Quan vam començar el programa “Singulars”, el 10 de març del 2009, els vam dir que volíem conèixer personalitats especials, professionals gairebé anònims, però imprescindibles en els seus àmbits d’actuació. Crec que fins ara ens hem mantingut fidels als nostres objectius.
Molts de vostès ens pregunten sovint d’on traiem els convidats, com ens ho fem i si som molta gent buscant persones “interessants”. No hi ha cap secret en el que fem, senzillament exercim la nostra professió: el periodisme. És a dir, mirem sense presses amb un objectiu: descobrir els personatges que veuen cada dilluns. El nostre periodisme és mirar on normalment no es mira; i és escoltar on normalment no s’escolta. “Singulars” existeix per fer això, precisament. És la nostra feina.

I parlant de feina, aquest dilluns 14 els presentem Marta Minguella, una dona entranyable, singular, entregada a la música i a la pedagogia musical des de ben joveneta. Als 5 anys va aprendre a tocar el piano de manera autodidacta. Va estudiar les carreres de solfeig, guitarra i instrumental, i és doctora en Pedagogia Musical pel Mozarteum de Salzburg.

Ha impartit classes de música a nens de La Mina, passant pels millors col•legis de Barcelona, i acabant amb la família reial. Té centenars de premis. Va ser la creadora del grup Nins, i és l’autora de desenes de cançons infantils i de melodies publicitàries, com la de “las muñecas de Famosa”, per exemple.

Marta Minguella no pot viure sense la música. Quan els nens la veuen, se’ls il•lumina la cara i la saluden amb devoció. Saben que els entén i que els estima. Per això, pel seu tarannà, perquè als seus 64 anys encara té esperit juganer, li hem posat aquest titular:

Marta Minguella, “allegro molto vivace”

Dilluns 14, a les 22.30, pel 33.