Lĺemissora cultural i musical tornarÓ a lĺFM el proper setembre. Era un dels reptes dĺaquesta etapa i grÓcies a tots el podrem aconseguir. El 8 de maig celebrarem a la Sala Apolo que el retorn a l'FM serÓ una realitat.

Avui Ús un dels dies mÚs felišos des de la meva arribada a la direcciˇ de Catalunya RÓdio. Fa un any, el 28 dĺabril del 2016, pujÓvem a lĺescenari de la Sala Apolo amb el conseller de Cultura, Santi Vila, per presentar el concert del desŔ aniversari dĺiCat, i en aquella celebraciˇ vam adoptar el compromÝs de treballar per retornar iCat a la FM. Durant aquell ĹDesconcertĺ alguns dels artistes van aprofitar lĺocasiˇ per incorporar un ĹiCat FM, iCat FM, iCat FMĺ enmig de les lletres de les canšons.

El proper 8 de maig tornarem a fer un ĹDesconcertĺ a la Sala Apolo, i en lloc de reivindicaciˇ hi haurÓ celebraciˇ perquŔ el retorn a la freqŘŔncia modulada de lĺemissora cultural i musical p˙blica serÓ efectiu el proper setembre. Lĺacord adoptat pel Consell de Govern de la CCMA aquest dimecres i la feina i complicitat de mesos de moltes persones i institucions permetran que els oients que fa onze anys van connectar emocionalment amb iCat puguin tornar a escoltar lĺemissora en FM. Era una reclamaciˇ del sector cultural i dels creadors del paÝs. Era una peticiˇ constant dĺoients i actors culturals. I era, perquŔ aixÝ ho vam dir des del primer moment, un dels reptes que havia assumit la nova direcciˇ de Catalunya RÓdio.Aquest dimecres ha estat un dia dĺeuf˛ria a lĺemissora. Ens hem abrašat i ens hem felicitat m˙tuament. Ens hem mirat als ulls i hem comprovat que ens brillaven a tots dĺemociˇ. Feia mesos, anys, que esperÓveu aquest anunci. I avui ha pogut arribar grÓcies a la vostra obstinaciˇ i a petites grans aportacions durant la Ĺtravessia del desertĺ a la xarxa. Ara tenim un encÓrrec i un repte apassionant. Fer que el retorn a la FM sĺadapti a les necessitats del sector cultural, als nous hÓbits de consum de rÓdio i a una modernitzaciˇ de la proposta, que fa onze anys va ser absolutament innovadora. A la rÓdio p˙blica ens tocarÓ, un cop mÚs, innovar i fer servei p˙blic, en aquest cas en lĺÓmbit musical i cultural. De la mateixa manera que ens hem sortit grÓcies a lĺobstinaciˇ de tots vosaltres, ara toca que tots hi posem ganes, idees i feina perquŔ el retorn a la FM sigui un Ŕxit. Nĺestic convenšut que ho serÓ. Enhorabona a tothom!