Categoria: Curiositats
Escrit per: Elena Avellaneda
El videojoc titulat “Angry Birds” ha estat un autèntic fenomen de masses i ha obtingut un èxit de vendes per a dispositius iOS i més tard per a Android. Tant és així que estan parlant de fer-ne una versió per a consoles de sobretaula i, fins i tot, una sèrie de dibuixos animats. Després dels ninots de peluix això és realment fer rendible una franquícia.

Angry Birds


Segons el que deia Mikael Hed, de Rovio, l'empresa fabricant del joc, han estat molt de temps planejant expandir la franquícia, i ara, amb el suport d'Electronic Arts apostaran fort per aquests nous formats. El responsable de Rovio ha dit que es volen centrar a desenvolupar contingut televisiu basat en “Angry Birds”. A més de tot això, també estant fent un joc de taula que Mattel s'encarregarà de fabricar i distribuir.

Del fet que els jocs per a mòbils són un autèntic èxit en són cada cop més conscients els desenvolupadors de videojocs, i així ho ha declarat la presidenta de Capcom, Midori Yuasa, que ha declarat que molts jugadors habituals s'estan passant a jugar als dispositius mòbils. És per aquesta raó que durant el 2011 Capcom apostarà per fer jocs també per a mòbils.
Categoria: Curiositats
Escrit per: Elena Avellaneda
La història arrenca l’any 2006 quan l’exèrcit americà va oferir a Microsoft un contracte molt rendible per comprar consoles Xbox 360 amb l’objectiu d’entrenar soldats. El resultat va ser que Microsoft no va acceptar la venda de les consoles amb les finalitats que desitjava el Departament de Defensa.

Ha estat Roger Smith, l’home responsable de la frustrada compra de consoles amb finalitats per a l’entrenament de soldats, qui ha assegurat que fa quatre anys, malgrat les promeses d’una important suma de diners, Microsoft va negar-se a vendre les consoles argumentant diverses raons.

Xbox 360


El primer motiu diu que va ser que Microsoft pensava que l’exèrcit només voldria comprar un joc per consola, per tant seria escàs el rendiment que n'extrauria. La segona raó que donaren és que si aquesta compra massiva es produïa per part de l’exèrcit tenien por de quedar-se sense consoles per abastir la resta del mercat.

I per últim, i potser més important, com quedaria la reputació d'Xbox si es transformaven en subministradors de consoles a l’exèrcit americà. És a dir, no volien que per als pares i mares americans pensessin que comprant una Xbox 360 estaven comprant la mateixa consola que servia per entrenar soldats.
Categoria: Curiositats
Escrit per: Elena Avellaneda
Les campanyes publicitàries per promocionar videojocs sempre tenen aquell punt innovador, fresc i a vegades impactant, gràcies al qual aconsegueixen captar l’atenció de tot tipus d’espectadors. AdweekMedia, el diari dedicat a la informació sobre la indústria de la publicitat, s’ha plantejat trobar els millors anuncis de la dècada.

Doncs bé, de tots els anuncis que s’han fet durant els primers 10 anys del segle XXI hi ha dos del món del videojoc, que no és poc. Dos anuncis que, la veritat, són del millor que s’ha vist en publicitat en general i no és estrany trobar-se en aquesta llista. Pensant que la llista és de quasi trenta participants, col•locar dos anuncis relacionats amb videojocs, tal vegada, ens diu que el màrqueting es cuida extremadament en aquest sector.

Fotograma de l'anunci d'Halo 3

El primer anunci és el d’"Halo 3", on es va fer un diorama espectacular sobre una batalla en el joc. Era tan real que semblava que s’havia parat l’instant per deixar passar la càmera entre les explosions i els cossos volant per la força de la detonació. L’altre es titula “"Mountain"” i l’anunciava PlayStation 2, en aquest es veu una congregació de gent que s’amuntega en un carrer d’una ciutat intentant arribar el primer a la muntanya de persones que s’apila. Impacte, és el que totes dues produccions aconsegueixen en l'espectador.
Categoria: Curiositats
Escrit per: Elena Avellaneda
Les companyies són investigades rigorosament pels diferents mitjans de comunicació, als quals no se’ls escapa ni un moviment que puguin fer. Cada cop és més dificil que aquestes companyies puguin mantenir el secret del seu pròxim llançament o moviment estratègic. Ara s’ha descobert, segons diverses fonts, entre elles la mateixa IGN.com, que Nintendo va registrar el passat 29 d’octubre el nom Zii com a marca.

