En sintonia El blog del director de Catalunya RÓdio

abril 2020
24/04/2020
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Catalunya RÓdio, Catalunya Informaciˇ, Catalunya M˙sica i iCat van tornant a la normalitat. Una desena de programes tornen a les graelles de les emissores de Catalunya RÓdio aquest cap de setmana i a partir del proper dilluns, 27 d'abril.

null

El programa Adolescents iCat de Roger Carandell torna a Catalunya RÓdio en format confinat de dilluns a divendres, i ho farÓ a les 23.00 hores, desprÚs del tambÚ programa d'iCat iCat a casa, que Albert Miralles dedica a la cultura. Amb 'Adolescents iCat' ja sˇn gairebÚ tots els programes diaris que han tornat a la graella de Catalunya RÓdio desprÚs que saltÚs la programaciˇ habitual amb la declaraciˇ d'estat d'alarma per la crisi del coronavirus. El proper divendres, 1 de Maig, Albert Segura agafarÓ les regnes d'El matÝ de Catalunya RÓdio, en una jornada festiva atÝpica pel confinament. El Revoluciˇ 4.0 de Xantal Llavina, amb el seu consultori a empresaris i emprenedors per la crisi de la covid-19, mantÚ programa tant dissabte com diumenge.

null

Continua llegint

20/04/2020
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Encetem la sisena setmana de confinament, i ja hi ha algunes llišons que podem treure d'aquest temps fent teletreball i potenciant els continguts de TV3 i Catalunya RÓdio a la web, les apps i les xarxes socials. Tots els professionals dels Mitjans Digitals de la rÓdio i la televisiˇ p˙bliques estan fent teletreball des del primer dia de l'estat d'alarma pel coronavirus. Durant aquest temps, la mÓquina de Mitjans Digitals de TV3 i Catalunya RÓdio (CCMA) no nomÚs no s'ha aturat sinˇ que ha treballat a ple rendiment impulsant la inevitable aposta digital afegida que els mitjans p˙blics hem hagut d'assumir durant aquesta crisi. Una situaciˇ excepcional en quŔ els ciutadans han confiat preferentment en TV3 i Catalunya RÓdio per informar-se de la crisi del coronavirus.

null

Aquestes sis setmanes ľi les que vindranľ Mitjans Digitals ha mantingut el full de ruta dels seus projectes del 2020 i, a mÚs, ha pogut incentivar noves accions digitals i participatives en un intent d'estar a l'alšada de les circumstÓncies internes i del paÝs. El salt que TV3 ha fet aquestes setmanes a la xarxa Ús espectacular en termes de continguts i de servei. En dono detalls en aquest text. I Catalunya RÓdio, per exemple, ha estrenat nou disseny web i l'oferta de podcasts als assistents de veu Alexa d'Amazon ľessent la primera emissora del paÝs a prestar aquest serveiľ en plena crisi del coronavirus, i mentre l'acciˇ a xarxes socials ha estat mÚs intensiva i decisiva que mai a la rÓdio i la televisiˇ. Cal rec˛neixer el compromÝs i la professionalitat dels companys de Mitjans Digitals, comenšant per l'adjunta a la direcciˇ, Geni de Vilar, i la resta de l'equip. TambÚ els editors digitals de TV3, Jordi Salvat, i de Catalunya RÓdio, Ferran Auberni, i els seus companys de redaccions. Sou enormes.

Continua llegint

16/04/2020
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
El teletreball i l'anomenada 'rÓdio confinada' sˇn, probablement, una de les oportunitats i de les llišons que haurem de treure de la crisi del coronavirus. Aquest cap de setmana Catalunya RÓdio, Catalunya M˙sica i iCat recuperen part de la seva programaciˇ habitual grÓcies al teletreball i a l'enregistrament d'alguns continguts des de casa dels realitzadors. El retorn de bona part dels programes de Catalunya RÓdio i de les emissores musicals iCat i Catalunya M˙sica serÓ aquest cap de setmana una realitat grÓcies a l'esforš que molts dels nostres professionals i colĚlaboradors estan fent per adaptar-se a les noves circumstÓncies, i especialment grÓcies a la feinada i imaginaciˇ que hi posen els tŔcnics de la casa, que aquests dies fan (encara mÚs) miracles amb connexions en directe, lÝnies i gravacions.

null

Continua llegint

Enllašos patrocinats