Després de fer públics els resultats de la companyia, Satoru Iwata, president de Nintendo, ha assenyalat que tenen interès per que tant Nintendo 3DS com la futura Wii U, rebin jocs per a un públic tradicional, d'aquells que juguen amb videojocs de tota la vida. De fet, Iwata ha assenyalat que ja han llançat algun títol així per a la nova consola portàtil tridimensional i que ho continuaran fent en el futur per a la propera consola de sobretaula.

Segons les seves declaracions, la Wii va ser capaç d'atraure nous consumidors que no havien arribat encara al món del videojoc per provar jocs com “Wii Sports” o “Wii Fit”, però aquests nous jugadors no van continuar consumint videojocs. Ha assumit que per prioritzar aquest tipus de públic van abandonar els jugadors tradicionals que ho fan per afició, i per això ara volen tornar a donar-li profunditat als jocs i recuperar aquest tipus de jugadors.

Satoru Iwata


Per a la consola 3DS ja han aparegut títols com “Super Mario 3D Land”, “Kid Icarus: Uprising” o “Mario Kart 7”, jocs encarats a aquest tipus de públic més tradicional. La recerca de Nintendo va dirigida a fer de la indústria del videojoc un negoci sostenible i des d'un principi aquest cop volen apropar-se als dos tipus de jugadors: l'ocasional i el tradicional.

D'altra banda, avui s'ha confirmat la data per a la conferència de Nintendo que se celebrarà durant el proper E3, serà el 5 de juny a les sis de la tarda, hora catalana, on es mostrarà la forma final de la seva nova Wii U, tot i que els detalls del llançament quedaran encara per confirmar.