Entrega dels premis literaris de Girona, amb AdriÓ PuntÝ com a guanyador del premi CerverÝ


Aquesta setmana he assistit a la nit del premis literaris de Girona per donar suport a la iniciativa que Catalunya RÓdio mantÚ des de fa anys amb la Fundaciˇ Prudenci Bertrana. L'Auditori de Girona era la nit de dijous el punt de trobada de la cultura, les lletres i l'associacionisme de les comarques gironines. Com a director de Catalunya RÓdio em va tocar fer la lectura del veredicte del 22Ŕ premi CerverÝ a la millor lletra de canšˇ en catalÓ. Els oients de Catalunya RÓdio i d'iCat.cat van escollir la lletra del m˙sic de Salt en la votaciˇ popular d'aquest guardˇ honorÝfic.

PuntÝ es va ficar el p˙blic a la butxaca amb la interpretaciˇ al piano de la peša guanyadora del CerverÝ, per˛ especialment amb les seves paraules posteriors per agrair el guardˇ. El m˙sic tÚ el magnetisme suficient per silenciar tot un Auditori de Girona i tenir el p˙blic pendent amb la seva inconfusible manera d'expressar-se i comunicar. En el context dels premis Bertrana, PuntÝ es va reivindicar com a gironÝ i va defensar l'orgull de ser-ne.L'assistŔncia a aquesta festa em va permetre representar Catalunya RÓdio en un Ómbit rellevant com Ús el de la cultura. #CatRÓdio╔sCultura tambÚ per la convocat˛ria d'aquest premi amb la Fundaciˇ Bertrana, en quŔ hi colĚlabora la revista 'Enderrock'. A nivell personal, em va permetre retrobar amics i companys de feina de Girona. El guanyador del Bertrana, Xevi Sala, periodista d'El Punt Avui, no era pas l'˙nic representant del rotatiu a l'acte. L'acompanyaven directius i periodistes d'El Punt d'abans, ara El Punt Avui, amb qui anys enrere havÝem compartit redacciˇ i aventures professionals.

Durant el sopar a peu dret posterior a l'acte, un dels comentaris que em van fer era sobre els canvis a la graella de Catalunya RÓdio. Que aquesta Ús una temporada diferent i no pas una mÚs Ús una de les conclusions de les moltes converses que hi vam tenir a l'Auditori de Girona.

'El somini d'un vell, el record d'un valent, a l'ombra no hi plou'. AdriÓ PuntÝ.