Entrega dels premis literaris de Girona, amb Adrià Puntí com a guanyador del premi Cerverí


Aquesta setmana he assistit a la nit del premis literaris de Girona per donar suport a la iniciativa que Catalunya Ràdio manté des de fa anys amb la Fundació Prudenci Bertrana. L'Auditori de Girona era la nit de dijous el punt de trobada de la cultura, les lletres i l'associacionisme de les comarques gironines. Com a director de Catalunya Ràdio em va tocar fer la lectura del veredicte del 22è premi Cerverí a la millor lletra de cançó en català. Els oients de Catalunya Ràdio i d'iCat.cat van escollir la lletra del músic de Salt en la votació popular d'aquest guardó honorífic.

Puntí es va ficar el públic a la butxaca amb la interpretació al piano de la peça guanyadora del Cerverí, però especialment amb les seves paraules posteriors per agrair el guardó. El músic té el magnetisme suficient per silenciar tot un Auditori de Girona i tenir el públic pendent amb la seva inconfusible manera d'expressar-se i comunicar. En el context dels premis Bertrana, Puntí es va reivindicar com a gironí i va defensar l'orgull de ser-ne.L'assistència a aquesta festa em va permetre representar Catalunya Ràdio en un àmbit rellevant com és el de la cultura. #CatRàdioÉsCultura també per la convocatòria d'aquest premi amb la Fundació Bertrana, en què hi col·labora la revista 'Enderrock'. A nivell personal, em va permetre retrobar amics i companys de feina de Girona. El guanyador del Bertrana, Xevi Sala, periodista d'El Punt Avui, no era pas l'únic representant del rotatiu a l'acte. L'acompanyaven directius i periodistes d'El Punt d'abans, ara El Punt Avui, amb qui anys enrere havíem compartit redacció i aventures professionals.

Durant el sopar a peu dret posterior a l'acte, un dels comentaris que em van fer era sobre els canvis a la graella de Catalunya Ràdio. Que aquesta és una temporada diferent i no pas una més és una de les conclusions de les moltes converses que hi vam tenir a l'Auditori de Girona.

'El somini d'un vell, el record d'un valent, a l'ombra no hi plou'. Adrià Puntí.