En sintonia El blog del director de Catalunya RÓdio

18/04/2018
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Catalunya RÓdio viu el millor moment de la nostra hist˛ria si fem cas a les xifres dĺaudiŔncia de lĺEGM difoses avui, la primera onada del 2018. Per segona onada consecutiva ens consolidem al llindar dels 700.000 oients, que sˇn els dos millors registres des de la creaciˇ del Grup dĺEmissores de Catalunya RÓdio. Vam tancar el 2017 amb uns n˙meros dĺaudiŔncia excepcionals i alg˙ podria pensar que es tractava dĺuna qŘestiˇ cojuntural, pels esdeveniments que vam viure tots plegats com a paÝs. Els resultats dĺavui ens demostren que la reacciˇ positiva dels oients Ús estructural.

Catalunya RÓdio. Temporada 17/18


El matÝ de Catalunya RÓdio, amb M˛nica Terribas, aconsegueix el seu rŔcord i sĺinstal.la en la xifra de 574.000 oients. Estem parlant dĺun augment del 16% respecte fa un any. El Catalunya migdia, amb Ďscar Fernßndez i Empar Moliner, es consolida com lĺinformatiu mÚs escoltat i de referŔncia a la seva franja amb 140.000 oients diaris. Un creixement del 26%.Continua llegint

17/04/2018
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Dijous, 12 d'abril, vam celebrar a Vielha els 30 anys d'emissions en aranŔs de Catalunya RÓdio amb un 'Catalunya vespre' especial des de la Val d'Aran, condu´t per Kilian SebriÓ.Celebrar tres dŔcades de rÓdio en aranŔs amb els companys de la delegaciˇ de l'Aran i la participaciˇ dels representants institucionals de La Vall ľamb el SÝndic, Carlos Barrera, i el cap de l'oposiciˇ, Paco Boya, al capdavantľ va ser estimulant per seguir treballant en aquesta bona direcciˇ, tal i com van reconŔixer tots els aranesos i araneses que van participar en el programa. La visita a la delegaciˇ amb Francesc Cano, Santi Faro i Jordi Borda, a mÚs de l'equip del 'Catalunya vespre' amb Kilian SebriÓ, MartÝ Farrero i Aurora Guindo, i el tŔcnic de la delegaciˇ de Lleida Ramon Dalmau, va ser una declaraciˇ de principis: el compromÝs amb l'aranŔs es mantÚ 30 anys desprÚs i el reconeixement a la feina ben feta Ús, desprÚs de les ˙ltimes decisions del Tribunal Constitucional, encara mÚs necessari. Lisa Escala, gran impulsora de Catalunya RÓdio a la Val d'Aran, no hi va poder ser el passat dijous, per˛ sÝ que omplÝem la delegaciˇ amb la resta de companys, JosÚ Badia, JosÚ Antonio Bruna i └lvar Ordˇ˝ez. A tots ells, l'enhorabona per aquests 30 anys d'emissions en aranŔs a Catalunya RÓdio i Catalunya Informaciˇ, i per informar-nos puntualment al conjunt de tota la nostra audiŔncia de la realitat de La Vall. TambÚ cal reconŔixer la feina dels delegats i delegades de Lleida, Rafael Ventura, Roser Perera i, actualment, NoŔlia Casellas.

Continua llegint

10/04/2018
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
La internacionalitzaciˇ de compositors, intŔrprets i del patrimoni musical catalÓ Ús un dels reptes de Catalunya M˙sica, que ha superat el 30Ŕ aniversari de l'emissora amb un rŔcord d'audiŔncia potencial a Europa, els 11,7 milions dĺoients. Lĺemissora de m˙sica clÓssica de Catalunya RÓdio ha assolit una fita rellevant durant el 2017: 574 peticions de concerts i situar-se al mÓxim nivell internacional, juntament amb les rÓdios p˙bliques de FinlÓndia, Franša i Regne Unit.

