Molts experts opinen que els continguts per a dispositius mòbils són el futur real de les noves tecnologies. La generalització de la connexió 24/7 i mòbils cada vegada més potents en són les claus. Només falta disposar d’una oferta sòlida en matèria de continguts. I és precisament aquest l’objectiu dels nous portals per a mòbils que posa en marxa la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb l’estrena dels nous llocs de TV3, Catalunya Ràdio i Elsesports.cat: m.tv3.cat, m.catradio.cat i m.elsesports.cat, respectivament.

La idea és que els usuaris puguin consultar la informació de TV3, Catalunya Ràdio i Elsesports.cat en qualsevol lloc i moment, només connectant el mòbil a internet. I per a això s’han preparat tres complets portals optimitzats per a cada mòbil: el servei reconeix automàticament el dispositiu de cada usuari i li serveix el contingut que s’hi adapta millor depenent de les seves característiques.

Així, el ciutadà pot veure des del seu telèfon vídeos del 3alacarta, que es publiquen simultàniament al web i al portal mòbil; consultar la programació de Televisió de Catalunya, o obtenir informació dels programes que s'hi emeten, entre altres serveis.

Es posen en marxa també els “minisites”, una sèrie de petits espais independents en què s’aglutinen de forma destacada i personalitzada continguts de programes com “Polònia” (m.tv3.cat/polonia), “La fórmula més animada” (m.tv3.cat/automobilisme), “A Pera picada” (m.tv3.cat/aperapicada) o “The Imp” (m.tv3.cat/imp).

Pel que fa a Catalunya Ràdio, l'eix central del servei és, evidentment, la completa oferta d'àudios a la carta. S'hi poden trobar, doncs, alertes per seguir l’actualitat, una secció de participació en els programes, un cercador de programes i d’àudios i continguts per personalitzar el mòbil.

Pel que fa a m.elsesports.cat, les novetats principals són les notícies esportives d’actualitat, la programació esportiva a TV3 i Catalunya Ràdio, la participació en els programes i les seves fitxes, el “Minut a minut” del Barça i l’Espanyol, la selecció dels blogs escrits per personatges destacats de l’àmbit esportiu i un complet quadre de resultats de les diferents competicions. També hi ha un servei d’alertes per no perdre’s cap resultat de la jornada esportiva.

L’oferta per a dispositius mòbils de la CCMA es complementa amb els portals d’iCat fm -m.icatfm.cat, des d’on es pot veure l’emissió en directe de la cadena- i del 3cat24.cat - m3cat24.cat, amb tota la informació actualitzada al minut.