Categoria: Musical
Escrit per: Elena Avellaneda
La companyia Activision, responsable de les sagues “Guitar Hero” i “DJ Hero”, tots dos jocs referents del gènere musical, ha anunciat que els cancel·la i no publicarà cap seqüela més a causa dels pobres resultats de vendes obtinguts. Segons han publicat, “pel continuat descens en el gènere musical, la companyia desfarà la unitat de negoci 'Guitar Hero' d'Activision Publishing i aturarà el desenvolupament de 'Guitar Hero' pel 2011”.

Guitar Hero


Tampoc les sagues “Tony Hawk” (aquesta dedicada al monopatí) ni, com ja hem dit, "DJ Hero” tindran noves edicions l'any 2011. Activision ha penjat a la web del joc un comunicat similar a l'anterior, on expliquen que el descens del gènere musical ha provocat l'aturament del desenvolupament del joc pel 2011.

Ja fa uns mesos que teníem la sensació que el gènere musical estava en clar retrocés i les xifres no acompanyaven gens ni mica. Però Activision ha certificat avui la seva defunció. La companyia ha decidit centrar-se en “Call of Duty” , “World of Warcraft” i “Starcraft”, que li han proporcionat uns bons beneficis.
Categoria: Musical
Escrit per: Elena Avellaneda
Aquesta pregunta és difícil de respondre, però sembla que el gènere musical no està passant pel millor moment. Amb gènere musical ens referim a jocs per a consola com “SingStar” o “Guitar Hero”, en què s'utilitza un perifèric com un micròfon o una guitarra per seguir les instruccions que ens proposa el joc. Doncs bé, un estudi de la revista "Gamasutra" (http://gamasutra.com) ha revelat que en només dos anys ha experimentat un descens del 75% en volum de negoci.

Aquestes xifres són preocupants, i molts ja estan dient que el gènere està totalment esgotat i alguns ja presagien la seva mort. La veritat és que les xifres són preocupants: mentre que l'any 2008 va generar 1.600 milions de dòlars, el 2009 van ser 870 milions i aquest any la xifra baixarà fins als 400 milions. Així doncs, aquest descens notable fa pensar que si no es fa alguna cosa els jocs musicals seran minoritaris i fins i tot les companyies podrien deixar de fabricar-los.

Guitar Hero


Però sempre hi ha qui té esperances, i una d'aquestes veus positives és la de John Riccitello, conseller delegat d'EA, que tot i que fa alguns dies veia un gran risc en la compra d'Harmonix, companyia dedicada a aquest gènere musical, ara diu que veu més futur en aquest gènere que en el el monopatí i que encara pot reviure.

El representant d'EA ha dit a la revista "Kotaku" que el gènere es pot recuperar, encara que no sap quan. Potser amb alguna innovació o basant-se en el ball i no tant a cantar o tocar un instrument. De totes maneres, les xifres actuals són preocupants i tot apunta que el gènere ha estat sobreexplotat i la gent hi ha perdut interès; a més, el preu elevat dels perifèrics específics per poder jugar també han contribuït que els consumidors s'ho pensin abans de fer la despesa.

Sembla que Kinect i Move, controladors nous de Sony i Microsoft, tampoc ajudaran a fer que el gènere revifi, ja que els jugadors es decantaran per comprar aquests nous aparells per a les seves consoles.
Categoria: Musical
Escrit per: Elena Avellaneda
Els membres del grup Nirvana i la vídua de Kurt Cobain, la Courtney Love, no estan contents amb la utilització de la imatge que han fet en el videojoc musical "Guitar Hero 5". Ells diuen que sabien que la imatge de Kurt s’inclouria en el videojoc amb dues cançons del grup, però el que no sabien, i del que en definitiva es queixen, és de l’opció de desbloquejar el personatge de Cobain i poder tocar totes les cançons incloses en el joc.


Kurt Cobain


El que volen és que el personatge de Kurt Cobain el tornin a bloquejar i que no es pugui utilitzar amb qualsevol cançó. Troben que veure el cantant interpretant temes d’altres grups i en companyia de personatges d’animació és denigrant. Creuen que es mereix una altra cosa, sobretot perquè va crear cançons amb molt significat.

Els membres del grup no tenen els drets d’imatge del music, per tant no poden fer front a una demanda. Els drets els té la seva vídua, Courtney Love, i aquesta ja ha amenaçat amb demandar Activision, responsable del joc musical on s’ha inclòs Cobain.
Categoria: Musical
Escrit per: Elena Avellaneda
Se les empesquen totes perquè els usuaris s’impliquin en tot tipus d’esdeveniments relacionats amb el seu videojoc preferit. La darrera idea ve del joc “SingStar”, on pots fer karaoke amb els micròfons connectats a la consola PlayStation. El primer "SingStar" es va llançar al mercat ara farà cinc anys en exclusiva per a PS2.

