Categoria: General
Escrit per: Gemma Castañe
El passat 19 d'octubre, la Trinitat Gilbert va formular aquesta pregunta ximple: Les nenes maduren abans que els nens/Els nens son més infantils que les nenes?

La resposta és que sí!!! Tots dos no s'igualen fins als 18 o 20 anys. Si en voleu més informació podeu consultar l'enciclopèdia mèdica Medlineplus.Categoria: General
Escrit per: Gemma Castañe
Potser ja ho haureu descobert...l'Eduqueu 2008-2009 acaba cada setmana amb el rànquing sonor del dia! Un espai que dediquem a la música. Un personatge conegut ens recomana les seves tres millors cançons dedicades a fills o pares. Us les podeu baixar senceres a través de la pàgina web del programa o a través del podcast. Aquesta setmana la recomanació arriba per part del director i realitzador del programa "Concurs d'idees", en Xavier Solà! No us ho perdeu!

Feu un click aquí per saber quin és el rànquing sonor d'Albert Puig!

Els de l'Eduqueu!
Categoria: General
Escrit per: Gemma Castañe
Els de l'Eduqueu ja tenim Facebook!! Encara no t'hi has agregat?? Segueix les novetats del programa; afegeix comentaris al mur; obre temes de debat; publica qualsevol experiència personal susceptible de convertir-se en tema del programa; i/o ajuda'ns a que l'Eduqueu sigui una mica millor cada set...

30/09/2008: Concilia què??

Categoria: General
Escrit per: Gemma Castañe
Cada setmana al programa donem a conèixer una experiència personal de conciliació de la vida familiar i laboral. Com t'ho fas per compaginar totes dues coses?? A què has hagut de renunciar?? Explica'ns la teva experiència enviant un correu a eduqueu@catradio.cat...i si et ve de gust, després et trucarem perquè ens expliquis la teva experiència de viva veu!

Els de l'Eduqueu,
Categoria: General
Escrit per: Gemma Castañe
Diumenge vinent dia 5 d'octubre a l'Eduqueu parlarem de tenir el primer fill a partir dels 40 anys! És el teu cas?? Ens vols explicar la teva experiència al programa?? Coneixes algú que hagi passat per aquesta situació?? Si és així posa't en contacte amb el programa escrivint-nos un correu electrònic a "eduqueu@catradio.cat".

Moltes gràcies i sobretot...Eduqueu les Criatures!!!
Categoria: General
Escrit per: Gemma Castañe
Benvinguts a l'Eduqueu de nou!

Enguany i per tercera temporada consecutiva continuem buscant estratègies i fórmules que ens ajudin a educar, tractar i entendre el complicat, però emocionant món de les criatures! Aquest any el programa incoropora algunes novetats! Ens hem proposat explicar setmanalment exemples de conciliació de la vida laboral i familiar, en una pinzellada radiofònica que hem titulat "Concilia què??". Com us ho feu per compaginar totes dues activitats?? Demaneu ajuda a algú?? Què heu hagut de sacrificar?? Esperem les vostres respostes a través del correu electrònic a eduqueu@catradio.cat o en aquest mateix blog!

Per cert!! Si us agrada la música i acostumeu a baixar-vos el programa des del podcast, aquest any acabem l'Eduqueu amb un rànquing de tres cançons que parlin sobre fills, proposades per un personatge conegut. Aquesta setmana, l'Albert Puig ens en proposa tres que no us podeu perdre!

Esperem els vostres comentaris i/o propostes!

Moltes gràcies,

L'equip de l'Eduqueu
Categoria: General
Escrit per: Mariona Costa
Des de fa un parell de setmanes sortegem una nit per a dos adults i un nen (amb esmorzar inclòs) en un Vilar Rural de Catalunya. Només heu de participar enviant correus electrònics i respondre a la pregunta que farem al començar el programa.

I si voleu donar un cop d'ull als Vilars només heu de fer click aquí.
Categoria: General
Escrit per: Mariona Costa
Després de la revetlla de Sant Joan, el dia 24 l'Eduqueu les criatures va emetre dues hores de programa especial sobre els estius d'infantesa, les primeres feines, els primers amors...
I tot plegat ho vam fer amb la companyia de moltes cares conegudes, com
Ferran Rañé, Elena Gadel, Xavier Grasset, Lluís Marco, Fermí Fernandez, Roser Capdevila, Conrad Son, Mabel Martí, Eloi Vila, Oriol Pujol, Joan Pera, els Estopa, Toni Albà o Jordi Llavina.

Aquestes dues hores de programa les podeu escoltar a la pàgina web de l'Eduqueu.
Categoria: General
Escrit per: Mariona Costa
Molts de vosaltres segur que ja ho sabeu, però volem aprofitar per recordar-vos que d'aquí molt poquet l'Eduqueu les criatures compleix...

100 PROGRAMES!!

Concretament serà el dia 1 de juny i per això tot l'equip hem decidit sortir de la Diagonal i desplaçar-nos fins a Palafrugell per celebrar-ho. Però no ho podem fer sense vosaltres, així que esteu convidats a assistir-hi i a participar en la posterior festa que es farà al carrer, amb actuacions, xocolatada i moltes coses més.

Tots els que vulgueu venir només ens ho heu de dir enviant-nos un correu electrònic a eduqueu@catradio.cat. El programa el farem des de la Biblioteca de Palafrugell, i com que té un aforament limitat de 150 persones, us preguem que reserveu la vostra plaça. Però no us encanteu gaire perquè cada cop en queden menys de lliures!

Esperem celebrar aquest dia tan especial per l'Eduqueu amb tots vosaltres, així que ja ho sabeu, envieu-nos un e-mail a eduqueu@catradio.cat!
Categoria: General
Escrit per: Mariona Costa
Aquest diumenge fomentem la lectura amb la companyia de Pep Molist, un home que fa més de 20 anys que treballa a les biblioteques del nostre país i que acaba de publicar un llibre encaminat a recomanar quins llibres són més adients per a cada edat. Es diu "Dins del Mirall. La literatura infantil i juvenil explicada als adults".
També visitarem la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona, concretament "El Racó de Mares i Pares".

I més llibres. L'escriptora Care Santos recomana "El Síndrome de Salomón", de María Barbero i María Bilbao, i "La Maisy i el Nil van al dentista", publicat per La Magrana. Tot això mentre el Lluís Gavalexplica que ha rebut una carta d'un nen de 2 anys que es queixa de totes aquelles coses que fan malament els pares i mares. I finalment, acabarem el programa entrevistant el veterà periodista Àngel Casas, que és pare de tres filles i avi de dues nétes.

 

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA