Des de fa uns mesos està disponible en el mercat un videojoc per a la consola portàtil de Nintendo, la Nintendo DS, que utilitza la pantalla tàctil i el llapis com a instruments per ensenyar al jugador a pintar com els grans artistes de la història de l'art. El programa ajuda en aspectes com el domini del dibuix, dels volums i també dels colors de la mà d'un professor virtual amb l'objectiu d'assolir un bon nivell artístic.

Després del llançament d'aquest joc l'estiu passat, l'àrea d'investigació i extensió educativa del Museu Thyssen-Bornemisza, anomenada EducaThyssen, ha preparat un seguit de vídeos perquè els usuaris del videojoc aprenguin a pintar amb la consola algunes de les obres de la seva col·lecció. Aquests vídeos són un breu recorregut que il·lustren l'evolució de la manera de pintar dels artistes triats.


Segons Rufino Ferreras, que és el coordinador del web EducaThyssen.org, el potencial del programa és enorme, ja que ensenya a pintar de manera tradicional sobre un suport totalment modern. Entre els tutorials que es troben a EducaThyssen hi trobarem "Les vessenots en Auvers" de Vincent van Gogh, "L'Anunciació" d'El Greco, "Els segadors" de Picasso o "El somni" de Franz Marc, entre d'altres.

A més a més, Nintendo i el Museu Thyssen-Bornemisza han fet un concurs per a tot el món en què els usuaris han d'enviar un vídeo a www.artacademy-thyssen-contest.com per demostrar com pinten "El somni" de Franz Marc. El guanyador obtindrà un viatge a Madrid per veure en directe aquest quadre.