30 anys de Catalunya M˙sica

Continua llegint

28/02/2018
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Aquests dies Barcelona Ús la capital mundial del m˛bil. Des de l'anterior ediciˇ del Mobile World Congress, el m˛bil ha superat al PC en l'audiŔncia digital de la Corporaciˇ Catalana de Mitjans Audiovisuals. El m˛bil Ús el principal dispositiu d'accÚs als continguts dels mitjans p˙blics catalans, ja que un 53% dels usuaris que acedeixen al web ho fan des d'un telŔfon o tauleta (l'any 2016 la xifra era de 42%). Aquest creixement, coincident amb el conjunt del sector, ha permŔs que TV3 hagi liderat els darrers 12 mesos el consum de vÝdeo per internet i que els usuaris de Catalunya RÓdio creixÚs aquest gener un 128% l'audiŔncia digital en un any.

App de Catalunya RÓdio

Veient el creixement del consum des de m˛bils, la CCMA estÓ fent esforšos per millorar lĺexperiŔncia dels seus usuaris en aquests dispositius. El 2017 ha estat l'any de la renovaciˇ total de les principals aplicacions per a m˛bils i tauletes de la CCMA. S'han estrenat les noves apps de TV3, Catalunya RÓdio, 324 i iCat (aviat sortirÓ la dĺEsport3), refent-les de dalt a baix per oferir un accÚs a l'oferta dels nostres continguts audiovisuals d'una manera mÚs senzilla, intu´tiva i robusta. Les noves apps dels mitjans p˙blics del paÝs sˇn mÚs accessibles, ja que s'hi han afegit subtÝtols als vÝdeos i llenguatge de signes als TelenotÝcies de TV3. TambÚ hem incorporat la compatibilitat dels nostres reproductors, tant a la web com a l'app, amb el Chromecast i lĺAirplay, perquŔ els usuaris que tinguin aquests aparells puguin veure els vÝdeos al seu televisor.

Continua llegint

15/02/2018
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Catalunya RÓdio continua innovant en continguts digitals per segon any consecutiu, amb noves temÓtiques, noves idees, nous programes i nous continguts. Amb +CatRÓdio, el dial digital que sĺadapta als hÓbits actuals de consum, en un entorn en quŔ els oients de Catalunya RÓdio ja tenen moltes experiŔncies positives com a usuaris, la rÓdio p˙blica segueix ampliant la seva oferta a catradio.cat i a l'aplicaciˇ m˛bil.+CatRÓdio Ús el laboratori on es proven nous formats radiof˛nics que prioritzen les temÓtiques dĺinterŔs general i Ús tambÚ la plataforma per potenciar el talent intern de l'emissora aixÝ com les propostes que sorgeixen dins dels mateixos equips de la rÓdio i els nostres colĚlaboradors. HÓbits de vida saludable, documental de no ficciˇ, espais vitals, el repte de la maternitat/paternitat, arxiu sonor, emprenedoria, innovaciˇ i humor, entre altres temÓtiques, conformen lĺoferta digital de la segona temporada de +CatRÓdio que comenša aquest febrer de 2018.

Continua llegint

16/01/2018
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Captar audiŔncia jove Ús un dels reptes dels mitjans de comunicaciˇ en general i dels p˙blics en particular. Vincular l'atracciˇ d'una audiŔncia jove a la promociˇ dels continguts culturals Ús un dels objectius de la rÓdio p˙blica que encaixa perfectament amb el retorn d'iCat a l'FM.

Temporada iCat 2017-2018

El suport de Cultura al retorn a les ones hertzianes i el compromÝs amb el sector musical del paÝs en aquesta nova etapa d'iCat ens obliguen a fer un seguiment exhaustiu de l'impacte de la graella i del projecte de l'emissora cultural i musical de Catalunya RÓdio. ╔s per aquest motiu que les dades de l'˙ltima onada de l'Estudi General de Mitjans (EGM) del 2017 ens aporten informaciˇ rellevant per avaluar els primers sÝmptomes del retorn d'iCat a l'FM. MÚs enllÓ de les dades quantitatives, que equivalen prÓcticament amb les xifres d'audiŔncia de la primera onada de l'EGM quan va nÚixer iCat FM, per Sant Jordi del 2006, el que tÚ un valor siginificatiu Ús el perfil dels oients de l'emissora. iCat ha retornat amb una audiŔncia que rejoveneix forša el perfil d'oient del grup d'emissores p˙bliques: 37 anys de mitjana d'edat. Aquesta dada estÓ per sota de la mitjana de Catalunya RÓdio i tambÚ per sota de la mitjana d'edat de l'oient de rÓdio temÓtica a Catalunya, que Ús de 42 anys, i del de la rÓdio temÓtica musical, que Ús de 41,2 anys. La mitjana d'edat de l'audiŔncia de Radio 3 Ús de 43,3 anys, mentre que la de RAC 105 se situa en els 40,5 anys.

