CarxofesUn clàssic de la cuina mediterrània que ja trobem de fa setmanes i que encara trobarem i disfrutarem uns mesos més! Al febrer, per exemple, li dediquen una festa i unes jornades gastronòmiques a Amposta. I justificades, perquè a la cuina es pot preparar de mil maneres (fregida, al forn, al vapor, al microones, amb arròs, d'acompanyant...). Segur que tens la teva preferida, però te'n suggerim unes quantes!

Carxofes al microones: una recepta fàcil, fàcil de la carminafm.

Xips de carxofa: Una solució diferent, per picar, aquestes xips del nandojubany

Suquet de carxofes amb gambes: una recepta que ens va presentar el "Cuines" i que està cridada a fer-te triomfar a la cuina!
Cors de carxofa amb foie fresc a la planxa i escuma d'espàrrecs: aquesta ens la van ensenyar a "Al vostre gust" i ens permetrà sorprendre els convidats amb una combinació guanyadora.

Arròs amb bacallà i carxofes a l'estil de la Marta: un altre plat guanyador, aquest que ens l'ensenya rsampere.

: el nandojubany també les combina amb l'arròs. Aquest porta carn, amb pollastre, conill i porc. I també sèpia. Complet, complet!

Timbal de peus de porc, carxofes, puré de poma i ceps: un segon espectacular de la betflorensa. La combinació ha de ser fantàstica!

Sèpia a l'estil de la iaia: una recepta de la iaia de terresnord on lliga molt bé el mar i la carxofa. I els pèsols d'acompanyants.

Macarrons amb carxofes i espàrrecs: també lliguen bé amb la pasta, com en aquesta deliciosa recepta de Cmalla.