En sintonia El blog del director de Catalunya RÓdio

04/09/2017
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
iCat, el canal de m˙sica i cultura de Catalunya RÓdio, torna a lĺFM el dimecres 6 de setembre amb una programaciˇ ˙nica i renovada. Cinc anys desprÚs dĺabandonar les ones, iCat torna per potenciar la m˙sica en catalÓ i feta a Catalunya, apostant pels directes i la presŔncia als festivals dĺarreu del paÝs, a mÚs dĺincorporar nous programes culturals i musicals temÓtics. Una nova etapa marcada tambÚ per una gran renovaciˇ digital, amb nova web i nova app per a m˛bils i tauletes. Que iCat torni a lĺFM no voldrÓ dir, en cap cas, un retrocÚs en lĺÓmbit digital, perquŔ el consum a travÚs dĺapp i web, aixÝ com la relaciˇ amb els oients a les xarxes socials, Ús una experiŔncia acumulada aquests anys que volem posar en valor en aquesta nova etapa.

iCat 2017-2018
.

Continua llegint

04/09/2017
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Seguim treballant i apostant pel servei p˙blic i el suport als mitjans de proximitat del paÝs. RÓdio Blanes emetrÓ els butlletins informatius de Catalunya RÓdio grÓcies a un acord signat aquest dimarts, 29 d'agost, a l'Ajuntament amb l'alcalde de la poblaciˇ, Miquel Lupiß˝ez, i el regidor de Comunicaciˇ, Albert Sanz. Aquest acord s'afegeix als signats anteriorment amb el Grup Tele-Taxi, Alcover RÓdio, RÓdio PuigcerdÓ, RÓdio Ona Torellˇ i amb l'emissora nord-catalana RÓdio Arrels, de tal manera que aquestes emissores connecten amb els titulars informatius de Catalunya RÓdio durant tot el dia. Cada cop mÚs emissores locals volen emetre els informatius de la rÓdio p˙blica nacional.

Signatura de Catalunya RÓdio amb RÓdio Blanes


Amb aquest nou acord, Catalunya RÓdio continua ampliant l'abast del servei p˙blic i ajuda als mitjans de proximitat del paÝs. Tant Miquel Lupiß˝ez, alcalde de Blanes, com el regidor de la rÓdio municipal, Albert Sanz, han coincidit a agrair aquesta colĚlaboraciˇ. "Per a nosaltres, Ús molt important comptar amb el suport de la rÓdio p˙blica de referŔncia a Catalunya per poder reforšar la nostra emissora municipal", ha afirmat l'alcalde. Aquesta colĚlaboraciˇ, a mÚs de reforšar el compromÝs de servei p˙blic de Catalunya RÓdio, Ús una mostra d'optimitzaciˇ de recursos, que palesa tambÚ la confianša de l'audiŔncia en la rÓdio nacional. .
25/08/2017
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Encetem una temporada, la 2017-2018, que no serÓ una qualsevol. Informativament es presenten uns temps intensos amb fets que marcaran la hist˛ria del paÝs. Passi el que passi la rÓdio p˙blica estarÓ explicant-ho des de primera lÝnia, des de tots els angles possibles, i amb la pluralitat, el rigor i la professionalitat acumulada al llarg dels seus mÚs de 30 anys dĺhist˛ria. Tots els que formem part de Catalunya RÓdio estem preparats per oferir als oients el millor de nosaltres mateixos.

Nou estudi de Catalunya RÓdio

Aquesta serÓ la segona temporada de la renovaciˇ que vam engegar fa un any. A finals dĺagost del 2016 vam presentar una renovaciˇ profunda de lĺoferta de continguts de la rÓdio per fer-la crÚixer i evolucionar. Aquesta temporada mantenim lĺaposta, que creix i es consolida, i hi afegim un element mÚs en aquest camÝ de renovaciˇ i modernitzaciˇ. Hem transformat de dalt a baix lĺestudi 1 de Catalunya RÓdio, el nou cor amb quŔ bategarÓ lĺemissora. Un espai emblemÓtic, ic˛nic, obert al p˙blic, a peu de carrer a la Diagonal de Barcelona, amb aquells finestrals que connecten la rÓdio de tots amb la vida. Amb lĺesforš de tots lĺhem fet evolucionar per estar a lĺalšada dels nous temps i de les noves necessitats per fer la millor rÓdio. Tecnol˛gicament avanšat, estŔticament renovat, i adaptat a la dimensiˇ audiovisual i digital que la rÓdio ha anat adquirint. Catalunya RÓdio tambÚ es mou en aquesta direcciˇ.


.

Continua llegint

22/08/2017
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Catalunya RÓdio ha triplicat l'audiŔncia a internet (+208%) respecte al juliol del 2016, segons comScore.

