Amb el retorn d’iCat a l’FM podrem donar resposta a les necessitats i inquietuds de l’escena musical i cultural del nostre país. Se satisfà així una reivindicació del Pla Integral de la Música, del qual som també part implicada. De fet, el retorn d’iCat era un dels objectius estratègics d’aquesta plataforma impulsada des de la Conselleria de Cultura i, per fi, a partir del setembre, es podrà fer realitat.iCat jugarà un paper essencial a l’hora de posar en valor la producció musical catalana. La tornada a l’FM ajudarà a donar sortida a les propostes que sorgeixin dins el panorama musical català i ampliarà el públic de la producció musical del país.

La música en directe és una de les potes essencials d’aquesta producció musical i iCat continuarà al peu del canó mantenint i enfortint la relació amb els principals festivals que es fan al país.Una segona prioritat és arribar fins a un 35% de música en català en la programació d’iCat. Aquesta xifra es veurà incrementada si eixamplem el concepte a música de l’escena catalana, és a dir, música feta aquí, sense fixar-nos en la llengua amb què es canti i incloent-hi també la música instrumental, com podrien ser el jazz o l’electrònica.

iCat, abocada a la difusió de la cultura
L’actualitat i la informació cultural seran molt i molt presents en els dos magazins de la graella: el matinal “Els experts” i el de tarda “Independents”.

A la franja de vespre, la cultura continuarà amb programes temàtics d’una hora sobre cinema, sèries, cultura digital i literatura.

La franja de nit serà l’espai on es podrà visualitzar l’obertura i la varietat de gèneres musicals amb programes temàtics sobre jazz, electrònica o música d’arrel. Aquests espais seran la finestra dels canals temàtics que ja es poden sentir al web d’iCat.

iCat kids, cultura per a tota la família
Volem obrir als més petits una porta d’accés a la cultura i a l’apassionant món de la ràdio. Amb aquest objectiu, estem treballant en una proposta dirigida al públic infantil per a la franja matinal dels caps de setmana.

La nostra intenció és crear una oferta que puguin escoltar pares i fills mentre es desplacen amb cotxe o comparteixen el seu temps. Hi treballem amb una il·lusió especial, pensant en els futurs consumidors de ràdio i continguts culturals.