En sintonia El blog del director de Catalunya Ràdio

19/02/2017
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
Continuen les setmanes intenses a Catalunya Ràdio. Després d'haver recuperat el servei de l''hora a hora' i d'haver redissenyat el portal de catràdio.cat, hem estrenat la nova app, juntament amb la de TV3. Les primeres dades de consum avalen l'aposta, i una setmana després del llançament de la nova aplicació ja ha fet créixer un 30% el volum d'usuaris únics. A més, ha fet augmentar la seva valoració als mercats d'apps. De moment, ja hi ha més del 80% de les persones que tenien l'aplicació que se l'han actualitzat.

.

Continua llegint

13/02/2017
1
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
L'any 2011 la Unesco va declarar el 13 de febrer Dia Mundial de la Ràdio, coincidint amb el dia que es va crear la Ràdio de les Nacions Unides, l'any 1946. La ràdio segueix sent el mitjà de comunicació amb més audiència a tot el món, i aquesta celebració la duen a terme emissores de tot el planeta. Si la ràdio és el mitjà més vital segons els estudis d'audiència, fort i necessari per a una societat plural i democràtica, i que millor permet als ciutadans informar-se i entretenir-se mentre fan altres activitats, el Dia Mundial de la Ràdio havia de servir enguany per agrair la confiança que els catalans tenen dipositada des de fa anys en la seva ràdio pública i en el conjunt de la ràdio en català atès que s'acaben de celebrar els 40 anys de Ràdio 4, la primera emissora en la nostra llengua després del franquisme.

El Dia Mundial de la Ràdio #VenimAmbTu

Catalunya Ràdio celebra aquest 13 de febrer, que es podria rebatejar com el Dia Mundial de la Confiança perquè prop de 300 oients s'han ofert per obrir-nos les portes de casa seva perquè hi poguem fer tota la programació. Un desplegament espectacular permetrà fer tots els programes fora de l'emissora, en un homenatge als protagonistes anònims de la ràdio com són els oients i els tècnics. Aquest Dia Mundial de la Ràdio pretén posar en valor la confiança de l'audiència, que ens ha donat les claus de casa seva perquè hi entrem Catalunya Ràdio, i el paper rellevant dels professionals que mai no es posen davant del micròfon.

Aquest dilluns faran ràdio Mònica Terribas a la cafeteria-restaurant Casa Pepe de Santa Coloma de Gramenet i a l'estudi de Ràdio Tele-Taxi amb Justo Molinero en antena conjunta de les dues emissores; Xavi Cazorla, Jordi Asturgó, Oriol Dalmau i Marta Cristià de l'APM?' amb els estudiants de la universitat Tecnocampus de Mataró; Mariola Dinarès a la cabina del camió de l'oient Toni Martínez a la plaça de l'Ajuntament de Pont de Molins (Alt Empordà); Òscar Fernández i Empar Moliner a la llibreria l'Espolsada de les Franqueses del Vallès; Roger de Gràcia a casa de la oient Núria Martínez a l'Horta de Lleida; Jordi Costa i Sònia Gelmà a casa de l'oient Blai Gómez al Boulevard de la Villete de París el dia abans que hi jugui el Barça; Kilian Sebrià i Sílvia Cóppulo a casa de l'oient Jordi Graell a El Vendrell; i Francesc Garriga amb connexions des de casa de Josep Maria Minguella i de l'oient Jordi Camí a Barcelona. Aquest diumenge, a més, Ricard Ustrell s'ha avançat a la commemoració fent 'El suplement' rebent a casa seva, a Sabadell, personatges de la música i la cultura i protagonistes il•lustres de la ràdio del país, i el 'Tot gira' de David Clupés amb una entrevista de Pere Escobar a Antoni Bassas. .

Continua llegint

28/01/2017
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
Una vegada més he pogut explicar bones notícies al Parlament, coincidint amb la sessió de control de la CCMA. I és que tenim dades per a l'optimisme després de la bona acollida del nou disseny de catradio.cat, els primers dies de funcionament. A grans trets, els usuaris únics al portal han augmentat un 32% ; l'accés a les emissions en directe un cop ens visiten, un 35%; el consum d'àudios a la carta, un 78% i el tràfic de catradio.cat a les notícies del 324.cat, un 260%. Això consolida l'aposta per un entorn web modular més endreçat; l'espai 'Pòstit' (articles dels nostres realitzadors i especialistes); i l'accés pràctic a serveis escencials, com ara l'Hora a hora, o al directe de les diferents emissores.


.

