David Guzman presentarā ‘Ciutat Maragda’ a partir del 17 de juny, i un altre programa literari a l’emissora cultural iCat al setembre

David Guzman


Catalunya Rādio incorporarā un programa de literatura el 17 de juny a la seva graella. La rādio pública reforįa la seva aposta transversal per la cultura amb un programa setmanal d’una hora que presentarā el periodista David Guzman. Ho he anunciat aquest divendres a la comissiķ de control a la CCMA del Parlament. ‘Ciutat Maragda’ parlarā de literatura catalana i universal i aproparā els oients a llibres, autors i temes literaris dedicant cada setmana el programa a un gran autor com a fil conductor. Aquest programa ampliarā els continguts literaris i de llibres ja existents de manera transversal en el conjunt de la graella de Catalunya Rādio.

David Guzman interrelacionarā la literatura amb disciplines com l’art, la música o el cinema, i hi donarā veu a escriptors, professors, educadors, editors, llibreters i traductors, com a agents implicats en la divulgaciķ literāria. Amb aquest nou programa, que s’estrena el dissabte 17 de juny d’11 a 12 de la nit, Catalunya Rādio reforįa el seu compromís amb una divulgaciķ literāria de qualitat i continuada, en quč el territori i la participaciķ seran molt rellevants perquč els continguts a l’FM i a la xarxa tindran una traducciķ amb activitats en clubs de lectura de biblioteques de Catalunya i recomanacions infantils i juvenils en complicitat amb escoles i instituts del país.Literatura també a iCat al setembre

Amb el retorn d’iCat a l’FM al setembre, l’emissora incorporarā continguts culturals i temātics als vespres per complementar la rādio fķrmula musical. Un dels programes nous d’iCat també estarā dedicat a la literatura, i el presentarā David Guzman. ‘L’irradiador’ estarā dedicat a la literatura més nōmada i alternativa amb accent en l’ediciķ catalana independent i comptarā amb una hora setmanal per descobrir novelˇles, contes o poemaris al costat dels seus autors.

Aquest programa d’iCat, que tindrā una part enregistrada fora dels estudis, abraįarā gčneres i disciplines que no solen formar part de la informaciķ sobre llibres i donarā cabuda a āmbits com el cōmic i la novelˇla grāfica, els videojocs basats en obres literāries, llibres de fotografia, els musicals i els blogs i pāgines sobre literatura. També dedicarā especials temātics en funciķ de l’actualitat o dels calendaris.

Un professional de la casa

Amb David Guzman, la direcciķ de Catalunya Rādio aposta pel talent intern i un professional de l’emissora. Guzman (Barcelona, 1978) és periodista cultural especialitzat en literatura i música. Des del 2005 treballa a Catalunya Rādio, on ha format part d’El Café de la República, amb Joan Barril, i de programes com Catalunya Vespre, Estat de Grācia i El Suplement. En televisiķ condueix el programa de literatura i paisatge ‘Rius de tinta’, a BTV. Ha estat subdirector de L’illa del tresor (Canal 33) i ha presentat durant cinc temporades el programa literari Qwerty, a BTV, on també ha fet de prescriptor al magazine Ārtic i de presentador al programa d’entrevistes Terrícoles. En premsa colˇlabora en el suplement Quadern del diari El País. Ha estat coautor, entre d’altres, dels llibres Breve historia del leer (Ariel, 2009) i El fin de una época (Barril & Barral, 2011).