Categoria: Rol
Escrit per: Elena Avellaneda
Aquesta és la xifra, un milió de jugadors han reservat el joc “Guild Wars 2” anticipadament, això vol dir que tots aquests jugadors disposaran del joc el mateix dia del seu llançament. “Guild Wars 2” és la segona part del joc multijugador en línia creat per la companyia ArenaNet, filial de Ncsoft.

Guild Wars 2


Aquesta continuació començarà 250 anys després de la primera expansió que es va fer de “Guild Wars” que es deia “Eye of the North”. Com han assegurat els seus creadors els personatges del primer joc podran transferir-se a aquesta segona part.

El màxim de jugadors simultanis que van voler accedir a la reserva anticipada, malgrat els problemes tècnics que han tingut els servidors, van ser de 400.000, una xifra gens menyspreable. El joc sortia oficialment a la venda avui, però des de dissabte els servidors estan operatius per a qui volgués disposar del joc anticipadament.
Categoria: Rol
Escrit per: Elena Avellaneda
El director de cinema Sam Raimi, conegut per títols com “Spiderman” o “Possessió Infernal”, va anunciar fa tres anys que s'encarregaria de dur a la gran pantalla la pel·lícula d'animació basada en el videojoc de rol de Blizzard “World of Warcraft”. La producció del film aniria a càrrec de Legendary Pictures i Chris Metzen de Blizzard s'encarregaria de la coproducció.

Doncs bé, sembla que Sam Raimi ha decidit desvincular-se de la pel·lícula a causa dels seus nous compromisos professionals, segons ha publicat la revista digital Crave Online. I segons el que ha explicat Raimi, ha deixat de dirigir la pel·lícula perquè està treballant en el projecte “Oz”, una pel·lícula produïda per Disney.

World of Warcraft


Blizzard encara no ha donat el nom del nou director, tot i que Raimi va insinuar que la pel·lícula ja ha entrat en fase de producció. La pel·lícula comptarà també amb Charles Roven, productor de les últimes pel·lícules de “Batman”. Per Raimi Warcraft explica una història fantàstica i fa 3 anys, quan s'anunciava que es faria càrrec de la seva direcció, deia que se sentia emocionat per treballar amb un equip amb tant de talent. Esperem que el nou director s'ho agafi amb tanta il·lusió.
Categoria: Rol
Escrit per: Elena Avellaneda
Després d'anys d'espera i des de la mitjanit d'avui, 15 de maig, ja es pot jugar amb “Diablo III”. Els servidors de Blizzard, la companyia responsable del títol, ja permeten fer partides tot i alguns problemes de servidors caiguts i missatges d'error que no permetien als usuaris accedir a Battle.net. La massiva afluència de públic ha obligat la companyia a preparar més servidors per respondre a la gran afluència d'usuaris que volien jugar amb el títol.

Dies enrere, alguns jugadors que havien accedit a la fase de proves del joc mostraven les seves crítiques adduint que els canvis realitzats en aquesta edició de la saga Diablo alteraven aspectes com la dificultat i les possibilitats de personalització. Segons els seus creadors aquestes crítiques es devien al fet que aquests jugadors només podien haver vist una petita part del joc que no es el reflex global de l'experiència total.

D'altra banda, Blizzard ha confirmat que aquest tampoc visitarà la fira americana de l'E3 per cinquè any consecutiu. Sembla prefereix anar a la fira alemanya de Gamescom, que se celebra a la ciutat de Colònia durant el mes d'agost, on s'espera que dirà alguna cosa del seu nou videojoc conegut amb el nom de "Projecte Titan".

Diablo III
Categoria: Rol
Escrit per: Elena Avellaneda
El primer a provar la nova manera d'aconseguir capital per al desenvolupament d'un videojoc va ser Tim Schafer, que va demanar 400.000 dòlars pel seu projecte “Double Fine” i pel qual ha aconseguit la increïble xifra de 3 milions de dòlars. El sistema de recollida de donacions voluntàries es fa a través de la web Kickstarter i es poden demanar diners per a qualsevol tipus de projecte.

Després de l'èxit de Schafer, ha estat Brian Fargo, fundador d'Interplay i responsable de jocs tan importants com el primer “Fallout” o “Bard's Tale”, que vol finançament per a la segona part de "Wasteland", un important RPG postapocalíptic. L'objectiu de Fargo és arribar als 900.000 dòlars i tothom que vulgui pot fer la seva donació començant per un mínim de 15 dòlars.

