El portaveu de l'Abadia de Montserrat, Bernat Juliol; l'adjunt a la direcciˇ de Catalunya RÓdio, Jordi Borda; el pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler; i un servidor


Catalunya RÓdio reunirÓ els millors Óudios del seu arxiu sonor vinculats a l'Abadia de Montserrat en la seva pÓgina web. Aquest Ús el compromÝs adquirit aquest dimarts desprÚs de la visita que hem fet al pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Hem compartit dinar amb els monjos de Montserrat i el pare abat i desprÚs hem mantingut una reuniˇ, aixÝ com una visita al recinte i les instalĚlacions. La rÓdio p˙blica del paÝs ha obsequiat el pare abat amb un 'pen' que contÚ els millors Óudios de l'arxiu del grup d'emissores de Catalunya RÓdio vinculades a l'Abadia de Montserrat. Part d'aquest material estarÓ, properament, a disposiciˇ dels usuaris de la pÓgina web de Catalunya RÓdio perquŔ es pugui escoltar. Concerts, entrevistes i altres documents sonors. TambÚ estÓ previst que aquest arxiu es pugui consultar tambÚ al web abadiamontserrat.cat. Aquests sˇn tres exemples del nostre patrimoni posat al servei de l'Abadia de Montserrat:

1-El passat violent de Montserrat
SŔrie-recull dels fets de la hist˛ria de Catalunya mÚs lligats a l'aventura, l'acciˇ i l'emociˇ. Amb la colĚlaboraciˇ d'Oriol Junqueras, assessor hist˛ric del programa "En guÓrdia", condu´t per Enric Calpena amb guiˇ d'Esther RodrÝguez.2-El milĚlenari de Montserrat
Primer capÝtol de la sŔrie "Montserrat: un sÝmbol". El 1880 es va commemorar el milĚlenari de la trobada de la verge de Montserrat. Entre els actes que es van celebrar, un certamen musical va donar guanyador al Virolai, amb lletra de Jacint Verdaguer i m˙sica de Josep Rodoreda.3-Concert de Nadal amb l'escolania de Montserrat (1995)
Selecciˇ de temes musicals nadalencs interpretats per l'escolania de Montserrat, dirigida pel pare Ireneu Segarra al Monestir de Sant Cugat del VallŔs el 15 de desembre de 1995.