A causa del rescat dels bancs espanyols per la Unió Europea, demanat pel govern espanyol, ens hem vist obligats a canviar el contingut del “Singulars” de dimarts 12.

Són temps històrics i d’emergència, i creiem que els ciutadans tenen el dret a saber des de la més absoluta pluralitat què significa el rescat, i quines implicacions pot tenir per a l’economia i la societat.

Singulars”, des dels seus inicis, març del 2009, sempre ha anat a buscar economistes que, a partir d’anàlisis no pagades ni induïdes, ens aportessin un altre angle de la realitat.

Aquest programa ha anat seguint la crisi actual de forma sistemàtica amb total llibertat. I això ha fet que fos aquí on primer es digués que els bancs espanyols no eren solvents (febrer del 2010).

Tantes vegades com ha estat necessari, hem denunciat que l’oficialitat (econòmica i política) s’havia instal•lat en la mentida institucionalitzada. És la nostra forma d’entendre el periodisme.

Desgraciadament, la realitat era la que ens han anat explicant els convidats d’aquest programa que, per cert, també es podia sentir en alguns programes de ràdio i en alguns portals d’internet.

Per tant, ara més que mai, continuarem fent la nostra feina, perquè, entre altres coses, la mentida no s’ha acabat: “Esto no afectará a los ciudadanos. De Guindos”.

Així és que per analitzar què significa el rescat, farem una tertúlia/debat amb Robert Tornabell, catedràtic de Banca i exdegà d’ESADE Business School; amb Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i co-autora del llibre "Vides Hipotecades", i amb Jonathan Tepper, llicenciat en Història Econòmica per la Universitat d’Oxford, editor de “Variant Perception” i gestor del fons Hinde Capital. I és també el jove economista d’origen nord-americà que va dir, el 2009, que s’havia d’haver fumat crac per creure’s tot això de la solvència dels bancs espanyols.

“Singulars”

Spanic

Dimarts 12, a les 22,40, pel Canal 33