Categoria: Fer bullir l'olla
Escrit per: Mariona Costa
Molts oients ens han respost la pregunta "He provat l'homeopatia i..." i ens han enviat un correu electrònic a la bústia del programa. A continuació, resumim alguns fragments de les opinions que ens han enviat aquestes persones.

El Joan Ferran, per exemple, ens ha escrit això:

“Tinc dos nens de 5 i 3 anys. Amb el gran, quan just tenia un any, era un continu d’anar al metge amb temes de febre, virus … Durant el primer any de guarderia era un calvari. Però al començar el segon any de guarderia, ens van recomenar un metge titulat. Just el dia abans el nen va agafar febre i el pedriatra del C.A.P ens va recomanar antibiòtic perquè tenia angines. Vam esperar un dia i vam anar al homeòpata. Aquest, ens va dir que no li calia antibiòtic i que li donéssim unes "boletes". Doncs al dia següent ja no tenia febre i estava realment bé. Jo, com veieu, soc un partidari de la homeopatia, pero sabent que els antibiotics i els medicaments poden ser necesaris, com tambe ho son les vacunes.”


La Sylvia Domínguez també és partidària de l’homeopatia. Això és el que ha escrit a eduqueu@catradio.cat:

“He provat l’homeopatia i funciona, amb més efectivitat i menys nocivitat que la medicina tradicional. Sóc mare d’una bessonada, i la nena té convulsions febrils complexes des dels 8 mesos. Ara en té 21 i ja ha fet 10 crisis amb ingressos d’entre 4 i 6 dies a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, 2 d’ells a l’UCI. Els metges comencen a témer que amb qualsevol nova crisi se li malmeti el cervell, degut a la llarga durada de les mateixes. La solució dels pediatres i neuròlegs de “medicina tradicional” és sempre: vigileu-la, no podem fer-hi res si són infeccions virals. I us puc assegurar que a casa no s’ha dormit tres hores seguides sense prendre-li la temperatura, des de la seva primera crisi, però això no va evitar les nou crisis posteriors.
Vam consultar a dos homeòpates i el primer que van fer va ser retirar-li la llet i la farina de blat. Des de aleshores pren llet/suc de soia, gens de pa, i la pasta la pren d'arròs. Van dir que la farina i la llet irritaven les mucoses i per això es complicaven els catarros en bronquitis.
I ha de ser cert, perquè a data d’avui la nena ja ha patit tres constipats seguits, un amb bronquitis, i una gastroenteritis viral; i no hem hagut de córrer. No te ni la meitat de mocs que tenia abans, i “les boletes”, de les que tanta gent se’n fot, li eviten les infeccions i controlen la temperatura. I els asseguro que la nena, amb 21 mesos, no és capaç de suggestionar-se perquè li faci efecte un “placebo” (com diuen els detractors)”


La Núria Novell és una altra oient de l’Eduqueu les criatures que dubta més de l’eficàcia de l’homeopatia:

"He provat l'homeopatia i... ja no se que dir-vos....he estat fent tractaments homeopatics de fons des del 1992 i m'anava molt be. De sempre, jo he patit d'otitis, amb perforacio del timpa i he passat ja dues vegades pel quirofan. Cada vegada que em tractavem amb antibiotics una otitis, al darrera venia una infeccio intestinal o vaginal. Tot plegat, sempre estava prenent potingues. Fins que me'n vaig cansar i vaig passar a l'homeopatia. Però despres d'un any, potser (no ho recordo massa) es van acabar les infeccions i des de llavors no he pres mai mes un antibiòtic i he tingut alguna viriassis, algun refredat, pero s'han acabat les "-itis"!!! Casualitat? El meu cos hauria fet el mateix proces sense l'homeopatia? No ho sé. Tambe val a dir que no nomes feia homeopatia, tambe em vaig passar a una alimentacio "tandint" al vegetarisme, tot i que mai he deixat de menjar proteines animals, pero en molta menys quantitat.
Ara bé, hem començat a fer homeopatia amb la nostra filla, que ara te disset mesos. I la veritat es que no veiem l'eficacia de l'homeopatia. Fins ara, mai no ha tingut res de greu, ni febre , nomes el malestar que li ha produit cada dent nova....i no podem dir que les "boletes" l'hagin ajudat gaire....al final, el "remei-miracle" sempre ha estat el "Doliprane" (paracetamol).”


La Joana defensa l'homeopatia i creu que és un bon mètode:

“Quan teníem al nen petitet només feia que tenir angines, tot era un munt de mocs i la tos ens acompanyava caaaaaaaaaaada nit. Total que ve un dia l´home i em parla de l´homeopatia que li havia comentat una coneguda. Doncs ho vam provar i de primer la veritat es que no notes gaire coses. Despres sí que vam veure que no hi havien tantes nits de tos i que les angines anàven millor. Després vam tenir a la nena i de bebé ja li en vam donar. Sigui pel que sigui ella no s´ha posat mai tant malalta. Als nens vec que quan estan amoïnats per alguna cosa, puja la febre. Com és que la tradicional no lliga l´estat d´ànim amb la malaltia com les alternatives?
també he probat l´acupuntura i els massatges i tot això amb bona predispoció, funciona.”


