Benvolguts amics i benvolgudes amigues dels somnis de civilització, i amigues i amics també amb esperit crític, això no cal dir-ho!, però sobretot amigues i amics del poetes arquitectes, i dels poetes doblement guardonats, aquesta nit, a L'hora del lector, l'amic Emili Manzano conversarà amb el poeta Joan Margarit que aquest any 2008 ha rebut el premi Nacional de Literatura que concedeix la Generalitat de Catalunya, i també el premi Nacional de Poesía que concedeix el Ministeri de Cultura d'Espanya, pel seu poemari Casa de misericòrdia (Proa, 2007).
A més a més, aquesta nit l'amiga Olga Jornet comentarà el nou llibre de Julià de Jòdar, titulat tan stonianament Noi, has vist la mare amagada entre les ombres? (Proa, 2008). I l'amic Víctor Amela ens portarà de primera mà una crònica objectiva, però sobretot subjectiva, de com es va desenvolupar ahir la cerimònia, i també el tiberi (és clar!), del lliurament del Premi Planeta, que ha guanyat Fernando Savater i al que ha restat finalista Ángela Vallvey.
Al reportatge de l'amiga Marina Espasa i de l'amic Enric Juste, tindrem notícia del 8è Festival de Poesia de Sant Cugat (15-19 octubre, més info aquí), dirigit pel poeta Francesc Parcerisas i que aquest any té com a poeta d'honor a Feliu Formosa.
I per tal de concloure la nit romànticament (només caldria!), l'amic Tornasol ens ficarà al cap com es fica una oreneta al seu niu La valse des liles, de Michel Legrand. Bon dijous de lectures, de poesia, de valsos i fins i tot de gatets nouvinguts, amigues i amics!