RevistaHa sortit una nova revista de gastronomia en format digital, Cookcircus, obra de Carlos Rondón i Xavier Agulló. La presentació: "Cookcircus és metagastronomia. Fascinació. Magazín digital. Una mirada a les essències. La creativitat. L'origen. Les raons. Les persones i les seves passions. El motiu primer, el motiu últim dels xefs i creadors que trepitgen fort. Intimitat versus receptes. Promiscuïtat en comptes de descripció. Intuïcions en lloc d'ingredients. L'oníric com a metodologia periodística. La síntesi final de la revolució gastronòmica. En què somien els cuiners elèctrics?". A la web ja hi ha disponible el número 1. A l'editorial deixen clar que no són gaire fans del fenomen Twitter i que per oposició plantegen la seva proposta amb textos més llargs, reposats i profunds.

Per començar, un reportatge sobre Daniel Jordà, que des del seu forn de la Trinitat s'està fent un nom amb pans de tot tipus, venent-ne a molts restaurants destacats (Caldeni, Saüc, Martín Berasategui...). Les fotos fan la boca aigua. Després del pa passem al cafè i expliquen com un dels xefs emergents de Barcelona (Jordi Herrera, del Manairó) l'està incorporant a molts dels seus plats. Del cafè tirem un pas enrere, cap a les postres, i amb un nom propi, el de Rubén Álvarez, que és tota una estrella en el terreny de la reposteria. Si fullegeu digitalment les pàgines que li dediquen veureu fotos d'algunes de les seves espectaculars creacions. A la web del Rubén en trobareu moltes més. Impressionants! El camí de la revista continua a Hong Kong: el xef del Via Veneto, Carles Tejedor, ens narra impressions gastronòmiques de la seva visita a la ciutat. I la revista acaba amb un relat de gastroficció d'un món post-Ferran Adrià.

No fa gaire us vam parlar d'una altra revista en línia, Ets el que menges, especialitzada en nutrició. S'amplia el quiosc digital!