La sčrie de reportatges sobre la integració a Catalunya ha guanyat el 36č Premi Civisme de Comunicació Local en la modalitat de Mitjans de Comunicació.
Si les persones són el que fan, els mitjans també són el que fan. I un mitją de comunicació pśblic com Catalunya Rądio ho demostra diąriament amb continguts de bon periodisme i compromesos amb el servei pśblic com els que ens acaben de fer merčixer un nou reconeixement.

null


Amb el conductor del “Catalunya migdia”, Ņscar Fernįndez, ahir vam recollir el guardó de mans de Cesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famķlies, al Palau de Pedralbes de Barcelona. La sčrie de reportatges “Els nous altres catalans”, del programa “Catalunya migdia”, amb Ņscar Fernįndez i Empar Moliner, ha rebut el Premi Civisme als Mitjans de Comunicació en l’acte de lliurament de la 36a edició dels Premis Civisme de Comunicació Local, convocats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famķlies i que s’ha fet al Palau de Pedralbes de Barcelona. Els Premis Civisme reconeixen accions, treballs, innovacions, entitats i persones que tracten el civisme com a instrument essencial per a la inclusió social i la lluita contra la pobresa.
El treball d’investigació analitza a fons la integració a Catalunya, que ha rebut un milió de persones en els śltims vint anys. Els reportatges, emesos a Catalunya Rądio i Catalunya Informació entre els dies 20 i 23 de marē del 2017, aprofundeixen en aquesta realitat. L’equip que va elaborar la sčrie guardonada estava integrat per Ņscar Fernįndez (director), Carlos Baraibar (coordinador), els redactors Miquel Jarque, David Ąngela, Albert Requena, Nočlia Casellas, Isaac Vilalta, Ricard Buigues i Marc Jurado i la productora Susana Ortega, amb l’assessorament de Sķlvia Carrasco, professora d’Antropologia Social i coordinadora del Grup de Recerca EMIGRA de la UAB. Les xarxes socials van anar a cąrrec d’Eva Pineda i Carla Pedret.

El reportatge “Histņries d’integració i convivčncia a Girona”, de la sčrie “Els nous altres catalans”, elaborat per Albert Requena i Josep Plazas, periodista i tčcnic de so de la Delegació de Girona de Catalunya Rądio, va rebre el premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en rądio en el marc dels IX Premis Carles Rahola de Comunicació Local. El jurat va valorar la funció de normalització i visualització de situacions personals, l’esforē per abastar tots els ąmbits socials, la coherčncia narrativa i la bona utilització dels recursos radiofņnics.

Enhorabona a tots els professionals d'Informatius i del conjunt de l'emissora per la seva feina i pel contingut emčs, que va acumulant uns reconeixements que són un estķmul per continuar en aquesta lķnia.