Aquest dimarts 29 els presentem un activista internacional d’esquerres. Podria dir “activista cultural” i així quedaria més fi. Doncs, no. Des de “Singulars” demanem que les coses es diguin pel seu nom, com també que s’identifiquin els que han convertit la democràcia i el capitalisme en corrupció i casino. Per tant, és normal que fem el que demanem.

Berardi és italià, i a la xarxa se’l coneix per “Bifo”.

Va ser un dels líders de les revoltes del 68 a la Universitat de Bolonya. I conserva intacte el seu tarannà contestatari i diu que, a partir de la crisi que s’ha instal•lat en el cor d’Europa, estem immersos en una nova lògica: la de sacrificar el nostre nivell de vida actual per poder pagar els deutes acumulats per l’elit financera.

“Aquesta catàstrofe -diu- no té solució, i donat que la barbàrie és el nou ordre social europeu, l’única cosa que podem fer els ciutadans és canviar la paraula ‘democràcia’ per la paraula ‘autonomia’”. Autonomia de les forces de producció, autonomia tècnica, cultural, creativa.
Franco Berardi proposa la creació d’un “cognitariat”, un nou espai social allunyat de la tirania dels mercats i que ens porti per camins diferents del consumisme i el creixement sense fre que fins ara han envaït les nostres vides.
Per aquest activista d’esquerres, aquest esperit ja està present en les mobilitzacions contra la crisi que es fan arreu del món.

Cal repensar Europa, ens diu, i articular un nou discurs europeu basat en la solidaritat social, la redistribució de la riquesa, la cancel•lació del deute dels països i la fiscalització dels grans capitals.


Singulars

Franco Berardi, “ens salvaran els treballadors i els poetes”.

Dimarts, a les 22.40, pel Canal 33