En sintonia El blog del director de Catalunya Ràdio

30/11/2017
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
Catalunya Ràdio obté 700.000 oients, un 25% d’augment i líders el cap de setmana.

EGM a Catalunya Ràdio


Estem feliços i orgullosos amb aquest EGM. És el millor resultat d’audiència de la història de Catalunya Ràdio, amb 700.000 oients. Som l’emissora que més creix –un 25% respecte l’any passat– i som líders el cap de setmana amb ‘El suplement’ de Ricard Ustrell, que fa un rècord històric amb 638.000 oients dissabte. ‘Catalunya migdia’ d’Òscar Fernàndez és l’informatiu més escoltat de la seva franja al país, i ‘La nit dels ignorants’ de Xavier Solà manté el lideratge. Tots els programes de l’emissora creixen i som líders a Tarragona i Lleida. ‘El matí de Catalunya Ràdio’ de Mònica Terribas incrementa un 13% l’audiència i acumula mig milió d’oients (507.000). .

Continua llegint

21/11/2017
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
Catalunya Ràdio ha superat a RAC1 i és líder a internet amb 2.870.000 usuaris únics a l’octubre. Aquesta xifra, enmig de la intensa actualitat política que ha viscut el país, suposa un creixement del 272% respecte el mes anterior, que també va experimentar un fort augment d’usuaris a la web i l’aplicació mòbil. La bona feina que han fet els professionals de Catalunya Ràdio i l’ús intensiu d’àudio en directe i a la carta, així com d’altres continguts digitals vinculats a la participació, han impulsat l’emissora fins al lideratge digital de ràdio al conjunt de l’Estat. Només a Catalunya, la ràdio pública ha obtingut el seu rècord amb 1.315.000 usuaris únics, amb un creixement del 168%.

comScore octubre 2017 a Catalunya Ràdio

Des de fa mesos, l’aposta digital forma part de l’estratègia de Catalunya Ràdio. Pensem en els nous hàbits de consum digitals dels nostres oients, i això ens ha obligat a assumir noves rutines i reptes, tant en l’edició a la web i l’app de Catalunya Ràdio com en l’agitació dels continguts a les xarxes socials. Una ràdio pública dinàmica, propera i sensible a les noves maneres d’escoltar, informar-se i entretenir-se de la seva audiència. En un context informatiu intens i apassionant, Catalunya Ràdio ha intentat ser la referència en l’àmbit digital. .

Continua llegint

04/09/2017
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
iCat, el canal de música i cultura de Catalunya Ràdio, torna a l’FM el dimecres 6 de setembre amb una programació única i renovada. Cinc anys després d’abandonar les ones, iCat torna per potenciar la música en català i feta a Catalunya, apostant pels directes i la presència als festivals d’arreu del país, a més d’incorporar nous programes culturals i musicals temàtics. Una nova etapa marcada també per una gran renovació digital, amb nova web i nova app per a mòbils i tauletes. Que iCat torni a l’FM no voldrà dir, en cap cas, un retrocés en l’àmbit digital, perquè el consum a través d’app i web, així com la relació amb els oients a les xarxes socials, és una experiència acumulada aquests anys que volem posar en valor en aquesta nova etapa.

iCat 2017-2018
.

Continua llegint

04/09/2017
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
Seguim treballant i apostant pel servei públic i el suport als mitjans de proximitat del país. Ràdio Blanes emetrà els butlletins informatius de Catalunya Ràdio gràcies a un acord signat aquest dimarts, 29 d'agost, a l'Ajuntament amb l'alcalde de la població, Miquel Lupiáñez, i el regidor de Comunicació, Albert Sanz. Aquest acord s'afegeix als signats anteriorment amb el Grup Tele-Taxi, Alcover Ràdio, Ràdio Puigcerdà, Ràdio Ona Torelló i amb l'emissora nord-catalana Ràdio Arrels, de tal manera que aquestes emissores connecten amb els titulars informatius de Catalunya Ràdio durant tot el dia. Cada cop més emissores locals volen emetre els informatius de la ràdio pública nacional.

