Sabeu que volen dir les sigles GrITs?, si no ho sabeu us convido a llegir el següent article que ha publicat recentment la NASA.Ciencia@Nasa
GrITs són les sigles d’un model que intenta mesurar la interacció de les ones gravitatòries amb les tempestes de gran intensitat. Aquest model computacional l’han desenvolupat un equip de científics d’Alabama del Centre Nacional de Ciències Espacials i Tecnològiques (National Space Science and Technology Center) i han arribat a la conclusió que si una forta tempesta amb una certa rotació, és colpejada per una ona gravitatòria, aquesta pot acabar desembocant en un potent tornado.

null

L’article és molt interessant i entre d’altres coses, pels que no n’hagueu sentit a parlar gaire, explica amb molt de detall i de manera molt planera que és una ona gravitatòria. Mireu els vídeos enllaçats a continuació a la següent fotografia.


Vídeo1
Vídeo2

Aprofitant que estem ja a primavera i és una estació canviant i amb més moviment, a veure quans de vosaltres pot arribar veure en el cel símptomes d’ones gravitatòries i de pas, a veure si en podem fer alguna foto i les veiem tots, caldrà estar atents, molta sort!