Primer de tot, vull deixar clar que aquest títol l'he posat en to d'humor, com si fos el títol d'una pel•lícula... El que passa és que alguns pronòstics estacionals (d’aquest que no n’hem de fer gaire cas) insinuen la possibilitat que tinguem un estiu amb temperatures una mica més baixes del normal i pluges lleugerament per sobre de la mitjana.

El títol d’aquest post fa referència al fet que l'any 1816, coincidint amb un mínim d'activitat solar i tot un seguit d'erupcions volcàniques que van omplir l'atmosfera de partícules de pols que feien que arribés menys radiació solar a la superfície de la Terra, es van registrar temperatures molt més baixes del normal a bona part del planeta, fins i tot al nord d’Europa es van perdre moltes collites a causa del fred i a la neu que van aparèixer d’una forma inusual. Per això aquell any es va anomenar l'any sense estiu.

No ens espantem. Primer de tot, aquests pronòstics encara tenen poc grau de fiabilitat (però sí que van pronosticar un abril i sobretot un maig plujosos). A més a més tan sols anuncien lleugeres anomalies de pluja i de fred, així que de ben segur que igualment podrem anar a la platja i posar-nos morenos.... ;) De moment, algú s'atreveix a dir el primer dia que arribarem als 35 graus en algun punt del país??

Aquests són els mapes d'anomalia de precipitació i de temperatura previstos pels pròxims mesos extrets d'un grup de previsió estacional de la NOAA. SOBRETOT: Per evitar disgustos, no ens els prenguem al peu de la lletra.