J.M. Castellet

Que literària, que ferotgement humana, benvolgudes amigues i benvolguts amics dels llibres i de la lectura assossegada, i enemics de les desbandades, la conversa que varen tenir ahir el senyor Josep Maria Castellet i l'Emili Manzano. Gaudir a la televisió, ni que sigui una estoneta, de 81 anys autobiogràfics de coneixement, de vivències de la gran literatura, és un plaer i un regal. Tan bon punt acabi de redactar aquest text, benvolguts amics i amigues, atacaré el Dietari de 1973, del senyor Castellet, per tenir notícies de primera mà de com bategava la vida alguns d'aquells mesos en què jo anava autoretratat fent tombs, no recordo si pels encants de Barcelona o els de Jeu de Balle, de Brussel·les (on el petit Tintin va comprar l'ampolla que duia el secret de l'Unicorni), o potser encara fos a la magnífica biblioteca del meu pintor i creador... Tot això fou molt abans, però, que el meu nou propietari, l'amic Emili Manzano, em rescabalés d'una ventura incòmoda i vagarosa.
I pel que fa a les propostes sobre cobertes de llibres que ens va fer ahir el nostre amic Carles Álvarez a L'hora del lector, sabeu que espero amb gran delit les vostres opinions, consideracions i il·lustracions a aquest respecte.
I ja ho sabeu, benvolgudes amigues i benvolguts amics dels llibres, cal atrevir-se a fer el que no sabem que sabem fer. Bon finde.

blanc i negre

... en la conversa amb Josep Maria Castellet

Dietari 1973
Autor: Josep Maria Castellet
Títol: Dietari de 1973
Editorial: Edicions 62
Any: 2007

L'hora
Autor: Josep Maria Castellet
Títol: L'hora del lector seguit de Poesia, realisme, història
Editorial: Edicions 62
Any: 1987

La hora
Autor: Josep Maria Castellet
Títol: La hora del lector. Edición definitiva (ed. crítica de Laureano Bonet)
Editorial: Península
Any: 2001

... per la Marina Espasa

dit
Autor: Toni Sala
Títol: Autoestop. Viatges per la Catalunya d'ara
Editorial: Edicions 62
Any: 2007

la por
Autor: Perejaume
Títol: L'obra i la por
Editorial: Galàxia Gutenberg / Cercle de Lectors
Any: 2007

... pel Víctor Amela
la mona
Autor: Donald Sassoon
Títol: Mona Lisa. Historia de la pintura más famosa del mundo
Traducció: Antonio-Prometo Moya
Editorial: Crítica
Any: 2007