David Guzman presentarà ‘Ciutat Maragda’ a partir del 17 de juny, i un altre programa literari a l’emissora cultural iCat al setembre

David Guzman


Catalunya Ràdio incorporarà un programa de literatura el 17 de juny a la seva graella. La ràdio pública reforça la seva aposta transversal per la cultura amb un programa setmanal d’una hora que presentarà el periodista David Guzman. Ho he anunciat aquest divendres a la comissió de control a la CCMA del Parlament. ‘Ciutat Maragda’ parlarà de literatura catalana i universal i aproparà els oients a llibres, autors i temes literaris dedicant cada setmana el programa a un gran autor com a fil conductor. Aquest programa ampliarà els continguts literaris i de llibres ja existents de manera transversal en el conjunt de la graella de Catalunya Ràdio.

David Guzman interrelacionarà la literatura amb disciplines com l’art, la música o el cinema, i hi donarà veu a escriptors, professors, educadors, editors, llibreters i traductors, com a agents implicats en la divulgació literària. Amb aquest nou programa, que s’estrena el dissabte 17 de juny d’11 a 12 de la nit, Catalunya Ràdio reforça el seu compromís amb una divulgació literària de qualitat i continuada, en què el territori i la participació seran molt rellevants perquè els continguts a l’FM i a la xarxa tindran una traducció amb activitats en clubs de lectura de biblioteques de Catalunya i recomanacions infantils i juvenils en complicitat amb escoles i instituts del país.Literatura també a iCat al setembre

Amb el retorn d’iCat a l’FM al setembre, l’emissora incorporarà continguts culturals i temàtics als vespres per complementar la ràdio fórmula musical. Un dels programes nous d’iCat també estarà dedicat a la literatura, i el presentarà David Guzman. ‘L’irradiador’ estarà dedicat a la literatura més nòmada i alternativa amb accent en l’edició catalana independent i comptarà amb una hora setmanal per descobrir novel·les, contes o poemaris al costat dels seus autors.

Aquest programa d’iCat, que tindrà una part enregistrada fora dels estudis, abraçarà gèneres i disciplines que no solen formar part de la informació sobre llibres i donarà cabuda a àmbits com el còmic i la novel·la gràfica, els videojocs basats en obres literàries, llibres de fotografia, els musicals i els blogs i pàgines sobre literatura. També dedicarà especials temàtics en funció de l’actualitat o dels calendaris.

Un professional de la casa

Amb David Guzman, la direcció de Catalunya Ràdio aposta pel talent intern i un professional de l’emissora. Guzman (Barcelona, 1978) és periodista cultural especialitzat en literatura i música. Des del 2005 treballa a Catalunya Ràdio, on ha format part d’El Café de la República, amb Joan Barril, i de programes com Catalunya Vespre, Estat de Gràcia i El Suplement. En televisió condueix el programa de literatura i paisatge ‘Rius de tinta’, a BTV. Ha estat subdirector de L’illa del tresor (Canal 33) i ha presentat durant cinc temporades el programa literari Qwerty, a BTV, on també ha fet de prescriptor al magazine Àrtic i de presentador al programa d’entrevistes Terrícoles. En premsa col·labora en el suplement Quadern del diari El País. Ha estat coautor, entre d’altres, dels llibres Breve historia del leer (Ariel, 2009) i El fin de una época (Barril & Barral, 2011).