Signatura de Catalunya Ràdio amb Ràdio Blanes


Amb aquest nou acord, Catalunya Ràdio continua ampliant l'abast del servei públic i ajuda als mitjans de proximitat del país. Tant Miquel Lupiáñez, alcalde de Blanes, com el regidor de la ràdio municipal, Albert Sanz, han coincidit a agrair aquesta col·laboració. "Per a nosaltres, és molt important comptar amb el suport de la ràdio pública de referència a Catalunya per poder reforçar la nostra emissora municipal", ha afirmat l'alcalde. Aquesta col·laboració, a més de reforçar el compromís de servei públic de Catalunya Ràdio, és una mostra d'optimització de recursos, que palesa també la confiança de l'audiència en la ràdio nacional. .
25/08/2017
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
Encetem una temporada, la 2017-2018, que no serà una qualsevol. Informativament es presenten uns temps intensos amb fets que marcaran la història del país. Passi el que passi la ràdio pública estarà explicant-ho des de primera línia, des de tots els angles possibles, i amb la pluralitat, el rigor i la professionalitat acumulada al llarg dels seus més de 30 anys d’història. Tots els que formem part de Catalunya Ràdio estem preparats per oferir als oients el millor de nosaltres mateixos.

Nou estudi de Catalunya Ràdio

Aquesta serà la segona temporada de la renovació que vam engegar fa un any. A finals d’agost del 2016 vam presentar una renovació profunda de l’oferta de continguts de la ràdio per fer-la créixer i evolucionar. Aquesta temporada mantenim l’aposta, que creix i es consolida, i hi afegim un element més en aquest camí de renovació i modernització. Hem transformat de dalt a baix l’estudi 1 de Catalunya Ràdio, el nou cor amb què bategarà l’emissora. Un espai emblemàtic, icònic, obert al públic, a peu de carrer a la Diagonal de Barcelona, amb aquells finestrals que connecten la ràdio de tots amb la vida. Amb l’esforç de tots l’hem fet evolucionar per estar a l’alçada dels nous temps i de les noves necessitats per fer la millor ràdio. Tecnològicament avançat, estèticament renovat, i adaptat a la dimensió audiovisual i digital que la ràdio ha anat adquirint. Catalunya Ràdio també es mou en aquesta direcció.


.

Continua llegint

22/08/2017
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
Catalunya Ràdio ha triplicat l'audiència a internet (+208%) respecte al juliol del 2016, segons comScore.

Web de Catalunya Ràdio

La ràdio pública obté 308.000 usuaris únics a Catalunya i 466.000 al conjunt de l'estat espanyol. Catalunya Ràdio ha passat de 100.000 a 308.000 usuaris únics a Catalunya respecte al juliol del 2016. L’emissora segueix creixent després de mesos acumulats de rècords de consum a través d’ordinadors i dispositius mòbils. 'El matí de Catalunya Ràdio', el magazín del cap de setmana 'El suplement' i les diferents edicions dels informatius han estat els continguts amb més consum digital. L'increment pel que fa a l'audiència digital en el conjunt de l'estat ha estat del 112%. Aquest creixement digital demostra que l'aposta per renovar la web i l'app ha estat encertada, així com la implicació del conjunt dels professionals a l'hora de compartir i difondre continguts de la ràdio a les xarxes socials. La posada en marxa de +CatRàdio (continguts i programes exclusius per a la web i l'app) també ha contribuït al creixement de trànsit i d'usuaris digitals de Catalunya Ràdio.

.