El Miquel Sabata ens explica el seu cas:

“Sóc infermer i potser no era el més fervent defensor de l'homeopatia, però després que l'hivern passat vam haver de medicar el nostre fill amb antibiòtics en quatre ocasions, ens vam començar a plantejar la possibilitat de buscar algun tipus de tractament més preventiu. La medicina "convencional" no entén massa de prevenció ja que ho vam demanar a la pediatra i tampoc hi havia res en especial: quan tingui símptomes se li dóna el medicament que convingui. Davant d'això vam parlar amb amics que sabíem que utilitzaven homeopatia i en la majoria de casos ens explicaven que era una meravella: fàcil de prendre i amb un bons resultats. Llavors, aquest estiu vam fer la visita a l'homeòpata que ens va semblar més seriós. Sobretot vam mirar-ne un que ja sabíem que era metge "convencional" i homeòpata, perquè en aquest món també hi ha molta gent que aconsella o recepta homeopatia sense ser metges i passa el que passa. Ja fa un parell de mesos que fem tractament i n'estem tan contents que jo mateix m'he visitat amb el mateix metge perquè tinc problemes d'asma i he començat aquesta setmana i més endavant segurament es visitarà la meva dona. El Jan va començar escola el 12 de setembre i al cap de quatre dia ja va començar amb mocs i tos, com l'any passat. Doncs de moment no ha hagut de faltar cap dia a escola i la cosa no ha passat d'uns quants estossecs a la nit: una setmaneta de tractament i s'han acabat els mocs. Amb l'experiència de l'any passat estic segur que sense això aquests dies ja estaríem tractant-lo amb antibiòtics o xarops expectorants”.


I per últim, la Luisa Romero vol compartir aquesta opinió amb nosaltres:

“Tengo tres hijas y dos nietos, ninguno está vacunado y solo han ido al pediatra para las revisiones de rigor (Y sólo de bebés). Básicamente las he tratado yo misma ya que tengo varias titulaciones en naturopatia, acupuntura y sobre todo medicina homeopatica, supervisada por un médico titulado pero que siempre ha ejercido como homeópata.
Debo decir que siempre hemos solucionado los problemas "Normales" con homeopatia, de una forma rápida y eficaz, sin apenas molestias y sin efectos secundarios, y que conste que los antibioticos me parecen un arma a tener en cuenta realmente en casos graves, puntuales y extraordinarios y que no los descarto”.
Categoria: Fer bullir l'olla
Escrit per: Mariona Costa
Estem preparant un nou programa sobre l'homeopatia i teràpies naturals. Si teniu alguna experiència personal que ens volgueu explicar ens ajudareu molt. Podeu penjar un comentari aquí al Blog o bé enviar-nos un correu electrònic a eduqueu@catradio.cat
Alguns pares i mares ja han contactat amb nosaltres, així que si també us interessa dir-hi la vostra, ja sabeu com fer-ho. Us ha funcionat? Des que han entrat les boletes a casa noteu que els nens no es posen tan malalts?
Categoria: Fer bullir l'olla
Escrit per: Mariona Costa
Estem preparant un programa sobre la figura de la tieta (i el tiet). Si sou d'aquells que us passeu la setmana volent fer de cangur dels nebots, els mimeu i us encanta practicar aquesta espècie de paternitat i maternitat fugaç mentre us decidiu a tenir les vostres pròpies criatures, feu-nos-ho saber!

Ens podeu explicar anècdotes, les coses que intenteu fer quan esteu amb ells, si n'hi ha algun que sigui especialment la nineta dels vostres ulls i perquè... Participeu al Blog i envieu-nos una còpia a la Bústia del programa: eduqueu@catradio.cat

PREMIS!
Entre totes les persones que envieu un mail de participació a aquesta adreça o ens deixeu un missatge al contestador de l'Eduqueu (93 200 87 28) sortejarem 2 packs de 4 entrades cada setmana per anar a l'Imax o un cap de setmana al mes per a 4 persones al Mas les Comelles, una fantàstica masia rural que regenta una familia súper acollidora!

Busquem testimonis de tietes i tiets! Ens ajudeu??
Categoria: Fer bullir l'olla
Escrit per: Carles Capdevila
El de diumenge que ve, 13 de maig, serà el tercer Eduqueu dedicat al divorci. L’hem titulat: “El divorci explicat als nens”, perquè intentarem que una psicòloga i uns quants testimonis ens ajudin a descobrir com, quan i què dir a la canalla. Diu la llegenda urbana que quan els pares reuneixen els nens per fer l’anunciació, ells fa mesos que ho saben o s’ho oloren, perquè les parets són primes i perquè d’intuició van bastant servits. Però com informar-los, què negociar amb ells i com fer el seguiment de la seva reacció en funció de les edats pot ser un tema d’interès. El fem a petició popular, sobretot d’alguns avis que ens han escrit assumint que hi posen bona voluntat però els ve molt gros ajudar els néts en aquests casos. Si voleu fer aportacions per enriquir el programa, experiències, anècdotes, us he de dir que també els comentaris que feu al blog entren en els sortejos que fem entre els oients. Ara mateix hi ha entre mans un cap de setmana per a quatre persones (dues nits, la de divendres i la de dissabte) a la casa rural Mas Les Comelles. Us recordo quins són els dos programes anteriors dedicats al divorci, que a vegades hi ha gent que ens ho reclama, o ens diu que ens ha descobert fa poc i no hem tocat mai el tema. El segon Eduqueu, el del 17 de setembre de 2006, vam convidar les autores del llibre “No som madrastres” per afrontar com encaixen les noves famílies, i allò que diuen, que abans els pares tenien molts fills, ara els fills tenen molt pares. El 18 de febrer vam parlar de la custòdia compartida en un programa polèmic, però que continuo considerant necessari. Aprofito per recordar-vos que des de la web de Catalunya Ràdio es poden recuperar TOTS, tots i tots els programes de la temporada. Cal anar a l'apartat ràdio a la carta i a baix de tot de la pàgina, just on diu "Cercador" seleccionar "Eduqueu les criatures", incloure la data que busqueu, si la sabeu, o bé omplir des de setembre 2006 a maig 2007, i us sortirà la llista sencera.
 

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA