Benvolguts amics i benvolgudes amigues de les promeses complertes, tal com, en vivíssim directe televisiu, va anunciar-nos la setmana passada el nostre comú amic, i presentador predilecte (entre d'altres moltes esplèndides qualitats), l'Emili Manzano, el convidat d'avui al programa L'hora del lector és el crític literari, assagista i editor Josep M. Castellet, que vindrà, així ho desitgem, amb el seu recent editat Dietari de 1973 (Edicions 62, 2007), què enguany ha vist la llum per primera vegada, passats trenta-quatre anys de la seva íntima redacció.
I precisament enguany fa cinquanta anys que va aparèixer el seu llibre L’hora del lector (1957), del qual, evidentment, ha pres el nom aquest programa de llibres, de lectures i de lectores i de lectors, del què un va agafant dependència setmana rere setmana.
A més, així ho he vist a les notes que el meu propietari, l’amic Emili Manzano, prenia damunt la taula de la seva vella, gastronòmica, culinària cuina, vindran al programa l'amiga Marina Espasa (que ens comentarà alguna novetat editorial), l'amic Víctor Amela (que ens posarà al corrent també de les seves darreres lectures) i l'amic Carles Álvarez (que seguirà la seva sèrie, començada la setmana passada, sobre el disseny i contingut de les cobertes dels llibres). A més, la Marina Espasa i l'Enric Juste han preparat un reportatge sobre les representacions de Txèkhov que arriben als teatres barcelonins.
Us feu càrrec, doncs, benvolgudes amigues i benvolguts amics, com em puc morir d'impaciència, retratat en aquest quadre que ha acabat essent la representació virtual d'un quadre, mentre espero que aquesta nit arribi L'hora del lector, el programa que cada setmana em converteix en veritable.
Dolça espera, amigues i amics.

Ah i a veure si us animeu a enviar en aquest bloc les vostres portades preferides! La meva portada favorita d’aquesta setmana és:

Si Claudio dueño del esclavo STICO, lo vendía a Marcelo y se lo entregaba, éste se hacía poseedor justo, es decir era dueño y poseedor, su intención de señor y dueño se desprendía del título (compraventa)

Autor: Élisée Reclus
Títol: El océano. Influencia de su portentosa energía en la vida humana. Estudio interesantísimo y altamente educativo.
Traducció: Roberto Robert
Coberta: no figura
Editorial: Ediciones Pastor. València
Any: s/a

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

El programa L’hora del lector i aquest bloc volen retre pòstum homenatge a l'actor Fernando Fernán Gómez.▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