Web de Catalunya RÓdio

La rÓdio p˙blica obtÚ 308.000 usuaris ˙nics a Catalunya i 466.000 al conjunt de l'estat espanyol. Catalunya RÓdio ha passat de 100.000 a 308.000 usuaris ˙nics a Catalunya respecte al juliol del 2016. Lĺemissora segueix creixent desprÚs de mesos acumulats de rŔcords de consum a travÚs dĺordinadors i dispositius m˛bils. 'El matÝ de Catalunya RÓdio', el magazÝn del cap de setmana 'El suplement' i les diferents edicions dels informatius han estat els continguts amb mÚs consum digital. L'increment pel que fa a l'audiŔncia digital en el conjunt de l'estat ha estat del 112%. Aquest creixement digital demostra que l'aposta per renovar la web i l'app ha estat encertada, aixÝ com la implicaciˇ del conjunt dels professionals a l'hora de compartir i difondre continguts de la rÓdio a les xarxes socials. La posada en marxa de +CatRÓdio (continguts i programes exclusius per a la web i l'app) tambÚ ha contribu´t al creixement de trÓnsit i d'usuaris digitals de Catalunya RÓdio.

.

Continua llegint

22/08/2017
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
L'endemÓ d'una jornada intensa periodÝsticament parlant solem enviar missatges de felicitaciˇ i agra´ment des de la direcciˇ de l'emissora a tots els professionals que hi han intervingut. El missatge d'avui no Ús una felicitaciˇ ni un agra´ment mÚs ni qualsevol, Ús segurament el mÚs dolorˇs i sentit per les circumstÓncies i tambÚ pel desplegament del conjunt de la casa en unes dates, un 17 d'agost que no oblidarem, en quŔ no comptÓvem amb tots els nostres efectius per raˇ del calendari. No obstant aix˛, l'antena i el servei p˙blic han estat impecables i l'audiŔncia podrÓ sentir-se ben informada i acompanyada grÓcies a la reacciˇ, professionalitat i entrega de tots vosaltres.


.

Continua llegint

14/07/2017
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
El desconcert d'iCat (Sala Apolo de Barcelona)


El 6 de setembre de 2017 serÓ una data rellevant en la hist˛ria del Grup dĺEmissores de Catalunya RÓdio perquŔ desprÚs de 6 anys iCat recuperarÓ lĺemissiˇ per FM i oferirÓ una graella musical i cultural que pretÚn satisfer les expectatives de lĺaudiŔncia i les necessitats del sector i la ind˙stria del paÝs. El repte no Ús menor, per˛ lĺescalf que durant els anys dĺemissiˇ exclusiva per internet han tingut els professionals dĺiCat i lĺobstinaciˇ dels agents culturals implicats perquŔ lĺemissora tornÚs a lĺFM demostren que aquest Ús un projecte de paÝs. El 6 de setembre, per tant, els conductors podran escoltar iCat al volant i els artistes tornaran a tenir la sensaciˇ que la rÓdio p˙blica hi Ús en lĺemissiˇ de freqŘŔncia modulada per donar-los tot el suport i projecciˇ.

Oriol Junqueras, Santi Vila i SaŘl Gordillo a "El desconcert" d'iCat

Com serÓ lĺiCat del retorn a lĺFM? SerÓ una emissora musical i cultural de primer ordre que mantindrÓ els programes estrella dĺaquests anys dĺexili digital ľEls experts, Independents, El celobert, Delicatessen i Sona 9ľ, potenciarÓ la m˙sica en catalÓ i feta a Catalunya, seguirÓ apostant pels directes i la presŔncia als festivals dĺarreu del paÝs i incorporarÓ programes musicals culturals i musicals temÓtics. .

Continua llegint

05/07/2017
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Seguim creixent, avancem amb pas ferm, sense estridŔncies per˛ sense pausa. Les xifres que ens ofereix aquest nou Estudi General de Mitjans ens confirmen que lĺaposta de renovaciˇ de la graella, feta ara fa gairebÚ un any, va ser un encert.

Resultats de la segona onada d'EGM 2017

Aquests sˇn els primers resultats que ens permeten polsar lĺacceptaciˇ de les noves propostes, del nou to, dĺuna manera diferent dĺentendre i de projectar la rÓdio p˙blica dĺaquest paÝs. Lĺincrement dĺoients de Catalunya RÓdio, la que mÚs creix de nou, ens fa pensar que Ús el camÝ que cal seguir. Els que mÚs creixen sˇn: "El matÝ de Catalunya RÓdio" i el "Catalunya migdia", el buc insÝgnia i la nova referŔncia informativa dels migdies, que Ús el mÚs escoltat de 15:00 a 16:00. La nova proposta de les tardes, amb el debut radiof˛nic de Roger de GrÓcia, ja ha millorat els registres de la franja de tarda de fa un any i lĺarriscada aposta del "Popap" amb Mariola DinarŔs ha signat el seu millor resultat des que Ús en antena. Sumem a tot aix˛ el lideratge en la franja de nit amb "La nit dels Ignorants" i "Les 1001 nits". Seguim avanšant, doncs, consolidant aquest nou projecte nascut fa tot just un any i que amb lĺajuda de tot lĺequip de professionals de Catalunya RÓdio sĺestÓ guanyant lĺacceptaciˇ i reconeixement dels oients catalans.


