El portaveu de l'Abadia de Montserrat, Bernat Juliol; l'adjunt a la direcció de Catalunya Ràdio, Jordi Borda; el pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler; i un servidor


Catalunya Ràdio reunirà els millors àudios del seu arxiu sonor vinculats a l'Abadia de Montserrat en la seva pàgina web. Aquest és el compromís adquirit aquest dimarts després de la visita que hem fet al pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Hem compartit dinar amb els monjos de Montserrat i el pare abat i després hem mantingut una reunió, així com una visita al recinte i les instal·lacions. La ràdio pública del país ha obsequiat el pare abat amb un 'pen' que conté els millors àudios de l'arxiu del grup d'emissores de Catalunya Ràdio vinculades a l'Abadia de Montserrat. Part d'aquest material estarà, properament, a disposició dels usuaris de la pàgina web de Catalunya Ràdio perquè es pugui escoltar. Concerts, entrevistes i altres documents sonors. També està previst que aquest arxiu es pugui consultar també al web abadiamontserrat.cat. Aquests són tres exemples del nostre patrimoni posat al servei de l'Abadia de Montserrat:

1-El passat violent de Montserrat
Sèrie-recull dels fets de la història de Catalunya més lligats a l'aventura, l'acció i l'emoció. Amb la col·laboració d'Oriol Junqueras, assessor històric del programa "En guàrdia", conduït per Enric Calpena amb guió d'Esther Rodríguez.2-El mil·lenari de Montserrat
Primer capítol de la sèrie "Montserrat: un símbol". El 1880 es va commemorar el mil·lenari de la trobada de la verge de Montserrat. Entre els actes que es van celebrar, un certamen musical va donar guanyador al Virolai, amb lletra de Jacint Verdaguer i música de Josep Rodoreda.3-Concert de Nadal amb l'escolania de Montserrat (1995)
Selecció de temes musicals nadalencs interpretats per l'escolania de Montserrat, dirigida pel pare Ireneu Segarra al Monestir de Sant Cugat del Vallès el 15 de desembre de 1995.