El mes de setembre els vam anunciar que estàvem preparant un "Singulars" especial de gairebé 3 hores per al dia 8 de desembre dedicat a la física quàntica. Doncs bé, el 8 de desembre ja el tenim aquí. Així és que, dimarts que ve, farem un "Singulars Quàntic". Començarem a les 21,30 i acabarem cap a les 24,15.

Els convidats són de luxe, com ja vam dir el setembre: Juan Ignacio Cirac, director de l'Institut Max-Planck d'Òptica Quàntica de Munic. http://www.tv3.cat/videos/1127059/Juan-Ignacio-Cirac

Alvaro Pascual-Leone, catedràtic de Neurologia de la Harvard Medical School. http://www.tv3.cat/videos/1566439/Alvaro-Pascual-Leone-2

i, Teresa Forcades, monja benedictina, metgessa i doctora en Teologia per Harvard.
http://www.tv3.cat/videos/1313539/Teresa-Forcades-una-activista-amb-habit

El programa s'estructurarà en tres grans blocs. En primer lloc, tot un privilegi: s'imaginen tenir l'oportunitat d'assistir a una classe d'un premi Príncep d'Astúries i candidat al premi Nobel de Física? Doncs és el que passarà. El professor Cirac impartirà una classe per als que no en sabem res, de física quàntica.

De la Master Class es passarà a l'emissió d'un documental de ficció que va ser molt polèmic quan es va projectar en diferents cinemes. Es tracta de "I tu què saps?!" (What the bleep you know?!)
Per a alguns és un documental excel.lent, un treball que et fa obrir els ulls, que t'ajuda a conèixer-te millor i que et dóna elements per aconseguir allò que vols. Per a altres, és pura i simple pseudociència, una pèrdua absoluta de temps de la mà de la secta Karma.

Posarà el punt final al "Singulars, edició especial" una tertúlia-debat amb el professor Cirac, el neuròleg Alvaro Pascual-Leone, i la metgessa i monja benedictina, Teresa Forcades. Un altre luxe, creguin-me.

De la física Quàntica en diuen la física de les Possibilitats. Si això és així, què en pensen, és el "Yes, we can" del president dels Estats Units, Barak Obama, quàntic?

La resposta, aquest dimarts, a les 21,30, pel Canal 33.