Continua llegint

10/01/2018
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Tanquem el 2017 amb el rŔcord hist˛ric d'audiŔncia de Catalunya RÓdio: 698.000 oients a l'EGM del novembre, amb el lideratge del cap de setmana amb Ricard Ustrell i el creixement del programa de M˛nica Terribas.

EGM a Catalunya RÓdio

Mai fins ara Catalunya RÓdio (l'emissora catalana que mÚs creix a l'˙ltima onada de l'EGM) havia aconseguit arribar a tanta audŔncia, ja que a aquests 698.000 oients s'hauria d'afegir un rŔcord tambÚ hist˛ric de la rÓdio a internet al conjunt de l'Estat. Catalunya RÓdio va aconseguir a l'octubre 2.870.000 usuaris ˙nics, grÓcies als quals catradio.cat ha estat lÝder al conjunt de l'Estat i s'ha convertit en la primera emissora a superar els 2 milions d'usuaris a la xarxa (web i aplicaciˇ m˛bil). A mÚs, el Centre d'Estudis d'Opiniˇ ha certificat aquest 2017 el lideratge de la rÓdio p˙blica a nivell informatiu. Catalunya Informaciˇ, que ha celebrat el seu 25Ŕ aniversari, i Catalunya M˙sica, que ha culminat el 30Ŕ, tambÚ han aconseguit creixements d'audiŔncia a l'EGM durant el 2017, que ha estat l'any de l'esperadÝssim retorn d'iCat a l'FM. L'aposta per l'escena musical catalana i per la cultura del paÝs ha tingut en el retorn d'iCat a les ones hertzianes el seu moment Ólgid, amb una de cada tres canšons d'artistes catalans i una graella carregada de programes temÓtics. La rÓdio p˙blica ľque al juny va estrenar un programa de literatura a Catalunya RÓdio, i al setembre un altre a iCatľ ha recuperat a l'FM l'emissora musical i cultural el mateix any que ha innovat amb tota una 'graella digital' pr˛pia, ja que a principis de 2017 es van llenšar continguts radiof˛nics especÝficament digitals amb el projecte +CatRÓdio.

Continua llegint

10/01/2018
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Tanquem el 2017 amb el rŔcord hist˛ric d'audiŔncia de Catalunya RÓdio: 698.000 oients a l'EGM del novembre, amb el lideratge del cap de setmana amb Ricard Ustrell i el creixement del programa de M˛nica Terribas. Mai fins ara Catalunya RÓdio (l'emissora catalana que mÚs creix a l'˙ltima onada de l'EGM) havia aconseguit arribar a tanta audŔncia, ja que a aquests 698.000 oients s'hauria d'afegir un rŔcord tambÚ hist˛ric de la rÓdio a internet al conjunt de l'Estat. Catalunya RÓdio va aconseguir a l'octubre 2.870.000 usuaris ˙nics, grÓcies als quals catradio.cat ha estat lÝder al conjunt de l'Estat i s'ha convertit en la primera emissora a superar els 2 milions d'usuaris a la xarxa (web i aplicaciˇ m˛bil). A mÚs, el Centre d'Estudis d'Opiniˇ ha certificat aquest 2017 el lideratge de la rÓdio p˙blica a nivell informatiu. Catalunya Informaciˇ, que ha celebrat el seu 25Ŕ aniversari, i Catalunya M˙sica, que ha culminat el 30Ŕ, tambÚ han aconseguit creixements d'audiŔncia a l'EGM durant el 2017, que ha estat l'any de l'esperadÝssim retorn d'iCat a l'FM. L'aposta per l'escena musical catalana i per la cultura del paÝs ha tingut en el retorn d'iCat a les ones hertzianes el seu moment Ólgid, amb una de cada tres canšons d'artistes catalans i una graella carregada de programes temÓtics. La rÓdio p˙blica ľque al juny va estrenar un programa de literatura a Catalunya RÓdio, i al setembre un altre a iCatľ ha recuperat a l'FM l'emissora musical i cultural el mateix any que ha innovat amb tota una 'graella digital' pr˛pia, ja que a principis de 2017 es van llenšar continguts radiof˛nics especÝficament digitals amb el projecte +CatRÓdio.