Depenent de l'aportació el donant rebrà un regal, per 15 dòlars s'aconseguirà un còpia digital sense DRM (protecció de còpies de software), per 100 dòlars es disposarà d'una edició de col·leccionista i per 100.000 accés a una festa exclusiva amb els desenvolupadors. Segons la plana de Kickstarter, el projecte s'allargarà sis mesos en fase de preproducció i dotze mesos com a mínim pel seu desenvolupament.

Brian Fargo, compta amb un bon equip en el desenvolupament del joc, Alan Pavlish i Micke Stackpole, dissenyadors de la primera part. Pel que fa al guió, serà responsabilitat de Jason Anderson, que va col·laborar amb els primers “Fallout”, així com el compositor Mark Morgan, que va fer la música també dels dos primers “Fallout” i s'encarregarà aquest cop de la banda sonora.


Categoria: Rol
Escrit per: Elena Avellaneda
Els creadors de “The Elder Scrolls V: Skyrim” han confirmat que el seu joc de rol permetrà tant casaments homosexuals com heterosexuals. Des de ja fa un temps el sexe en els videojocs no és un tabú i nombrosos títols, sobretot de rol, ofereixen tota mena de possibilitats als seus jugadors.

Ja fa un parell d'anys que els creadors de “Dragon Age: Origins” van incorporar la possibilitat que el personatge interpretat pel jugador pogués tenir una relació amb un home. En aquell moment, Ray Muzyka, el director general de Bioware, declarava que la seva intenció no era ser molt obvi però tampoc ser ingenu a l’hora de mostrar les emocions de manera real.

Skyrim


Ara el joc de Bethesda permetrà casaments entre personatges del mateix sexe, mentre que Pete Hines, el responsable de màrqueting, ha assenyalat via Twitter que el personatge podrà contraure matrimoni amb qualsevol home o dona del joc, independentment del sexe del personatge amb què s'estigui jugant.

El desenvolupament de “Skyrim” permet fer-se amic dels personatges que el jugador es vagi trobant pel camí. Un cop s'aconsegueixi una casa per viure, l'home o dona amb què s'hagi casat amb el nostre personatge anirà a viure amb nosaltres, com a la vida real, serà una bona idea? ;)

El joc apareixerà al mercat l'11 de novembre d'aquest any, és a dir, 11/11/2011.
Categoria: Rol
Escrit per: Elena Avellaneda
Avui els nois de Blizzard, responsables de jocs tan importants com “Diablo”, “World of Warcratf” o “Starcraft”, han anunciat que està disponible la beta tancada de Cataclysm, l'expansió del seu joc de rol massiu en línia “World of Warcraft”. Això vol dir que s’obre un període de proves obert a un nombre de jugadors de tot el món que s’inscriguin a la beta a través del seu compte a Battle.net.

La tasca principal dels que provin el joc, a més de tenir-hi el primer contacte, és ajudar als desenvolupadors de Blizzard a trobar-hi tot tipus d’errors i millorar l’equilibri del joc, a més de posar a punt el nou contingut abans del seu llançament a finals d’any.

WoW


El joc del qual ara s’ofereix la beta és la tercera expansió de WoW. Les altres dues van batre els rècords de vendes en les llistes de jocs per a PC. En aquesta expansió el que el jugador s'hi trobarà és un canvi Azeroth a causa del retorn del Drac Alamuerte. És així com àrees del joc quedaran totalment canviades per la devastació i amb moltes noves aventures per viure.

A més, dues noves races, els Huargen i els Goblins, s’afegiran a un bàndol per combatre amb l’Aliança o amb l’Horda. La batalla final serà contra Alamuerte i decidirà el destí final del món de “World of Warcraft”. Pels seguidors d'aquest gran joc és una oportunitat poder ser part d'aquest grup exclusiu de jugadors que proven el joc abans que els altres.
Categoria: Rol
Escrit per: Elena Avellaneda
Segons la companyia de seguretat Kaspery Lab han observat últimament un augment de correus “phishing” (una estafa cibernètica que busca aconseguir informació confidencial, contrasenyes, etc., de manera fraudulenta) dirigits a jugadors dels jocs en línia “World of Warcraft” i “Anion”.

El remitent d’aquest correu utilitza una adreça electrònica certament molt similar a noreply@blizzard.com, que és l’oficial, i l’assumpte d’aquest correu sol ser “World of Warcraft – Account Change Notice”. Sembla que el resultat és molt similar a un correu original de la companyia i en el text dirigeix l’usuari a un portal on intentaran robar les seves credencials, el cas és que aquest és molt semblant al portal original de Blizzard que farà dubtar fins i tot els usuaris més avesats.

