En sintonia El blog del director de Catalunya Ràdio

12/01/2017
2
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
El dia 11 de gener de 1987 començava el programa més veterà de Catalunya Ràdio, i cal celebrar-ho i felicitar-nos per conservar-lo i per comptar amb professionals com l’Àlex Gorina.

‘Bueno, guapíssim. Ets lo milloret d’aquesta casa’. Immediatament se sent un petó sorollós. Quan acabo de pujar les escales descobreixo que l’autora del petó és una productora de la casa, i que el petonejat és l’Àlex Gorina. La nit abans, repassant Instagram, havia vist les fotos i algun vídeo que uns companys de la ràdio havien penjat d’un sopar que havien fet per celebrar un aniversari. El protagonista de la celebració també era l’Àlex, i l’aniversari, com ja sabeu, els 30 anys de ‘La finestra indiscreta’. En una de les fotos, l’Àlex apareix capturat pel mòbil davant del pastís, observant-lo atentament en aquell precís instant previ a bufar les espelmes. Hi surt amb una cara que transmet una certa timidesa, aparent, i una sensació d’immensa satisfacció interna. Un posat que expressa la típica il•lusió de nen quan ha de bufar les espelmes i espera obrir els regals. L’Àlex, a qui no coneixia personalment abans d’arribar a Catalunya Ràdio, és una de les figures, dels professionals, de les persones, que més il•lusió m’ha fet conèixer i tractar. Des del primer moment que vam parlar es va produir una forta complicitat, i aquesta setmana que celebrem els 30 anys del seu magnífic programa de cinema, un producte de culte, em permeto de dedicar-li aquestes línies per felicitar-lo i agrair-li el regal que, per a mi, i suposo que per a tots nosaltres, representa tenir-lo a Catalunya Ràdio. Espero que entengueu el to d’aquest missatge, però cada dia no se celebren 30 anys d’un programa de ràdio, i no cada dia tenim ocasió d’agrair i reconèixer la feina i la humanitat a un professional com en Gorina.

Pastís d'aniversari dels 30 anys de "La finestra indiscreta"

.

Continua llegint

10/01/2017
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
Una graella totalment renovada, l'aposta per les sinergies entre les pròpies emissores, l'impuls als continguts digitals per viralitzar els àudios emesos i per afavorir un consum radiofònic alternatiu al convencional en franges horàries i formats –incorporant els vídeos--, i l'ambició per recuperar el lideratge de la ràdio pública han marcat el primer any de la nova direcció de Catalunya Ràdio. Un any amb la idea de moviment i canvi, de transformació perquè la proposta ajudi a recuperar audiència i a guanyar-ne entre els nous públics. La ràdio és el mitjà que millor s'adapta a la revolució tecnològica i als canvis d'hàbits de consum comunicatiu, demostrant una gran vitalitat a cada nou estudi o enquesta d'audiència. I la ràdio en català és una història d'èxit perquè augmenta l'audiència any rere any i es consolida la normalització lingüística que encara no ha arribat a altres àmbits com la televisió i la premsa. En aquest context, el repte per innovar i posar en valor els recursos de què disposa l'emissora pública ha estat una premissa al llarg del 2016.

Saül Gordillo
.

Continua llegint

20/12/2016
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
El portaveu de l'Abadia de Montserrat, Bernat Juliol; l'adjunt a la direcció de Catalunya Ràdio, Jordi Borda; el pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler; i un servidor


Catalunya Ràdio reunirà els millors àudios del seu arxiu sonor vinculats a l'Abadia de Montserrat en la seva pàgina web. Aquest és el compromís adquirit aquest dimarts després de la visita que hem fet al pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Hem compartit dinar amb els monjos de Montserrat i el pare abat i després hem mantingut una reunió, així com una visita al recinte i les instal·lacions. La ràdio pública del país ha obsequiat el pare abat amb un 'pen' que conté els millors àudios de l'arxiu del grup d'emissores de Catalunya Ràdio vinculades a l'Abadia de Montserrat. Part d'aquest material estarà, properament, a disposició dels usuaris de la pàgina web de Catalunya Ràdio perquè es pugui escoltar. Concerts, entrevistes i altres documents sonors. També està previst que aquest arxiu es pugui consultar també al web abadiamontserrat.cat. Aquests són tres exemples del nostre patrimoni posat al servei de l'Abadia de Montserrat:

1-El passat violent de Montserrat
Sèrie-recull dels fets de la història de Catalunya més lligats a l'aventura, l'acció i l'emoció. Amb la col·laboració d'Oriol Junqueras, assessor històric del programa "En guàrdia", conduït per Enric Calpena amb guió d'Esther Rodríguez..

Continua llegint

16/12/2016
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General


Avui he tingut l'oportunitat d'explicar els bons resultats que hem aconseguit a Catalunya Ràdio en l'última onada de l'EGM. I és que cal remarcar que tenim la millor xifra de percentatge d'audiència, o 'share', des del 2008: "Demostra que la gent s'està molta més estona escoltant-nos i que els nostres continguts són més atractius i connecten més amb l'audiència." Però a la sessió de control de la CCMA al Parlament he deixat clar que Catalunya Ràdio no es conforma amb aquests resultats i aspira al lideratge.

.
01/12/2016
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General

Comencem a caminar amb pas ferm! La nova programació de Catalunya Ràdio ha rebut l’aval de l’audiència. 557.000 oients ens escolten, segons les dades de l’EGM. Això suposa un increment de 37.000 respecte a l’última onada. En només tres mesos d’un projecte renovat, som la ràdio que més puja en aquesta primera onada de la temporada. I ho fem en un entorn on, en general, es manté el consum de ràdio generalista.

Catalunya Ràdio: Et sentim ben a prop

“El matí de Catalunya Ràdio” va al capdavant d’aquest increment. És el programa que creix més entre els matinals, amb un increment de 31.000 oients. Les noves propostes reben també l’aval de l’audiència. El “Catalunya migdia” acumula 110.000 oients. L’ "Estat de Gràcia” augmenta audiència i se situa en 73.000 oients en el seu primer examen; el “Tot costa”, en 57.000; el “Popap”, en 60.000; el “Catalunya vespre”, en 60.000, i el “Club de la Mitjanit” millora resultats i se situa en 78.000 oients. “La nit dels ignorants” gairebé duplica el seu resultat respecte a la darrera onada. Vull destacar també que som líders a les comarques de Lleida i que Catalunya Ràdio experimenta un creixement notable a les de Barcelona. A més, creixem en oients en pràcticament totes les hores del dia. .

Continua llegint

28/11/2016
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General

Canal Parlament|Parlament de CatalunyaEl 16 de setembre la diputada de Junts pel sí Adriana Delgado em va preguntar a la comissió de control del Parlament a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) sobre la presència de dones a la nova programació de Catalunya Ràdio. La pregunta parlamentària responia a una exigència legal sobre la paritat que hem de complir els mitjans de comunicació, especialment els públics, en els nostres continguts. En aquella comissió de control vaig respondre a la diputada que Catalunya Ràdio lidera el 'rànquing de la paritat' entre les emissores del país, i que es queda en segona posició a nivell estatal per dècimes. Un cop presentada la nova programació de Catalunya Ràdio, i des d'aquella comissió del setembre, no hem parat de treballar per intentar compensar l'absència de dones en les nostres tertúlies i entre els nostres col·laboradors.
.

Continua llegint

13/11/2016
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General


#CatRàdioEsMou ha deixat de ser una etiqueta, per convertir-se en una “filosofia”. Aquesta és la idea que vaig transmetre divendres a la sessió de control de la CCMA al Parlament: “Estem instal·lats en la idea del moviment.” En aquest sentit, també vaig deixar clar que “no renunciem al lideratge, a mitjà i curt termini”, tot i admetre que la distància és encara “massa gran”. Per concloure la presentació calia destacar que el nou model amb què es vol dotar l’emissora necessita d’una direcció forta. .
04/11/2016
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General


La nova direcció de Catalunya Ràdio va assumir el repte de tornar a situar l’emissora als nivells de prestigi i lideratge que l’havien caracteritzat històricament. Quan vam iniciar aquesta nova etapa, marcada per l’etiqueta #CatRàdioEsMou, ens vam comprometre a tirar endavant el rellançament del conjunt de les emissores de Catalunya Ràdio. Amb iCat hem celebrat el desè aniversari aquest 2016 reivindicant la seva marca i trajectòria i aconseguint el compromís d’un retorn no gaire llunyà a la FM. Catalunya Informació, amb el projecte de la nova redacció d’informatius a l’horitzó i el projecte d’integració digital en marxa, ha començat una temporada marcada per l’aposta territorial. Ara li toca a Catalunya Música celebrar un aniversari gens menor, el trentè, amb uns actes de celebració prou potents, una redefinició de la seva graella i l’objectiu de renovar-se profundament per encarar els propers anys amb un model sostenible econòmicament i viable com a proposta cultural genuïna i imprescindible.

Catalunya Música, 30 anys.

Continua llegint

24/10/2016
1
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
Líders de la ràdio en català a internet

Catalunya Ràdio és la ràdio en català líder a internet, segons les dades de ComScore del setembre. És una dada molt rellevant perquè és la primera des que va començar la nova temporada i, a més, acumula el consum dels usuaris tant des d'ordinadors com des de telèfons mòbils i tauletes. Això vol dir que el públic jove, més acostumat a consumir continguts de ràdio amb l'app, s'està pujant al carro de #CatRàdioEsMou. Aquest lideratge de la ràdio en català a la xarxa és gràcies als 164.000 usuaris únics que han consumit continguts de Catalunya Ràdio, que certifica ComScore. El lideratge de setembre coincideix amb l'arrencada de la nova temporada de l'emissora, però ben aviat estrenarem nova aplicació mòbil i introduirem canvis a la web. Aquestes millores haurien de servir per consolidar el lideratge i fidelitzar els usuaris, de qui les últimes setmanes hem anat rebent peticions i propostes per facilitar la usabilitat i agilitzar el cosum digital.Nació Digital: Catalunya Ràdio, emissora en català líder a Internet
CCMA: Catalunya Ràdio, líder de la ràdio en català a internet, i TV3, la més vista
Comunicació 21: Catalunya Ràdio prepara una graella exclusivament digital
.

Continua llegint

24/10/2016
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
Saül Gordillo i Luís del Olmo

Catalunya Ràdio serà present al museu de la ràdio que el famós locutor, periodista i empresari rafiofònic Luis del Olmo té a Roda de Berà. Aquesta setmana ens hem reunit i he fet entrega a Del Olmo d'una imatge de la presentació de la nova temporada, que lluirà a les instal·lacions municipals d'aquest museu impulsat per qui va ser la veu durant molts anys del programa 'Protagonistas'. Agraeixo a Del Olmo el seu interès i l'afecte mostrat durant les converses i la trobada d'aquesta setmana. Que Catalunya Ràdio sigui 'protagonista' al Museu de la Ràdio Luis del Olmo és un honor per a nosaltres. Gràcies, Luis. .

Continua llegint

| Entrades anteriors

Enllaços patrocinats