Aquest cap de setmana l’olor dels incendis ha persistit. Un dels testimonis destacats de la matinada de dissabte ens ha portat fins a aquest titular: “FORA DE MIDA” En concret el del JAUME MUNTANER que ens va parlar des de la casa rural Perramon de Peramea i ens va explicar com va viure de molt a prop l’incendi del Pallars: “Vam haver d’amagar el bestiar. L’incendi va envoltar tot el poble...”

Els incendis i d’altres testimonis ens han fet pensar en aquest refrany: “CASA ON NO HI HA MESURA UN PA POC DURA”. Un avís sobre la desmesura que pot portar a la ruïna.La CESCA de Sabadell diu que hi ha molts ajuntaments petits i es planteja si no seria possible concentrar les administracions locals en una sola de comarcal: “Ara que molts tràmits es fan via internet, la política s’hauria d’adaptar als nous temps...”

L’IGNASI té 27 anys i es queixa d’un mercat laboral que està deixant fora els joves. Comenta que els joves s’esforcen i afegeix: “Abans, esforçar-se donava resultats...”

El RAMON de REUS ens explica, preocupat, que ha demanat un crèdit a una caixa i li han cobrat un 15% d’interès i també ens comenta: “Si esperen gaire per fer la vaga ja serem tots aturats...”

SABÍEU QUE...
La cervesa més antiga de Europa ha estat descoberta a Espanya, concretament a Barcelona. Per arribar a aquesta conclusió, arqueòlegs de la Universitat de Barcelona han estudiat sediments del fons d'un recipient de ceràmica, trobat al jaciment de Can Sadurní al municipi de Begues, a la demarcació de Barcelona. Han descobert que té més de 5.000 anys. Encara luny de la data en què es creu que els egipcis van inventar la cervesa: fa més de 9.000 anys. És una aportació de l’Antoni LópezIMATGE PREMIADA
El guanyador és: Ramon Gasch Puig, que ha volgut compartir amb nosaltres l’esclat de la primavera que podem olorar amb la mimosa tota florida que ha fotografiat en el seu recent viatge pel nord d’Espanya. Ens diu que es tracta d’una mimosa càntabra.

.