Continua llegint

27/01/2017
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
Catalunya Ràdio torna a sorprendre. Els nostres oients decidiran on fem tota la programació del dilluns 13 de febrer, Dia Mundial de la Ràdio. Entrant a la nova web de Catalunya Ràdio, els oients poden demanar-nos que anem a fer els programes d'aquell dia tan especial al menjador de casa seva, al bar on fan el cafè, a l'espai públic on fan vida o en aquell indret més personal on ells tinguin el costum d'escoltar la ràdio. Volem ser amb els oients allà on ells ens escolten, i hi volem fer tots els programes del Dia Mundial de la Ràdio. Catalunya Ràdio és tot el que ells senten. Sortirem de la ràdio per fer ràdio, i muntarem un operatiu logísticament complicat però apassionant en funció de les peticions que rebem (que en pocs dies ja són moltes). #CatRàdioEsMou i ho fa arreu del país, i fins i tot a l'estranger, perquè ja hi ha un programa, el 'Tot costa', que demana si hi ha oients a París per acollir-los el 13 de febrer, per fer la prèvia del partit del Barça amb el PSG.
El Dia Mundial de la Ràdio, Catalunya Ràdio sorprendrà amb el seu desplegament i guanyarà, encara més, en proximitat. La ràdio pública aprofitarà aquella jornada per fer algun anunci, en línia amb tota la feina que estem fent els últims mesos. De moment, dilluns vam convidar els oients a fer-nos les seves propostes, amb en Santi Faro, en conversa amb Mònica Terribas a 'El matí de Catalunya Ràdio'. Som-hi! .
19/01/2017
3
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
Hem renovat de dalt a baix la graella i la identitat sonora amb la nova temporada, hem potenciat la presència a les xarxes socials, ben aviat estrenarem una nova aplicació mòbil i aquest dijous, 19 de gener, canviem el disseny de la web de Catalunya Ràdio. Un redisseny del menú i de la pàgina d'inici de l'emissora, reforçant les emissions en directe --el que més consumeixen els nostres oients a la web-- i facilitant l'accés als àudios hora a hora (graella tradicional duta a la xarxa) i als 'podcasts'. El canvi de 'look' de catradio.cat està concebut pensant en l'oient internauta, a partir de l'anàlisi de les audiències i la voluntat de posar l'experiència d'usuari en el centre de gravetat de les noves decisions digitals. Per tant, deixem de posar l'accent en la promoció de la programació del dia i potenciem els continguts emesos, posant en valor la feina feta pels programes i el conjunt d'emissores. A més, la web redissenyada de Catalunya Ràdio obre una finestra a les notícies d'actualitat elaborades per les redaccions d'informatius de l'emissora i de TV3. Una altra novetat, potser de les més destacades, són les peces interpretatives d'actualitat i de temàtiques com cinema, esports o gastronomia, signades per realitzadors i professionals de la casa. En diem 'pòstit' i pretenen oferir petits apunts amb un to àgil i proper, reforçant les figures dels autors i afavorint que els professionals de l'emissora participin activament en aquesta nova etapa del web.

catradio.cat

.

Continua llegint

12/01/2017
2
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
El dia 11 de gener de 1987 començava el programa més veterà de Catalunya Ràdio, i cal celebrar-ho i felicitar-nos per conservar-lo i per comptar amb professionals com l’Àlex Gorina.

‘Bueno, guapíssim. Ets lo milloret d’aquesta casa’. Immediatament se sent un petó sorollós. Quan acabo de pujar les escales descobreixo que l’autora del petó és una productora de la casa, i que el petonejat és l’Àlex Gorina. La nit abans, repassant Instagram, havia vist les fotos i algun vídeo que uns companys de la ràdio havien penjat d’un sopar que havien fet per celebrar un aniversari. El protagonista de la celebració també era l’Àlex, i l’aniversari, com ja sabeu, els 30 anys de ‘La finestra indiscreta’. En una de les fotos, l’Àlex apareix capturat pel mòbil davant del pastís, observant-lo atentament en aquell precís instant previ a bufar les espelmes. Hi surt amb una cara que transmet una certa timidesa, aparent, i una sensació d’immensa satisfacció interna. Un posat que expressa la típica il•lusió de nen quan ha de bufar les espelmes i espera obrir els regals. L’Àlex, a qui no coneixia personalment abans d’arribar a Catalunya Ràdio, és una de les figures, dels professionals, de les persones, que més il•lusió m’ha fet conèixer i tractar. Des del primer moment que vam parlar es va produir una forta complicitat, i aquesta setmana que celebrem els 30 anys del seu magnífic programa de cinema, un producte de culte, em permeto de dedicar-li aquestes línies per felicitar-lo i agrair-li el regal que, per a mi, i suposo que per a tots nosaltres, representa tenir-lo a Catalunya Ràdio. Espero que entengueu el to d’aquest missatge, però cada dia no se celebren 30 anys d’un programa de ràdio, i no cada dia tenim ocasió d’agrair i reconèixer la feina i la humanitat a un professional com en Gorina.

