"Quan venen els tres barbuts, venen els freds cascarruts"

Aquesta és la setmana dels barbuts i, com deia en Dani, aquest any sembla que res de res... Els barbuts són Sant Pau ermità (demà) i Sant Antoni abat (dijous) i per fer el trio del refrany normalment s'hi afegeix Sant Maür (que també és el 15).

Doncs bé, els mapes d'aquesta setmana ens diuen que, la que hauria de ser la més freda de l'any, va camí d'acabar com el rosari de l'aurora, amb temperatures molt altes.

Aquí teniu el mapa de diumenge del GFS (el model americà). Els alemanys també marquen un ascens tèrmic espectacular.

850 hPa Diumenge 00h (Model 00h Dilluns)

Us proposo un seguiment durant aquesta setmana de l'evolució de la sortida del model. Ja sabeu que com més lluny en el temps anem, més s'incrementa els efectes de la propagació d'errors de la modelització, en definitiva, que és més difícil que es compleixi. Ho anirem mirant, a veure si la setmana dels barbuts acaba amb tots pelats (sense pèls per la calor) o pelats (de fred).

DILLUNS
Comencen els canvis. El d'abans era la sortida amb data d'inici d'avui a les 00h (hora solar). Sis hores més tard, el resultat ha canviat, però es confirmen les temperatures a 850; fins i tot s'incrementen.

La diferència: la nova sortida ha incorporat dades de temps real més noves, és a dir, més properes al dia que ens interessa: les 00h de diumenge.

Sortida del model, data d'inici Dilluns 06h

850 hPa Diumenge 00h (Model 06h Dilluns)

DIMARTS
Els models continuen en la mateixa línia que ahir. Ara bé, la bombolla de 10º ja no arriba tan amunt... voldrà dir que l'aniran retirant els propers dies? és només un matís? Demà més.

Sortida del model, data d'inici Dimarts 00h

850 hPa Diumenge 00h (Model 00h Dimarts)

DIMECRES
El que dèiem. A mesura que s'acosta el dia D la bombolla és menys espectacular... del que s'anunciava dilluns, tenir la isoterma de 12º a sobre, passem a tenir la de 7 o 8º.

Sortida del model, data d'inici Dimecres 06h

850 hPa Diumenge 00h (Model 06h Dimecres)