Wii


La notícia va córrer com la pólvora per internet i les especulacions han crescut per tot arreu, avui a més s’ha confirmat que el registre es va dur a terme per part de Nintendo, però encara queda per desvelar quina cosa o producte serà el que acompanyarà aquest simple mot.

Les especulacions giren entorn d’una nova consola
, que no anirà encaminada a oferir alta definició, ja que el mateix Reggie Fils-Aime, president de Nintendo Amèrica, va assegurar que no era un projecte previst per la companyia. El moviment es creu que serveix per protegir possibles nous productes de la consola Wii, com, per exemple, un servei nou semblant als Mii. La insistència dels mitjans segurament farà que aviat Nintendo faci públiques les seves intencions.
Categoria: Curiositats
Escrit per: Elena Avellaneda
Estem acostumats a veure noms de carrers de personatges històrics o famosos, llocs de la geografia local o altres tipus de nomenclatura relacionada amb les predileccions del municipi en qüestió. Doncs bé, sembla que els veïns del barri de nova creació Arcosur, a la ciutat de Saragossa, han escollit posar noms relacionats amb videojocs als seus carrers.

Un passeig de Mario Bros?


La votació ha escollit per un 48% dels votants posar noms com Pacman, Mario Bros o Sonic als carrers d’aquest nou barri. Han estat un total de 3.683 persones les que han votat per internet per escollir el tema amb el qual es batejarien els carrers. L’opció dels videojocs ha superat altres opcions com la dels monuments d’Espanya, que ha obtingut un 17,5% o la de llocs del Pirineu que ha aconseguit un 7,74% de les votacions.

Aquesta elecció l’han de presentar a l’Ajuntament de Saragossa i a la Conselleria de Cultura i ells hauran de prendre en consideració la proposta tenint en compte la repercussió que ha tingut la iniciativa. Serà a principis d’any que l’Ajuntament prendrà la decisió, tot i que no aposten per batejar tot un barri amb aquest tipus de noms i parlen de fer només uns quants carrers.

Originalitat no li falta a la proposta, tot i que si aquesta idea acaba prosperant els veïns hauran de repetir dues vegades la seva adreça i assegurar que és real abans que el seu interlocutor acabi acceptant la nova realitat. Es qüestió de temps ;-))
Categoria: Curiositats
Escrit per: Elena Avellaneda
Les possibilitats amb la portàtil de Nintendo són múltiples, els programadors de videojocs només fan que buscar aplicacions per trobar una manera divertida i original d’extreure-li el suc.

Fa pocs dies anunciaven una aplicació disponible per 700 punts Nintendo que oferia els planells dels Transports Urbans de diverses ciutats amb l’objectiu de no perdre’s mai. Ciutats com París, Roma, Dublín, Madrid, Lisboa, Londres, Amsterdam, Praga, Moscou o Berlín estan incloses en aquest programa.

Ara, han anunciat un programa que es pot descarregar per a Nintendo DSi que permet crear curts d’animació amb la consola portàtil. Es diu Flipnote Studio i permet dibuixar una seqüència d’imatges i animar-les per crear una petita pel•lícula. A més amb la connexió Wi-Fi permet pujar el curt des de la mateixa consola a la web Flipnote Hatena perquè ho vegi tothom.

Això ho trobaràs a Flipnote


Segons ens diuen crear una animació amb aquest programa és molt senzill, tres són les eines que es necessiten un bolígraf, una goma i un pinzell a més dels tres colors disponibles: negre, vermell i blau. Es pot modificar la velocitat a la qual passaran les fulles, copiar i enganxar pàgines o fotogrames i fins i tot agafar fotos de l’àlbum de la càmera de la Nintendo DSi i fer-les en blanc i negre.

Per als que sigueu experts hi ha opcions com la de superposar capes, augmentar o fer més petits els dibuixos o diferents opcions avançades de gravació. El micròfon de la consola permet gravar sons, música o diàlegs per posar a les animacions i donar un acabat més professional.

La petita de Nintendo és una caixa de sorpreses i a poc a poc aniran sortint més i més aplicacions per tenir-nos entretinguts.
Categoria: Curiositats
Escrit per: Elena Avellaneda
La fira més important de l’any està a punt de obrir les seves portes al Convention Center de Los Angeles, i per escalfar motors s’ha filtrat la noticia que la nova PSP-Go és una realitat i molt probablement es presentarà a la tradicional conferència que Sony farà hores abans de que comenci la fira pròpiament.


