Cuina FolliaAquesta setmana, el CUINES rep la visita del restaurant Follia, de Sant Joan Despí i dijous, des de la mateixa població, d’una joveníssima estudiant de disseny, la Fran Baixas en l’espai de “Cuina de casa”.

Dilluns , el xef i propietari del Follia, el Jó Baixas, ens mostrarà uns bombons salats, fàcils i sorprenents; en farà de poma i formatge i de botifarra negre i pistatxos, totes dues propostes molt oportunes per la pròxima revetlla. Dimarts seguirem amb un morro de bacallà amb sobrassada i cabell d’àngel; un plat d’inspiració mallorquina tan sorprenent com senzill de fer. I qui ha dit que el pebrot només es pugui utilitzar en plats salats? El Jó ens demostrarà, sense prejudicis, que en pot fer una sopa que combina molt bé amb la xocolata i amb un gelat de vainilla.

Com que divendres és festa, l’espai dedicat a la “Cuina de casa” el traslladem a dijous. La Fran Baixas ha aprofitat prou bé la influència paterna i ens ensenyarà una manera de guarnir la pizza, que és menys habitual, però plena de lògica; una pizza pinzellada de pesto fresc amb el tomàquet cru pel damunt i formatge de cabra. És una coca, al capdavall, i el missatge de la Fran per als més joves és que poden fer plats saludables i fàcils de fer.