Aquest dilluns els presentem tota una autoritat en envelliment cerebral. Es tracta del neurocientífic Francisco Mora, doctor en Medicina per la Universitat de Granada i en Neurociències per la Universitat d’Oxford, catedràtic de Fisiologia Humana de la Facultat de Medicina de la Universitat Complutense de Madrid, i de Fisiologia Molecular i Biofísica de la Facultat de Medicina de la Universitat d’Iowa.

Francisco Mora ha escrit més de 400 treballs i comunicacions científiques en el camp de neurobiologia i uns cinquanta llibres, entre ells, el “Diccionario de Neurociencia y Neurocultura”, “El reloj de la sabiduría”, Cómo funciona el cerebro” i “Se puede retrasar el envejecimiento del cerebro? 12 claves”.

Com poden veure, Francisco Mora té un currículum impressionant i és un gran divulgador. Vehement i apassionat, i un gran conversador.

Francisco Mora es fa aquestes preguntes:

Per què viatjar, viure amb algú i tenir una alta interacció social ens protegeix davant la demència?

Per què s’ha de dormir sense llum artificial durant tota la nit?

Per què és recomanable aprendre un idioma nou a partir d’una certa edat?

Què passaria si poguéssim llegir el pensament?

Es pot definir una personalitat normal?

Què passa en el cervell d’un psicòpata violent i assassí?


Diu el professor Mora que “res no es pot aprendre si no desperta la curiositat de la persona, si no desperta la seva emoció. I l’emoció sempre arrenca de la interacció que es té amb el món que ens envolta”.

Dilluns, doncs, és una oportunitat per aprendre de Francisco Mora i també d’un nen inventor de 13 anys, protagonista del reportatge de “Singulars”.

Francisco Mora, envellir amb èxit

Dilluns 25, a les 22.35, pel Canal 33