PSP-Go


Imatges i vídeos de la nova consola portàtil circulen per tot arreu, diuen també que el seu llançament està previst la propera tardor i que abandonen el soport físic de discos UMD per apostar per una memòria de 16 GB per a continguts digitals que es descarreguin des de PlayStation Network.Les imatges ens parlen d’una consola amb l’espai més optimitzat amb unes mides més petites que la seva antecessora i que amaga els controls fent-los lliscar a sota de la pantalla. Aquesta nova consola donarà suport a la tecnologia Bluetooth, i s’esperen nous títols de les sagues Metal Gear Solid, Jak & Daxter i Gran Turismo així com alguna versió de Little Big Planet.
Categoria: Curiositats
Escrit per: Elena Avellaneda
Aquestes coses passen, a vegades la informació es filtra per motius aliens a l’empresa que està desenvolupant el videojoc, altres vegades el filtratge és part de l’estratègia de màrqueting. En aquest cas, però, sembla que Team ICO ha patit la filtració sense que hagi estat cap estràtegia de mercat més aviat els han aixafat la sorpresa preparada per presentar a la fira E3 que tindrà lloc a Los Angeles pròximament.

Tot i que no hi ha confirmació oficial per part de Team ICO ni de Sony Computer Entertainment que sigui un dels seus treballs, sembla que l’estètica és força semblant al que estem acostumats a veure en les últimes produccions de l’estudi de Fumito Ueda. De fet s’esperava veure alguna cosa de l’estudi japonès a la fira E3.

Restarem a l’espera de tenir més informació, de moment estudiarem el suposat vídeo de Project TRICO, un dels treballs més esperats per a PS3.

Categoria: Curiositats
Escrit per: Elena Avellaneda
Els fabricants de mòbils no estan passant per una de les millors etapes econòmiques. És el cas de Sony Ericsson, que malgrat ser el quart fabricant de mòbils del món ha anunciat que durant el primer trimestre d’aquest 2009 ha venut la meitat d’aparells que el darrer trimestre de l’any passat.

Davant d’aquesta crisi, els directius s’han plantejat nombroses alternatives per fer front a la caiguda de vendes. Entre les propostes que el president de Sony Ericsson, Hideki Komiyama fa en una entrevista pel diari "El País", destaca la possibilitat d' incloure d'alguna manera una PlayStation, o suposo que un aparell semblant, a dins dels seus mòbils amb l'objectiu d'oferir característiques atractives per revitalitzar les vendes. De fet no ha pogut especificat el com i el quan, però diu que aviat veurem quina és l’evolució a dins de Sony Ericsson.

Nokia N-Gage


D'altra banda, fa temps que Nokia està apostant per portar un sistema de jocs als terminals mòbils. N-Gage, la consola telèfon mòbil, va ser el primer intent i ara estan treballant en jocs que tinguin control de moviment. El seu primer llançament amb aquest nou control serà Bounce Boing Voyage, joc 3D on haurem de moure una pilota gràcies al sensor de moviment integrat als terminals compatibles amb N-Gage.

Tot són estratègies per intentar esquivar la crisi... algú deia que en èpoques de crisi era quan sorgien les idees més brillants, és possible que sigui veritat.
Categoria: Curiositats
Escrit per: Elena Avellaneda
Definitivament s’han acabat confirmant el que les especulacions creien, l’iPhone d’Apple acollirà pròximament el joc de Konami i es dirà Metal Gear Solid Touch. La plana oficial de Kojima Productions, empresa del creador Hideo Kojina responsable de la saga Metal Gear, fa setmanes que oferia un críptic missatge que va aixecar les especulacions dels seguidors de la saga.

La plana amb l'enigma


Alguns especulaven la possibilitat que l’exclusivitat per a PlayStation 3 s’acabaria i el joc es llançaria finalment també per a Xbox 360. Però en realitat els que pensaven que el joc sortiria per a iPhone eren els que més ben encaminats anaven. Ahir Konami desfeia l’enigma anunciant que estan treballant amb aquesta versió que arribarà en exclusiva per al telèfon d'Apple la primavera del 2009.

iPhone


Encara no se saben prou dades sobre el nou Metal Gear Solid Touch, se sap que serà un joc d’acció seguint la mateixa història i ambientació que Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots per a PS3. Tindrà vuit pantalles on disparar a partir de la pantalla tàctil del telèfon. El mateix Kojima serà l’encarregat de donar més detalls durant els pròxims mesos previs al llançament final.
Anterior