Crystal Mics


Doncs bé, ens proposen protagonitzar un anunci de televisió i ser la imatge de la seva propera campanya publicitària. Cóm fer-ho? Doncs només s’ha d’enviar el vídeo del moment més memorable que tinguem cantant amb SingStar. O bé es poden enviar a My SingStar Online a través de PlayStation Network de PS3 o bé a la plana www.singstargame.com. La comunitat de SingStar serà l’encarregada de votar els trenta millors que arribaran a la gran final.

Els 30 escollits per a la gran final rebran un paquet SingStar Crystal Mics, uns micròfons sense fils i amb cristalls enganxats, tot molt “fashion”. El concurs començarà el 24 de març i crec que la implicació dels jugadors en concursos com aquests a més de fomentar la comunitat són una genial idea per donar a conèixer un nou producte.
Categoria: Musical
Escrit per: Elena Avellaneda
Estudiar idiomes, sobretot l’anglès, o l’aprenentatge de la música són matèries que a molts ens han quedat pendents i ara ens manca temps per arribar a assolir un nivell adequat. Pel que fa a la música ho podem solucionar una mica amb el videojoc per a Nintendo DS titulat "Music", una manera com a mínim fàcil i divertida.

Amb aquest videojoc no et convertiràs de cop en un Mozart o un Beethoven però es poden entendre les regles de la música i començar i fer les primeres composicions de manera senzilla. Els seus creadors diuen que utilitzen un mètode d’aprenentatge real i efectiu, basat en el llibre “Anybody can learn how to read music” o “Qualsevol pot aprendre com llegir música” del músic i compositor japonès Shiro Tsuji.

Music


El joc té 21 lliçons amb les bases musicals, amb 65 conegudes cançons per facilitar l’aprenentatge. A més es poden controlar els avenços amb els tests ràpids, en resum podem posar a prova el nostre sentit del ritme, la memòria i l'oïda musical. Sincerament no crec que acabis sent un virtuós però sí que et pot despertar el cuc de la música. Una mostra que l’oci electrònic és ampli i segur que pots trobar un títol del teu gust ;-))
Categoria: Musical
Escrit per: Elena Avellaneda
El 19 juliol vaig poder assistir al darrer concert que Bruce Springsteen i la seva E Street Band van oferir al Camp Nou, un esdeveniment del tot ineludible que per la seva qualitat i sobretot pel bon rotllo general que es destil·la en l’ambient. Tothom sap que amb en Bruce i la seva banda passaran uns moments agradables i inoblidables.

Doncs bé, sembla que els fervents seguidors del cantant de Nova Jersey el podran emular sempre que vulguin amb el videojoc Guitar Hero World Tour, ja que a partir del 27 de gener estaran disponibles dos temes de Bruce Springsteen, un serà inèdit i l’altre un clàssic.

Bruce Springsteen


El tema inèdit es titula “My Lucky Day” i el clàssic és “Born to Run”, aquest mateix dia es posa a la venda el seu nou àlbum, que es diu “Working on a Dream”. Tots dos temes seran gratuïts durant la primera setmana per a les consoles PS3, Xbox360 i Wii. Un cop passi la primera setmana s’hauran de pagar 320 punts Microsoft des d'Xbox LIVE, o bé 3,99 dòlars des de PlayStation 3. Si hi accedeixes des de Wii es vendran per 200 punts Wii cadascuna. Així que ja ho sabeu, a cantar ben alt, però vigileu amb el volum i els veïns, que ja sabeu què passa ;))
Categoria: Musical
Escrit per: Elena Avellaneda
Arribar al públic és el que busquen la majoria de campanyes publicitàries, i els videojocs també juguen a mostrar una imatge impactant per provocar l'interès del possible comprador. Un exemple és la campanya publicitària llançada als Estats Units amb motiu del llançament del videojoc Guitar Hero World Tour, on han participat alguns dels esportistes americans més coneguts del moment.

Tenim el nedador Michael Phelps amb una guitarra, l'skater professional Tony Hawk a la bateria, el jugador de beisbol A-Rod (Alexander Rodríguez) amb una altra guitarra o baix, i finalment el company de Pau Gasol als Angeles Lakers Kobe Bryant com el cantant d’aquest grup de rock improvisat.

A més, per donar-li més salsa a l’assumpte tots quatre emulen l’escena de Tom Cruise a la pel·lícula Risky Bussines, on sol i en calçotets canta la cançó de Bob Seger titulada "Old Time Rock and Roll". En definitiva, un altre moment divertit per no perdre-se’l. Sense més preàmbuls amb tots vosaltres el grup de rock revelació de la temporada: