Blog En Clau de vi

09/03/2009: TANT COM EL SOU

Categoria: General
Escrit per: Marcel Gorgori
Tant com el sou, ens paguen els vostres elogis.
Tant com el sou, ens paga el vostre interès per la nostra continuïtat ( que en aquest moment desconeixem ).
Tant com el sou, ens paguen el tipus de comunicacions còmplices que sempre, i pels diversos canals, ens heu fet arribar.
I tot i que, sense el sou, no podríem fer el programa, us ben asseguro que, sense l'esclaf del vostre suport, ens costaria molt.
Gràcies a tots per donar-nos aquest escalf i que, quan ens tornem a trobar, mantinguem la mirada còmplice que ara tenim. La mirada que ens ve de saber que, en el passat, vam fer una copa de vi junts. Una abraçada.

09/03/2009: En relació a...

Categoria: General
Escrit per: Marcel Gorgori
En relació al llibre que hem fet amb el Josep...
Es dirà VINS COMPARTITS i sortirà a finals de maig, editat per Columna.
Fet a manera de conversa, té el to del programa i proposa que tothom, aficionat o no, pugui fer tastos comparats a casa.

En relació al cava texturitzat Agustí Torelló...
Podrà trobar-se a tots els cellers i botigues de vi de Cataluntya, EL DIA DE SANT JORDI.

En relació a l'edició de les dues temporades d'En clau de vi, en DVD...
Encara no us en puc donar notícies.

En relació a la nindeparis, l'espetadora francesa que fa l'esforç d'adreçar-se a nosaltres en català..
De cap manera t'hem de perdonar que no acabis d'escriure'l bé, el que sí vull fer, en canvi, és agraïr-te i valorar l'esforç que fas intentant-ho. Ànim i enhorabona.

I en relació a tots vosaltres...
Us adreço al pròxim missatge.

Categoria: General
Escrit per: Marcel Gorgori
Benvolguts amics,
aquest pròxim divendres fem el darrer programa de l'En clau de vi, d'aquesta segona temporada. És un programa amb menys llum, sense convidat, i en el qual provem de fer una mirada al que ha estat En clau de vi. Crec que tots estareu d'acord en què un dels elements fonamentals i irrenunciables del nostre espai ha estat el nostre sommelier ( o cambrer de vins, com a ell li agrada dir-se ), el Josep Roca, i és per això que, en la darrera edició, posarem l'accent en la seva persona, més que en cap altra. Crec que us pot agradar.
Pel que fa a les possibilitats de continuïtat futura que em suggeriu, prenc nota de tote, i la idea del rubenbadalona no em sembla gens dolents com a punt de partida.

Benvolgut Pep.haro,
en aquest moment, i que jo sàpiga, la tele no té intenció de reposar els programes de la primera temporada ( que ja van ser reposats, durant aquest estiu passat ), però qui ho sap. Hi ha moltes persones que ens dermanen també si sortiran les dues temporades editades en DVD i jo crec que això podria ser una bona idea, de manera que, tan bon punt acabem d'enllestir el llibre de tastos que hem fet el Josep i jo ( Vins compartits ), miraré de posar fil a l'agulla en aquesta altra qüestió.

Benvolgut moogwai,
crec que tens una bona filosofia de vida i que, si ets capaç de mantenir-la, sabràs gaudir molt més cada vegada de la importància i de la grandesa d'una cosa tan aparentment senzilla com una mandarina o una taronja.

Benvolgut Tuaku,
gràcies pel teu servei.

Benvolgut ja.aguilera,
endavant amb el bloc que tires endavent i molta sort.

Benvolguts Smir,
la veritat és que no conec aquest Edulis que us va agradar i, efectivament, no em sona d'haver-lo vist gaire a les botigues. Tot i així, miraré d0informar-me i, si en trec l'aigua clara, us ho faré saber.

Benvolguts Rogeromella, Ezamora2, i tots els qui aprofiteu el bloc per enviar-nos paraules d'elogi i d'ànim, moltes gràcies per molestar-vos a enviar-nos-les. Us diré un secret... És justament per obtenir-les, que treballem. Una abraçada a tots.

20/02/2009: Calendari definitiu

Categoria: General
Escrit per: Marcel Gorgori
Amics, finalment, us puc escriure per dir-vos el calendari definitiu que En clau de vi té per endavant. Serà aquest.
Avui divendres 2o de febrer, el Ferran Adrià

null

ATENCIÓ QUE, EL VI QUE ANUNCIEM AQUESTA SETMANA PER TASTAR LA SETMANA SEGÜENT, JA NO EL TASTAREM

Divendres que ve, dia 27, el penúltim programa amb l'Empar Moliner

null

I, divendres dia 6 de març, PROGRAMA ESPECIAL I ÚLTIM DE LA SEGONA TEMPORADA D'EN CLAU DE VI.

