Benvolguts amics i benvolgudes amigues, aquesta setmana torna la nostra hora preferida de televisió i de lectura, amb l'amic Emili Manzano i el seu equip de lectors i de lectores. I avui (però això no cal dir-ho) torna per romandre amb tots vosaltres, si fa no fa diàriament, aquest el vostre bloc, que és el bloc dels seguidors dels llibres i de L'hora del lector.
Amigues i amics, per prudència i cortesia, no he portat cap foto de les meves vacances, les quals tal com heu pogut constatar han estat ben curtes. Però resulta que, per amistat i per veritable curiositat, i fins i tot per enveja lectora, sí que tinc l'interès (i també el té tot l'equip del programa) de conèixer quines han estat les vostres lectures d'aquest estiu. N'hi haurà alguna relativament comú, compartida? S'hauran llegit molts o pocs dels llibres recomanats al llarg de la darrera temporada? Quin tipus de llibre hom llegeix quan és possible donar-li tot el temps del món?
I ara, el principal, això que veritablement us volia dir, no ja avui, sinó des de que vaig veure la manera en què us heu lliurat tan generosament a mantenir viu, actiu, real i no virtual, aquest el ja inqüestionablement vostre bloc al llarg de tots aquests mesos d'estiu: moltes gràcies de tot cor a totes i a tots pels vostres cordials i amistosos comentaris, pel vostre entusiasme, per la vostra lleialtat, pels vostres aniversaris públics i personals, pels vostres magnífics muntatges fotogràfics, per les vostres cites literàries, per les vostres notícies, pels vostres cablegrames, per les vostres cançons métèques, per la vostra ràbia d'espectadors aïllats, pels vostres suggeriments espectaculars, per les vostres festes majors i mercedariament centralistes, pel vostre compte enrere, pel vostre matrimonierisme, per les vostres dedicatòries, per les vostres poesies, per la vostra dèria cortazarina, per les vostres magistrals adaptacions dels clàssics de la cançó galàctica, per la vostra pazienza, pels vostres aparells de sobres i de sofres, pels vostres rodolins, per la vostra celebració del nou, pel vostre magnífic acolliment, per parlar de Dostoievski i, sobretot per la vostra amistat i els vostres més de quatre-cents cinquanta comentaris benvolguts amics i benvolgudes amigues Abril, Isabel, Il Cavaliere Rosso, Toniferron.com, Mew, Almogàver, Mimi, Vim, Estambularia, Cortázar For Ever, Voldenit, Traductor, Lula, Home-Chimpom, Imma C., I love Nabokov, Redlalita, Carles Álvarez, Ull Viu, Phonehouse, Pitagorí, Síndrome de Abstinencia, Abendland, ElPac, Flammerion, Patilla, Harry Powell & Wife, Chloé Vian, Santi, Tio Pep, 3a, Higini, Meritxell, Sra. Vinyet, Mirna Minkoff, Laura, Artur, Pere, Xavier, F.Álvarez, J.J. Nac, Job, Adrià, Lalamar, Cine de 9s, Els Llibres i el 9, Noudelnoudelnou, Paraules amb 9, Quin enrre9, Tip del 9, +9s, 9 paraules +, 9 savi, Stadisticus, Assabentat, Fallece el Editor Antonio López Lamadrid, Incondicional de Cortázar, Ho Sé, Ignorant, Ja No Tant Ignorant..., Ni Idea, Ostres Pedrín!, Per Si Un Cas, Una Que Passava, Rodolins, September, Sol Solet No Em Vingues A Veure, Sr.Voix, Tot Intentant Escriure Bé En Català..., A Bots i Barrals, Aquest Diumenge ArRIBArà, ArRIBA, Cançons Maques i Mallorquines, Majorca Sûr Mer, El Cor de l'Hora del Lector, Lector d'Estiu, Contraprogramació i Semàfor.(Ah, i ara tots els dijous ¡el concurs del programa es farà a aquest bloc per endavant!)