La nueva cocineraAquest llibre ens l'ha descobert la Sara Maria al seu blog Delícies del Rebost. A Google Books, una eina online on es pengen llibres escanejats (aquells per als que Google arriba a un acord amb l'editor), hi ha localitzat un llibre de cuina ben curiós, "La Nueva cocinera, curiosa y económica y su marido el repostero". Diem això de curiós per la data de publicació, 1825, i la diferència de receptes i de llenguatge que suposa amb un llibre actual. El resum del que hi trobarem: "Las compotas, las mermeladas de frutas, cremas para los postres, dulces, conservas, confites, anises, grageas, pastillas, instrucciones sobre la destilación y composición de licores, aceites, ratafías, etc." Després d'un pròleg titulat "A los sectarios de la gastronomia", on ens deixa ben clar que no és el mateix gastrònom que "gloton", trobem un recull de desenes de receptes dolces que se'n va cap a les 300 pàgines. Amb noms com "macarrones amargos", "Vizcochos reales de flor de naranja", "Tortas de anís" o "Suplicaciones finas", un plat que, pel que llegim, no és gaire apte per a l'operació biquini. Que no enganyi això de "finas" :) I moltes compotes i conserves.

La Sara ha penjat al seu blog una adaptació d'una de les receptes del llibre, una confitura d'atmetlles.