Pastís d'aniversari dels 30 anys de "La finestra indiscreta"

.

Continua llegint

10/01/2017
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
Una graella totalment renovada, l'aposta per les sinergies entre les pròpies emissores, l'impuls als continguts digitals per viralitzar els àudios emesos i per afavorir un consum radiofònic alternatiu al convencional en franges horàries i formats –incorporant els vídeos--, i l'ambició per recuperar el lideratge de la ràdio pública han marcat el primer any de la nova direcció de Catalunya Ràdio. Un any amb la idea de moviment i canvi, de transformació perquè la proposta ajudi a recuperar audiència i a guanyar-ne entre els nous públics. La ràdio és el mitjà que millor s'adapta a la revolució tecnològica i als canvis d'hàbits de consum comunicatiu, demostrant una gran vitalitat a cada nou estudi o enquesta d'audiència. I la ràdio en català és una història d'èxit perquè augmenta l'audiència any rere any i es consolida la normalització lingüística que encara no ha arribat a altres àmbits com la televisió i la premsa. En aquest context, el repte per innovar i posar en valor els recursos de què disposa l'emissora pública ha estat una premissa al llarg del 2016.

Saül Gordillo
.

Continua llegint

20/12/2016
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
El portaveu de l'Abadia de Montserrat, Bernat Juliol; l'adjunt a la direcció de Catalunya Ràdio, Jordi Borda; el pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler; i un servidor


Catalunya Ràdio reunirà els millors àudios del seu arxiu sonor vinculats a l'Abadia de Montserrat en la seva pàgina web. Aquest és el compromís adquirit aquest dimarts després de la visita que hem fet al pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler. Hem compartit dinar amb els monjos de Montserrat i el pare abat i després hem mantingut una reunió, així com una visita al recinte i les instal·lacions. La ràdio pública del país ha obsequiat el pare abat amb un 'pen' que conté els millors àudios de l'arxiu del grup d'emissores de Catalunya Ràdio vinculades a l'Abadia de Montserrat. Part d'aquest material estarà, properament, a disposició dels usuaris de la pàgina web de Catalunya Ràdio perquè es pugui escoltar. Concerts, entrevistes i altres documents sonors. També està previst que aquest arxiu es pugui consultar també al web abadiamontserrat.cat. Aquests són tres exemples del nostre patrimoni posat al servei de l'Abadia de Montserrat:

1-El passat violent de Montserrat
Sèrie-recull dels fets de la història de Catalunya més lligats a l'aventura, l'acció i l'emoció. Amb la col·laboració d'Oriol Junqueras, assessor històric del programa "En guàrdia", conduït per Enric Calpena amb guió d'Esther Rodríguez..

Continua llegint

16/12/2016
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General


Avui he tingut l'oportunitat d'explicar els bons resultats que hem aconseguit a Catalunya Ràdio en l'última onada de l'EGM. I és que cal remarcar que tenim la millor xifra de percentatge d'audiència, o 'share', des del 2008: "Demostra que la gent s'està molta més estona escoltant-nos i que els nostres continguts són més atractius i connecten més amb l'audiència." Però a la sessió de control de la CCMA al Parlament he deixat clar que Catalunya Ràdio no es conforma amb aquests resultats i aspira al lideratge.

.
01/12/2016
8
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General

Comencem a caminar amb pas ferm! La nova programació de Catalunya Ràdio ha rebut l’aval de l’audiència. 557.000 oients ens escolten, segons les dades de l’EGM. Això suposa un increment de 37.000 respecte a l’última onada. En només tres mesos d’un projecte renovat, som la ràdio que més puja en aquesta primera onada de la temporada. I ho fem en un entorn on, en general, es manté el consum de ràdio generalista.

Catalunya Ràdio: Et sentim ben a prop

“El matí de Catalunya Ràdio” va al capdavant d’aquest increment. És el programa que creix més entre els matinals, amb un increment de 31.000 oients. Les noves propostes reben també l’aval de l’audiència. El “Catalunya migdia” acumula 110.000 oients. L’ "Estat de Gràcia” augmenta audiència i se situa en 73.000 oients en el seu primer examen; el “Tot costa”, en 57.000; el “Popap”, en 60.000; el “Catalunya vespre”, en 60.000, i el “Club de la Mitjanit” millora resultats i se situa en 78.000 oients. “La nit dels ignorants” gairebé duplica el seu resultat respecte a la darrera onada. Vull destacar també que som líders a les comarques de Lleida i que Catalunya Ràdio experimenta un creixement notable a les de Barcelona. A més, creixem en oients en pràcticament totes les hores del dia. .

Continua llegint

| Entrades anteriors

Enllaços patrocinats