Justament avui que fa 3 mesos que no tenim una situació de pluges generals a Catalunya, l'ambient sec, el fred, l'anticicló i el vent, són els ingredients que han afavorit que aquest matí de dimecres haguem tingut un cel absolutament lliure de núvols a tot Catalunya. Ni tant sols s'han format boires a la Plana de Vic:

null
Calldetenes, Josep Maria Costa

En la imatge anterior es veu el Pirineu Oriental amb poca neu. En aquest sentit us recomano llegir l'article de Néstor Gómez on es comparen les dades de gruix de neu d'aquest any d'algunes estacions nivològiques amb les dades mitjanes d'anys anteriors. Excepte a la Vall d'Aran i al Nord del Pallars els gruixos són escandalosament inferiors als d'altres anys.

En pròxims dies continuarem sota els efectes de l'anticicló, i les previsions estacionals pel mes de març no auguren un mes gaire humit.

null
Embassament de Sant Antoni, Àlex Roca

Tot i que les reserves d'aigua són bones (70% al conunt de Catalunya i 85% a les conques internes) caldrà començar a recordar que l'aigua al nostre país és un bé escàs, per si les mosques.