AMB NENS...
null

AMB FOTOS DE NENS...
null

null

AMB PERSONATGES IMPORTANTS...
null

AMB El CELLER DE CAN ROCA...
null

null

I AMB EL COMIAT...
null
Categoria: General
Escrit per: Marcel Gorgori
Aquest divendres, dia 6, farem bufar el Carles Flavià, després d'haver begut els diferents vins del nostre programa, amb l'alcoholímetre dels Mossos.

null

null

null

Estic quasi segur que ho passareu bé.
Categoria: General
Escrit per: Marcel Gorgori
Benvolguda Bertak,
cap pregunta és una tonteria. Preguntar és la manera d'aprendre i a més a més mostra le sganes de fer-ho, i això, des del meu punt d evista, no és mai una tonteria.
La resposta al que em demanes és que, l'ideal, seria que el vi que compressis fos de la mateixa anyada que nosaltres diem, encara que ja sé que això, de vegades, és molt difícil. Els programes fa dies que estan gravats i de vegades, surten ja les noves anyades. De tota manera, un vi amb raïm Muscat, sempre et donarà aquesta olor característica de raïm madur. Te la donarà més o menys clarament, però, en principi, i com que aquesta és una característica d'aquest tipus de raïm, l'hi hauries de trobar aquesta aroma, tant si és l'anyada 2007 com si és la 2008. També en pura teoria, aquesta aroma concreta, com que és de fruita i no d ecriança, s'hi hauria de trobar més si el vi no és gaire vell. Per tant, l'anyada 2008 et pot funcionar.
Pel que fa a l'últim programa, el que encara no s'ha emès i que és un resum amb alguna sorpresa especial per al Josep Roca, l'haurien d'emetre, si la tv no decideix repetir algun programa més, el divendres, dia 27 de febrer.

Benvolgut J.A. Aguilera,
t'agraeixo molt les teves paraules, que són realment elogioses i encoratjadores.
En el programa no hi ha públic i és un pèl complicat l'assoistència d'algú d efora de la producció. Tot i així, si t'assabentes pel Diari de Terrassa que estem gravant una nova temporada d'En clau de vi, mira d eposar-te en contacte amb nosaltres i veurem què hi podem fer. Moltes gràcies.

Benvolgut Kalkis,
ja estic millor, gràcies, tot i que m'ha quedat una tosseta d'aquestes vicioses que no sé quant de temps trigaré a treure'm de sobre. Sempre penso.."Si haguessis de cantar òpera, seria horrible!"
Tot i que em consta que la TV està satisfeta dels capítols d'En clau de vi d'aquesta segona temporada i dels resultats d'audiència que aconsegueixen, en aquests moments no puc anunciar encara una tercera temporada. No sé ben bé cap on encaminarem els nostres passos televisius futurs, però vaja, sigui cap allà on sigui, segur que ho sabreu.

Benvolgut Tuaku,
amb molt de gust recullo el teu suggeriment, en relació als vins de Porto. Si tenim ocasió de fer una altra temporada, aquest pot ser un dels capítols.

Benvolgut joanpe,
gràcies per le steves paraules.
Les possibilitats de la web que tenim, són les que ofereix en aquest moment però, pel que fa a poder tenir els programes, sé que hi ha algun interès d'estudiar la possibilitat de treure'ls en DVD. No sé encara si tirarà endavant, però crec que seria una iniciativa ben acollida per molta gent.

Benvolgut angel_13,
gràcies per les teves paraules de felicitació i, recorda, de bons vins n'hi ha a molts llocs i s'ha d'intentar estar obert a conèixe'ls, però el que vam mirar de transmetre l'altre dia és que, el que no es pot fer, és el papanates, anant a buscar el tòpic i no mostrant el més mínim interès per l'alta qualitat que pots trobar a casa.

Benvolgut lluis1983,
tal com he dit a algun altre espectador, en aquests moments, tv3 no ha pres encara cap decisió a propòsit d'una possible tercera temporada d'En clau de vi, tot i que em consta que estan satisfets, tant de la factura del programa, com de l'audiència que cada divendres aconsegueix. ja veurem el que passa. Tot i així,moltes gràcies per les teves paraules i pel teu interès.
Categoria: General
Escrit per: Marcel Gorgori
El vi català té una problemàtica específica i afegida per lluitar, en condicions d'igualtat, amb algunes de les grans Denominacions d'Origen importants de l'Estat : L'actitud que, de vegades, tenim els propis catalans. En el programa d'aquest divendres mirem d'exposar la problemàtica, acompanyats de Jordi Pujol.

null

null

null

Espero que ho passeu bé.
Categoria: General
Escrit per: Marcel Gorgori
Disculpeu, amics, que hagi trigat tant a donar senyals de vida, però és que aquesta setmana he estat una de les moltíssimes persones que al nostre país han patit la febre i les molèsties d'una grip una mica rara, però demolidora.

