Benvolguts amics i benvolgudes amigues dels escriptors que connecten la seva literatura amb el món tangible, i amigues i amics dels poetes i dels novel·listes tot asseguts braç a braç, aquesta nit, al voltant de les 23 h, a L'hora del lector, l'amic Emili Manzano conversarà amb el novel·lista Baltasar Porcel, que acaba de publicar la novel·la Cada castell i totes les ombres (Edicions 62, 2008), on fa un repàs o, potser, millor dir li dóna un repàs, a la Barcelona d'avui mateix, i amb el poeta Carles Torner, que ha tret un nou poemari, titulat La núvia d'Europa (Edicions 62, 2008, té un bloc al respecte aquí), també inspirat en l'actualitat més bategant, i on ha inclòs poemes, com és ara, per a la periodista russa assassinada Anna Politkóvskaya, a la que va tractar com a membre del PEN internacional. A més a més, Carles Torner, en qualitat de cap de l'Àrea d’Humanitats i Ciència de l'Institut Ramon Llull, ens farà un resum de com la circumstància de que la cultura catalana estès la convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt de 2007 ha tingut la seva veritable repercussió a la recentment celebrada Fira de Frankfurt d'enguany.
Així mateix, l'amiga Mita Casacuberta comentarà les seves lectures a propòsit del darrer premi Nobel, J.M.G. Le Clézio, i recomanarà alguns dels seus títols més interessants.
I al reportatge de la Marina Espasa i de l'Enric Juste, el professor de matemàtiques i estudiós del cinema Ramon Espelt explicarà les seves investigacions artístiques i culturals sobre els laberints, que ha reunit al seu llibre Laberints. Llocs, textos, imatges, films (Laertes, 2008).
Per finalitzar, l'amic Tornasol contarà una a una les gotes de pluja! Bon dijous de plujes, de laberints, de poesia i de novel·les, amigues i amics!