Continua llegint

22/08/2017
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
L'endemà d'una jornada intensa periodísticament parlant solem enviar missatges de felicitació i agraïment des de la direcció de l'emissora a tots els professionals que hi han intervingut. El missatge d'avui no és una felicitació ni un agraïment més ni qualsevol, és segurament el més dolorós i sentit per les circumstàncies i també pel desplegament del conjunt de la casa en unes dates, un 17 d'agost que no oblidarem, en què no comptàvem amb tots els nostres efectius per raó del calendari. No obstant això, l'antena i el servei públic han estat impecables i l'audiència podrà sentir-se ben informada i acompanyada gràcies a la reacció, professionalitat i entrega de tots vosaltres.


.

Continua llegint

14/07/2017
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
El desconcert d'iCat (Sala Apolo de Barcelona)


El 6 de setembre de 2017 serà una data rellevant en la història del Grup d’Emissores de Catalunya Ràdio perquè després de 6 anys iCat recuperarà l’emissió per FM i oferirà una graella musical i cultural que pretén satisfer les expectatives de l’audiència i les necessitats del sector i la indústria del país. El repte no és menor, però l’escalf que durant els anys d’emissió exclusiva per internet han tingut els professionals d’iCat i l’obstinació dels agents culturals implicats perquè l’emissora tornés a l’FM demostren que aquest és un projecte de país. El 6 de setembre, per tant, els conductors podran escoltar iCat al volant i els artistes tornaran a tenir la sensació que la ràdio pública hi és en l’emissió de freqüència modulada per donar-los tot el suport i projecció.

Oriol Junqueras, Santi Vila i Saül Gordillo a "El desconcert" d'iCat

Com serà l’iCat del retorn a l’FM? Serà una emissora musical i cultural de primer ordre que mantindrà els programes estrella d’aquests anys d’exili digital –Els experts, Independents, El celobert, Delicatessen i Sona 9–, potenciarà la música en català i feta a Catalunya, seguirà apostant pels directes i la presència als festivals d’arreu del país i incorporarà programes musicals culturals i musicals temàtics. .

Continua llegint

05/07/2017
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
Seguim creixent, avancem amb pas ferm, sense estridències però sense pausa. Les xifres que ens ofereix aquest nou Estudi General de Mitjans ens confirmen que l’aposta de renovació de la graella, feta ara fa gairebé un any, va ser un encert.

Resultats de la segona onada d'EGM 2017

Aquests són els primers resultats que ens permeten polsar l’acceptació de les noves propostes, del nou to, d’una manera diferent d’entendre i de projectar la ràdio pública d’aquest país. L’increment d’oients de Catalunya Ràdio, la que més creix de nou, ens fa pensar que és el camí que cal seguir. Els que més creixen són: "El matí de Catalunya Ràdio" i el "Catalunya migdia", el buc insígnia i la nova referència informativa dels migdies, que és el més escoltat de 15:00 a 16:00. La nova proposta de les tardes, amb el debut radiofònic de Roger de Gràcia, ja ha millorat els registres de la franja de tarda de fa un any i l’arriscada aposta del "Popap" amb Mariola Dinarès ha signat el seu millor resultat des que és en antena. Sumem a tot això el lideratge en la franja de nit amb "La nit dels Ignorants" i "Les 1001 nits". Seguim avançant, doncs, consolidant aquest nou projecte nascut fa tot just un any i que amb l’ajuda de tot l’equip de professionals de Catalunya Ràdio s’està guanyant l’acceptació i reconeixement dels oients catalans.


.

Continua llegint

01/07/2017
Escrit per: Saül Gordillo
Categoria: General
La presentació d'una graella sempre és un dels moments més emocionants i esperats de la temporada. Aquest divendres he aprofitat el context de la sessió de control de la CCMA al Parlament per explicar els eixos bàsics de la nova programació, on apostem per consolidar el projecte #CatRàdioEsMou i sumar-hi la Cristina Puig, que assumià la segona hora del "Catalunya vespre".
Descarrega't la programació!La temporada 2017-2018 arrencarà el 28 d'agost. T'hi esperem!


.
| Entrades anteriors

Enllaços patrocinats