Categoria: General
Escrit per: Lluís Canut

S’han complert sis mesos des que, en una multitudinària roda de premsa, Pep Guardiola va ser presentat com a entrenador del Barça. I vist el canvi radical que ha experimentat el vestidor del Camp Nou, gairebé sembla una eternitat. I no hi ha dubte que el míster de Santpedor ha estat el gran motor del canvi. Però, per damunt de la cultura de treball que ha sabut implantar i la detallada metodologia per aplicar-la, la clau dels èxits en aquest inici de temporada s’ha de buscar en un vell axioma del futbol que diu: “És més important saber descartar que fitxar.” I, tal dit, tal fet, perquè el Barça de Guardiola ha crescut en treure’s de sobre la mala influència que exercien Ronaldinho i Deco, més el toc d’atenció que va representar per a Eto’o veure’s al carrer. Aquest efecte ha estat superior al rendiment que aporten els nouvinguts, dels quals, tret d’Alves, cap més és titular.

.

18/11/2008: L'encert de Laporta

Categoria: General
Escrit per: Lluís Canut
A Laporta se'l pot haver criticat per qüestions diverses, especialment pel seu talant. En cinc anys va passar de ser el president més votat de la historia del Barça a patir el càstig de perdre la votació d'una moció de censura. Però el que no se li pot negar es l'olfacte que ha tingut a l'hora d'escollir entrenador, encara que en alguna ocasió hagi pogut ser conseqüencia de quedar-se amb el descart del descartat. Aquest va ser el cas de Rijkaard, després que fallesin les opcions, recomenades per Cruyff, de Hiddink y Koeman. Ara ens hem de felicitar més que mai que Laporta apostés, encara que fos de forma arriscada, per un novell Guardiola, amb l'unica experièncía d'haver entrenat a Tercera Divisió. La profesionalitat, treball, capacitat de seducció cap als futbolistes i domini de l'entorn que està demostrant en Pep són la conseqüència de l'immillorable moment de joc i resultats del Barça. I de la mateixa manera que, si la pilota no hagués entrat, els mocadors s'haguessin dirigit contra Laporta, és de justicia reconèixer el seu encert d'haver posat Guardiola a la banqueta del Camp Nou. .
Categoria: General
Escrit per: Lluís Canut

Hristo Stòitxkov va passar per HORA Q i, com sempre, el búlgar va parlar sense embuts, amb la sinceritat que el caracteritza i que fa que mai deixi indiferent a ningú. Hristo és dels que creuen que aquestes golejades que ha marcat el Barça de Guardiola a la Lliga serveixen només per inflar el globus de l'eufòria, però el que realment importa és el que passi al mes de maig, que serà quan es decideixin el títols. I no li falta raó, perquè aleshores serà el moment de guanyar com sigui, perquè guanyar per 1 a 0 també equivaldrà a sumar igualment els tres punts. Sobre el famós codi intern de Guardiola que prohibeix als futbolistes ser fora de casa més tard de les dotze de la nit, Stòitxkov té el seus dubtes. Ell, que va formar part d'un grup irrepetible de futbolistes que es van saber divertir tant dins com fora del camp, no acaba d'entendre que es pugui tractar els jugadors com nens de pàrvuls. I és que, qui no recorda aquell famós petó a la boca entre Koeman i Stòitxkov? Detalls com aquell, de bon rotllo, van servir per guanyar quatre lligues i una copa d'Europa gairebé tant com la mateixa flor de Cruyff. .

11/11/2008: Henry de prop

Categoria: General
Escrit per: Lluís Canut
Thierry Henry ha estat el primer convidat del programa "Hora Q". El davanter francès, tan procliu a deixar-se veure pels platós de televisió, ens ha obsequiat amb la seva presència en la nostra estrena. Vist de prop i en la distancia curta, el 14 del Barça s'ha mostrat com a un personatge diferent a l'estrella distant que ens tenia fins ara acostumats. Tímid, introvertit, amb un sonmriure de nen petit entremaliat, "Titi" guanya en la distancia curta. No ha parat de signar autògrafs al públic del plató i ens ha regalat la seva simpatia amb la fotografia amb tot l'equip del programa. Avui hem pogut descobrir que darrera d'una megaestrella, com està catalogat mundialment Henry, hi ha una persona de carn i os, amb sentiments. Avui hem pogut saber que tot i estar lluny de la de la seva filla Thea, Thierry és feliç a Catalunya, que disfruta dels nostres costums i que per damunt de tot és un gran professional, que sap supeditar els seus interessos individuals als colectius de l'equip, tal com li va demanar Guardiola al final de la temporada passada. Per damunt de tot, Henry es un tipus honest i que ningú pensi que ha vingut a jubilar-se al Barça, perquè encara té reptes per assolir vestit de blaugrana. Com guanyar la Champions, aquell titol que li van arrabassar alguns dels que ara són els seus companys al vestidor del Camp Nou. Gràcies "Titi" per haver vingut a "Hora Q".

Foto de família de l'equip d'Hora Q amb Henry .

Efectivament, el debat a Esport3Estàs buscant informació del programa de debat d'Esport3 que presenta Lluís Canut? Visita'n la web!