El portaveu de l'Abadia de Montserrat, Bernat Juliol; l'adjunt a la direcció de Catalunya Rądio, Jordi Borda; el pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler; i un servidor


Catalunya Rądio reunirą els millors ąudios del seu arxiu sonor vinculats a l'Abadia de Montserrat en la seva pągina web. Aquest és el compromķs adquirit aquest dimarts després de la visita que hem fet al pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Hem compartit dinar amb els monjos de Montserrat i el pare abat i després hem mantingut una reunió, aixķ com una visita al recinte i les instal·lacions. La rądio pśblica del paķs ha obsequiat el pare abat amb un 'pen' que conté els millors ąudios de l'arxiu del grup d'emissores de Catalunya Rądio vinculades a l'Abadia de Montserrat. Part d'aquest material estarą, properament, a disposició dels usuaris de la pągina web de Catalunya Rądio perquč es pugui escoltar. Concerts, entrevistes i altres documents sonors. També estą previst que aquest arxiu es pugui consultar també al web abadiamontserrat.cat. Aquests són tres exemples del nostre patrimoni posat al servei de l'Abadia de Montserrat:

1-El passat violent de Montserrat
Sčrie-recull dels fets de la histņria de Catalunya més lligats a l'aventura, l'acció i l'emoció. Amb la col·laboració d'Oriol Junqueras, assessor histņric del programa "En guąrdia", conduļt per Enric Calpena amb guió d'Esther Rodrķguez.2-El mil·lenari de Montserrat
Primer capķtol de la sčrie "Montserrat: un sķmbol". El 1880 es va commemorar el mil·lenari de la trobada de la verge de Montserrat. Entre els actes que es van celebrar, un certamen musical va donar guanyador al Virolai, amb lletra de Jacint Verdaguer i mśsica de Josep Rodoreda.3-Concert de Nadal amb l'escolania de Montserrat (1995)
Selecció de temes musicals nadalencs interpretats per l'escolania de Montserrat, dirigida pel pare Ireneu Segarra al Monestir de Sant Cugat del Vallčs el 15 de desembre de 1995.