Continua llegint

10/01/2018
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Tanquem el 2017 amb el rŔcord hist˛ric d'audiŔncia de Catalunya RÓdio: 698.000 oients a l'EGM del novembre, amb el lideratge del cap de setmana amb Ricard Ustrell i el creixement del programa de M˛nica Terribas. Mai fins ara Catalunya RÓdio (l'emissora catalana que mÚs creix a l'˙ltima onada de l'EGM) havia aconseguit arribar a tanta audŔncia, ja que a aquests 698.000 oients s'hauria d'afegir un rŔcord tambÚ hist˛ric de la rÓdio a internet al conjunt de l'Estat. Catalunya RÓdio va aconseguir a l'octubre 2.870.000 usuaris ˙nics, grÓcies als quals catradio.cat ha estat lÝder al conjunt de l'Estat i s'ha convertit en la primera emissora a superar els 2 milions d'usuaris a la xarxa (web i aplicaciˇ m˛bil). A mÚs, el Centre d'Estudis d'Opiniˇ ha certificat aquest 2017 el lideratge de la rÓdio p˙blica a nivell informatiu. Catalunya Informaciˇ, que ha celebrat el seu 25Ŕ aniversari, i Catalunya M˙sica, que ha culminat el 30Ŕ, tambÚ han aconseguit creixements d'audiŔncia a l'EGM durant el 2017, que ha estat l'any de l'esperadÝssim retorn d'iCat a l'FM. L'aposta per l'escena musical catalana i per la cultura del paÝs ha tingut en el retorn d'iCat a les ones hertzianes el seu moment Ólgid, amb una de cada tres canšons d'artistes catalans i una graella carregada de programes temÓtics. La rÓdio p˙blica ľque al juny va estrenar un programa de literatura a Catalunya RÓdio, i al setembre un altre a iCatľ ha recuperat a l'FM l'emissora musical i cultural el mateix any que ha innovat amb tota una 'graella digital' pr˛pia, ja que a principis de 2017 es van llenšar continguts radiof˛nics especÝficament digitals amb el projecte +CatRÓdio.

Continua llegint

30/11/2017
Escrit per: SaŘl Gordillo
Categoria: General
Catalunya RÓdio obtÚ 700.000 oients, un 25% dĺaugment i lÝders el cap de setmana.

EGM a Catalunya RÓdio


Estem felišos i orgullosos amb aquest EGM. ╔s el millor resultat dĺaudiŔncia de la hist˛ria de Catalunya RÓdio, amb 700.000 oients. Som lĺemissora que mÚs creix ľun 25% respecte lĺany passatľ i som lÝders el cap de setmana amb ĹEl suplementĺ de Ricard Ustrell, que fa un rŔcord hist˛ric amb 638.000 oients dissabte. ĹCatalunya migdiaĺ dĺĎscar FernÓndez Ús lĺinformatiu mÚs escoltat de la seva franja al paÝs, i ĹLa nit dels ignorantsĺ de Xavier SolÓ mantÚ el lideratge. Tots els programes de lĺemissora creixen i som lÝders a Tarragona i Lleida. ĹEl matÝ de Catalunya RÓdioĺ de M˛nica Terribas incrementa un 13% lĺaudiŔncia i acumula mig miliˇ dĺoients (507.000).

Continua llegint

| Entrades anteriors

Enllašos patrocinats