Fa tres anys, el 16 de juny del 2009, vam acabar la primera temporada de “Singulars” amb una persona que de seguida vam titular així: Teresa Forcades: una activista amb hàbit. Sí, ho vam veure de seguida que era una acivista, que era molt més que una monja que viu en silenci, reclosa en un monestir. La seva brúixola són els evangelis i és conseqüent.

Quan Teresa Forcades va venir al programa era pràcticament desconeguda per al gran públic. Però, a partir de l’entrevista, i sobretot a partir del vídeo penjat a You Tube uns mesos després amb el títol “Campanadas por la gripe A”, aquesta monja , metge i teòloga del monestir de Sant Benet, a Montserrat, va esdevenir un fenomen mediàtic i social. I, el que encara és molt més important, va aconseguir que milions de persones no es vacunessin de la grip A, cosa que va enfurismar més d’un polític, metge i empresa farmacèutica.

Però la rigorositat i minuciositat de les anàlisis de la germana Teresa són molt difícils de rebatre, així és que la majoria de ciutadans van fer més cas dels consells d’una monja de Sant Benet que dels de la poderosa màquina de les administracions.

Des de llavors, Forcades ha continuat el seu camí sense mossegar-se la llengua. Fa poc, va assistir a una de les trobades d’empresaris més importants de Catalunya per parlar-los d’”Ètica i Capitalisme”. I són conegudes les seves crítiques al capitalisme neoliberal, i també a les retallades i a tot el que passa en aquests moments.Per tant, i seguint l’estel•la deixada per Emilio Lledó, hem volgut tornar a tancar temporada amb ella aprofitant l’avinentesa que s’acaba de publicar el llibre “Converses amb Teresa Forcades”, Eulàlia Tort, Edicions DAU.

“Singulars”

Teresa Forcades, campanes per una alternativa al capitalisme.

Dimarts 29, a les 22.50, pel Canal 33.