Exemple de correu "phising"


L’enllaç que apareix en el correu no envia al website original de la companyia, aquest enllaç conté un “script” que porta a una plana falsa on es demanen les dades del compte de joc de “World of Warcraft”. Quan els estafadors obtenen aquests comptes els venen en una plataforma de subhastes en línia.

Si roben un compte d’aquest joc on l’usuari ha aconseguit desenvolupar amb un personatge i ha adquirit multitud d’objectes el poden arribar a vendre per 1.000 o 3.000 dòlars. El món dels videojocs en línia és molt atractiu per als ciberdelinqüents, s’han registrat més d'1,73 milions de troians (software que s’executa de manera oculta en el sistema per permetre l’accés al sistema d’un usuari no autoritzat) per a jocs.
Categoria: Rol
Escrit per: Elena Avellaneda
La companyia Namco Bandai ha confirmat avui que després de l’acord que han arribat amb l’editora japonesa Sony Computer Entertainment, ells seran els encarregats de portar el joc de rol "Demon’s Souls" al continent europeu.

Demon's Souls


Mesos després del seu llançament al Japó i els Estats Units, on ha obtingut una bona acollida per part dels jugadors, el pròxim 25 de juny de 2010, amb una edició limitada per a Europa amb la banda sonora, un nou llibre amb il•lustracions i un guia d’estratègia, només per a PS3. La bona acollida en els països que s’ha llançat el joc fa presagiar una forta demanda també a Europa.

Les opcions en línia del joc permet que jugadors puguin establir aliances amb altres jugadors i gaudir del mode cooperatiu per col•laborar entre ells i vèncer plegats els monstres finals del joc o bé enfrontar-se a altres jugadors en combats. Nombroses publicacions van puntuar el joc amb notes excel•lents i ja ha aconseguit més d’un premi per la seva innovació.
Categoria: Rol
Escrit per: Elena Avellaneda
El passat 17 de desembre es va posar a la venda al Japó "Final Fantasy XIII", el joc de Square Enix del gènere de rol amb milers de seguidors en tot el món. La noticia és que ha aconseguit vendre més d’un milió i mig d’unitats el que demostra que ha estat un llançament estrella en aquell país.

Final Fantasy XIII


Ha estat la revista japonesa Famitsu la que ha confirmat les xifres de venda al Japó, concretament són 1.515.532 còpies del joc, si tenim en compte que les xifres obtingudes es refereixen als quatre primers dies els resultats són excel•lents.

Però no només això, l’aparició del joc al mercat ha representat també la venda de 250.000 consoles que s’han plantejat comprar-les degut a la sortida al mercat del cobejat títol. El mercat europeu no veurà “Final Fantasy XIII” fins el proper 9 de març i ho farà per a les consoles Xbox 360 i PlayStation 3.
Categoria: Rol
Escrit per: Elena Avellaneda
Les notícies al voltant del món del videojoc cada cop són més curioses, aquest cop és tracta de Carl DeMaio, l’alcalde de la ciutat de San Diego als Estats Units, el que ha proclamat el dia 16 de març com el dia “Sony Online Entertainment Day” per entendre la seva aportació al món de la cultura i l’oci electrònic.

Aquest honor, que han acceptat encantats tant el president de SOE, John Smedley, com tots els seus membres, coincideix amb el desè aniversari del seu videojoc Everquest. La ciutat de San Diego se sent agraïda amb SOE per l’esforç que ha fet l’empresa per donar feina als habitants de la ciutat i per les donacions a la comunitat com la Fundació per a la Diabetis Juvenil.

En xifres el videojoc "Everquest" és espectacular, té 12 milions de personatges creats, 15.000 missions i 21.000 encanteris disponibles, 15.000 zones de joc, o una curiositat com 11.221 rates que si tinguessin un pes de 300 grams sumarien 3,4 tones de rates virtuals.

Sony Online Entertainment està preparant una gran festa per commemorar els 10 anys d'"Everquest" amb esdeveniments com la possibilitat de conèixer els membres de l’equip de desenvolupament de joc, tornejos online, taules rodones amb els creadors del joc i molts regals i ítems.

L’equip de SOE ha fet un divertit vídeo basant-se en la idea de "Where the Hell is Matt?" per celebrar aquest important aniversari.

Anterior