L’emissora cultural i musical tornarā a l’FM el proper setembre. Era un dels reptes d’aquesta etapa i grācies a tots el podrem aconseguir. El 8 de maig celebrarem a la Sala Apolo que el retorn a l'FM serā una realitat.

Avui és un dels dies més feliįos des de la meva arribada a la direcciķ de Catalunya Rādio. Fa un any, el 28 d’abril del 2016, pujāvem a l’escenari de la Sala Apolo amb el conseller de Cultura, Santi Vila, per presentar el concert del desč aniversari d’iCat, i en aquella celebraciķ vam adoptar el compromís de treballar per retornar iCat a la FM. Durant aquell ‘Desconcert’ alguns dels artistes van aprofitar l’ocasiķ per incorporar un ‘iCat FM, iCat FM, iCat FM’ enmig de les lletres de les canįons.

El proper 8 de maig tornarem a fer un ‘Desconcert’ a la Sala Apolo, i en lloc de reivindicaciķ hi haurā celebraciķ perquč el retorn a la freqüčncia modulada de l’emissora cultural i musical pública serā efectiu el proper setembre. L’acord adoptat pel Consell de Govern de la CCMA aquest dimecres i la feina i complicitat de mesos de moltes persones i institucions permetran que els oients que fa onze anys van connectar emocionalment amb iCat puguin tornar a escoltar l’emissora en FM. Era una reclamaciķ del sector cultural i dels creadors del país. Era una peticiķ constant d’oients i actors culturals. I era, perquč així ho vam dir des del primer moment, un dels reptes que havia assumit la nova direcciķ de Catalunya Rādio.Aquest dimecres ha estat un dia d’eufōria a l’emissora. Ens hem abraįat i ens hem felicitat mútuament. Ens hem mirat als ulls i hem comprovat que ens brillaven a tots d’emociķ. Feia mesos, anys, que esperāveu aquest anunci. I avui ha pogut arribar grācies a la vostra obstinaciķ i a petites grans aportacions durant la ‘travessia del desert’ a la xarxa. Ara tenim un encārrec i un repte apassionant. Fer que el retorn a la FM s’adapti a les necessitats del sector cultural, als nous hābits de consum de rādio i a una modernitzaciķ de la proposta, que fa onze anys va ser absolutament innovadora. A la rādio pública ens tocarā, un cop més, innovar i fer servei públic, en aquest cas en l’āmbit musical i cultural. De la mateixa manera que ens hem sortit grācies a l’obstinaciķ de tots vosaltres, ara toca que tots hi posem ganes, idees i feina perquč el retorn a la FM sigui un čxit. N’estic convenįut que ho serā. Enhorabona a tothom!