Benvolguts amics i benvolgudes amigues de l'optimisme com a motor de totes les coses, i amigues i amics també de la noblesa de la professió dels mestres i dels professors, i sobre tot amics i amigues de la cultura pel davant de la postcultura, aquesta nit a L'hora del lector, al voltant de les 23 h (i així és una hora que té un xic de ratpenat al voltant d'una llum), l'amic Emili Manzano conversarà sobre l'escola, sobre filosofia, sobre els mites culturals i fins i tot sobre el món, amb els professors i escriptors Joan Francesc Mira, que acaba de publicar la novel·la El professor d'història (Proa, 2008), i Gregorio Luri, que ha tret l'assaig L'escola contra el món (La Campana, 2008).
També, al programa d'aquesta nit participaran l'amic Víctor Amela i l'amiga Olga Jornet, que recomanaran entre altres novetats editorials la recent publicació de la novel·la El festí de Babette (Viena, 2008), de l'escriptora danesa Karen Blixen, també ben coneguda pel seu pseudònim literari Isak Dinesen.
A més a més, al reportatge de l'amic Enric Juste i de l'amiga Marina Espasa es posarà en moviment el llibre La colla mata-degolla (Angle, 2008), del dibuixant Edward Gorey.
I els últims giravolts del programa d'aquest dijous els dansarà amorosament l'amic Tornasol tot seguint la música de la cançó Isn't she lovely, que Stevie Wonder va escriure per celebrar el naixement de la seva filla Aisha i que comença amb el plorar enregistrat d'aquest nadó. Bon dijous de lectures en moviment, i de lectures amb pseudònim, i de lectures balbotejants i sobretot de lectures escolaritzades amb optimisme i noblesa amigues i amics!I aquesta notícia retallada del bloc Chào ông Viêt Nam. Impressions de viatges i més coses:

ODETTA - Homenatge
Dimecres, 3 de desembre de 2008 | 17:19h
«Ha mort aquesta dona lluitadora per els drets civils als Estats Units. Tenia 77 anys. El president electe senyor Barak Obama li va demanar de cantar el dia 20 de gener de 2009. La modista Rosa Parks, quan va començar el boicot l'any 1955 en pujar a l'autobús dels blancs i seure, va dir molt clarament: 'El que estic fent ja ho canta n'Odetta'
»'Water Boy' és una cançó emblemàtica. La seva veu esgarrada, forta, de denúncia, i tendra a la vegada. Les seves cançons han estat font d'inspiració per a Joan Baez, o Bob Dylan, o Johnny Cash, o John Lee Hooker.
Descansi en pau.»