.

Continua llegint

01/07/2017
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
La presentaciˇ d'una graella sempre Ús un dels moments mÚs emocionants i esperats de la temporada. Aquest divendres he aprofitat el context de la sessiˇ de control de la CCMA al Parlament per explicar els eixos bÓsics de la nova programaciˇ, on apostem per consolidar el projecte #CatRÓdioEsMou i sumar-hi la Cristina Puig, que assumiÓ la segona hora del "Catalunya vespre".
Descarrega't la programaciˇ!La temporada 2017-2018 arrencarÓ el 28 d'agost. T'hi esperem!


.
26/05/2017
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
David Guzman presentarÓ ĹCiutat Maragdaĺ a partir del 17 de juny, i un altre programa literari a lĺemissora cultural iCat al setembre

David Guzman


Catalunya RÓdio incorporarÓ un programa de literatura el 17 de juny a la seva graella. La rÓdio p˙blica reforša la seva aposta transversal per la cultura amb un programa setmanal dĺuna hora que presentarÓ el periodista David Guzman. Ho he anunciat aquest divendres a la comissiˇ de control a la CCMA del Parlament. ĹCiutat Maragdaĺ parlarÓ de literatura catalana i universal i aproparÓ els oients a llibres, autors i temes literaris dedicant cada setmana el programa a un gran autor com a fil conductor. Aquest programa ampliarÓ els continguts literaris i de llibres ja existents de manera transversal en el conjunt de la graella de Catalunya RÓdio.

David Guzman interrelacionarÓ la literatura amb disciplines com lĺart, la m˙sica o el cinema, i hi donarÓ veu a escriptors, professors, educadors, editors, llibreters i traductors, com a agents implicats en la divulgaciˇ literÓria. Amb aquest nou programa, que sĺestrena el dissabte 17 de juny dĺ11 a 12 de la nit, Catalunya RÓdio reforša el seu compromÝs amb una divulgaciˇ literÓria de qualitat i continuada, en quŔ el territori i la participaciˇ seran molt rellevants perquŔ els continguts a lĺFM i a la xarxa tindran una traducciˇ amb activitats en clubs de lectura de biblioteques de Catalunya i recomanacions infantils i juvenils en complicitat amb escoles i instituts del paÝs. .

Continua llegint

24/04/2017
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Amb el retorn dĺiCat a lĺFM podrem donar resposta a les necessitats i inquietuds de lĺescena musical i cultural del nostre paÝs. Se satisfÓ aixÝ una reivindicaciˇ del Pla Integral de la M˙sica, del qual som tambÚ part implicada. De fet, el retorn dĺiCat era un dels objectius estratŔgics dĺaquesta plataforma impulsada des de la Conselleria de Cultura i, per fi, a partir del setembre, es podrÓ fer realitat.iCat jugarÓ un paper essencial a lĺhora de posar en valor la producciˇ musical catalana. La tornada a lĺFM ajudarÓ a donar sortida a les propostes que sorgeixin dins el panorama musical catalÓ i ampliarÓ el p˙blic de la producciˇ musical del paÝs.

La m˙sica en directe Ús una de les potes essencials dĺaquesta producciˇ musical i iCat continuarÓ al peu del canˇ mantenint i enfortint la relaciˇ amb els principals festivals que es fan al paÝs.Una segona prioritat Ús arribar fins a un 35% de m˙sica en catalÓ en la programaciˇ dĺiCat. Aquesta xifra es veurÓ incrementada si eixamplem el concepte a m˙sica de lĺescena catalana, Ús a dir, m˙sica feta aquÝ, sense fixar-nos en la llengua amb quŔ es canti i incloent-hi tambÚ la m˙sica instrumental, com podrien ser el jazz o lĺelectr˛nica.

iCat, abocada a la difusiˇ de la cultura
Lĺactualitat i la informaciˇ cultural seran molt i molt presents en els dos magazins de la graella: el matinal ôEls expertsö i el de tarda ôIndependentsö.

A la franja de vespre, la cultura continuarÓ amb programes temÓtics dĺuna hora sobre cinema, sŔries, cultura digital i literatura.

La franja de nit serÓ lĺespai on es podrÓ visualitzar lĺobertura i la varietat de gŔneres musicals amb programes temÓtics sobre jazz, electr˛nica o m˙sica dĺarrel. Aquests espais seran la finestra dels canals temÓtics que ja es poden sentir al web dĺiCat.

iCat kids, cultura per a tota la famÝlia
Volem obrir als mÚs petits una porta dĺaccÚs a la cultura i a lĺapassionant mˇn de la rÓdio. Amb aquest objectiu, estem treballant en una proposta dirigida al p˙blic infantil per a la franja matinal dels caps de setmana.

La nostra intenciˇ Ús crear una oferta que puguin escoltar pares i fills mentre es desplacen amb cotxe o comparteixen el seu temps. Hi treballem amb una ilĚlusiˇ especial, pensant en els futurs consumidors de rÓdio i continguts culturals. .
| Entrades anteriors

Enllašos patrocinats