Us agraeixo enormement els comentaris tan elogiosos que ens feu i,si no me'n faig ressò més sovint, no és pas perquè caiguin en pell morta, sinó per no per no fer-ne un gra massa. Us asseguro que llegir-los ens encoratgen moltíssim a treballar.

Benvolgut jbiosca,
si entres a la pàgina de tv3, i m'envies un missatge a través del servei 5430 de la televisió, podré fer-te arribar les dades que em demanes.

I aquesta setmana, a l'En Clau de vi, Mercedes Milà.

null

null

Espero que us agradi.

Categoria: General
Escrit per: Marcel Gorgori
Benvolguts amics,
després de la temporada passada, jo expressava en aquest mateix blog, la meva confiança que algun dia poguéssim tenir LLuís LLach al programa. Aquesta temporada, així ha estat.
El d'aquest divendres que ve, ha estat un programa important per a mi. Espero que tots el gaudiu, com vaig gaudir jo gravant-lo.

null

null

null
Categoria: General
Escrit per: Marcel Gorgori
Benvolgut ja.aguilera,
entenc la teva queixa a propòsit de la sobtada reposició només d'uns quants dels programes i potser tens raó que, de cara a l'audiència, hauria estat millor emetre el programa especial amb què tancarem aquesta segona temporada i després començar les reposicions de la totalitat dels capítols, però pensa que TV3 ha decidit reposar-ne uns quants per afavorir-nos i a causa del gran suport que de tots vosaltres estem rebent, però que no té una graella que permeti la plena disposició. És a dir, després d'En clau de vi bensegur que està prevista l'emissió d'un altre programa que, ara, ha vist ajornat el seu començament. Tot i entendre el que dius, per tant, jo agraeixo a la direcció de TV3 que hagi estat sensible a l'èxit de la nostra proposta.

Benvolgut Alfredo1,
aquests dos pàjarost'agraeixen molt les teves paraules.

Benvolgut Letmontroyer,
aquí ho tens: Jané Ventura ( tabac ), Gramona ( Pinya ), Alella ( làctics i anissos), Montus ( aspror dels tanins ), PX( Panses i figues), Sumarroca (raïm), Bru de Verdú ( fumats ), terreta ( maduixa ), La Ina ( sal ), Lasendal ( cuir), Viñas del Vero (roses), Abadal ( tabac mentolat ) , Vallegarcia ( préssec )

Benvolgut vitosa 1970,
no, per ara no hem pogut penjar tots els vins del Josep Roca, però miraré si puc fer-ho.

Benvolgut Issix,
entenc la teva crítica a propòsit dels maridatges, tot i que t'haig de dir que la idea dels plats que treu el Josep Roca no és, evidentment, que els feu a casa, perquè són plats massa sofisticats, sinó que us doni una orientació de producte i de tipus de plats que us pugui ser útil.
Pel que fa al Pep Plza, recullo la teva opinió que és coincident amb algunes d'altres.

Benvolgut barolo,
t'asseguro que compartim l'interès per les explicacions del Josep, i que, si fa una classe a la universitat d'enologia, estarem asseguts tu i jo, l'un al costat de l'altre, escoltant-lo. ( de fet, un dels motius pels quals estem fent el llibre de tastos del qual us he parlat alguna vegada, és per tenir l'ocasió d'escoltar-lo més i d'aprendre més d'ell. Ara bé, el fet que el talli durant l'emissió, respon només a un criteri ( potser equivocat, però en tot cas el meu ) de tipus professional. El meu afany de protagonisme t'asseguro que està més que satisfet i que ho estaria igualment encara que intervingués la meitat de les vegades que ho faig, però crec que la televisió requereix un tipus de comunicacions i de missatges determinats, que no admeten gaire un llarg discurs molt específic o especialitzat. Crec que la teva crítica és constructiva i aquestá és la meva explicació. Ara, si filem prim, filem-hi tots! la complicitat que jo busco amb el Josep, quan li dic que segui i que no cal que netegi la taula, és això, una complicitat amb ell, que de cap manera ell em toleraria, si no ho entengués així.