“Es deu estar fumant crac si es pensa que els bancs espanyols es troben entre els més forts d’Europa. El govern Zapatero fa com els estruços: ha fet fallida intel•lectual”.
(Jonathan Tepper- agost 2009, febrer 2010)


“A Espanya els salaris i els preus han de baixar un 20%. S’ha de fer una devaluació interna. No es pot pagar el que es deu”.
(Edward Hugh – octubre 2009)


Si vostès fan l’exercici de tornar a visionar l’entrevista que aquest programa va fer a Edward Hugh el 6 d’octubre del 2009 i després miren la que vam fer a Jonathan Tepper el 22 de febrer del 2010, s’estiraran els cabells. Per favor, sisplau, mirin les dates. Vueran com aquests professionals, d’origen gal•lès el primer i nord-americà el segon, van predir exactament el que ha passat després. Exactament. Fins i tot, Tepper va dir que començaria a especular amb la prima de risc espanyola, ja que va considerar que estava en convergència amb l’alemanya i que això canviaria moltíssim en el futur.

I és clar, ara podria dir “i com és que...” però és massa fàcil; i no ho faré.

La qüestió és que en aquest món, i en totes les disciplines, hi ha els que diuen el que els seus coneixements els permeten dir, amb honestedat; i n’hi ha que la seva funció a la vida és fer de “palmeros”. Aquests últims, “prestigiosos economistes”, van firmar informes de conjuntura econòmica pagats per caixes i bancs diversos en què tot plegat era una gran mentida, per no utilitzar un terme més punyent. I ara, fins i tot, es passegen per tertúlies diverses donant lliçons de no se sap què. Però el més greu de tot plegat és que, gràcies als “palmeros” i a mandataris totalment incompetents, els ciutadans hem de pagar els plats trencats del casino que ens governa, com va molt bé dir l’últim convidat de “Singulars”, Juan Hernández Vigueras.

Aquesta setmana ha estat de vertigen. Bankia, ja ho saben, la gran caixa del PP. I ja està, s’acaba tot aquí?

Bé, Jonathan Tepper i Edward Hugh explicaran dimarts allò que ningú no vol sentir. I ho faran, entre altres coses, perquè només amb informació lliure i independent es pot avançar cap a solucions moralment i socialment acceptables.

D’entrada, deixi’m avançar-los que, segons ha publicat “La Vanguardia”, Brussel•les vol auditories independents dels bancs espanyols. És a dir, que no se’n fien del que diu el Banc d’Espanya. Vaja. No érem els millors?

Per cert, el programa coincideix amb el primer aniversari del 15-M.

“Singulars”

Jonathan Tepper i Edward Hugh: el que no es vol sentir.

Dimarts 15, a les 22.40, pel canal 33.