Escrit per: clubdecuines
Donem la benvinguda a una nova revista que neix a internet amb el nom d'etselquemenges.cat. Diu que no és "una simple revista sobre nutrició i salut: és una revista que ofereix una nova mirada sobre la relació que tenim amb allò que mengem". Si voleu saber-ne la filosofia, han penjat a la seva web la declaració d'intencions de la seva visió sobre salut i alimentació. Ahir, per exemple, publicaven un interessant article sobre el tenista Novak Djokovic, que acabava de guanyar Nadal. Comentaven com el canvi que ha fet el tenista serbi en l'alimentació és un dels factors importants per explicar la seva millora de resultats.

Aquest web neix amb seccions com "El rebost", articles sobre aliments bàsics per a una alimentació saludable; "El convidat", xerrades amb gent que es preocupa per una alimentació sana, o "Fills feliços", on es parla de l'alimentació infantil. És curiosa la secció "El repte", on proposen petites tasques per comprovar l'efecte de certs aliments al cos. Per començar, provar d'estar una setmana sense prendre cafè. També hi ha una secció de receptes dels xefs "residents" (Bernard Benbassat i Montse Vallory) i d'estrelles convidades. Per començar, Carme Ruscalleda, amb un lluç amb pa amb tomàquet.
Categories: Internet

22/02/2011: Un any d'àpats

Escrit per: clubdecuines
Plats

"Això no és un blog. És un catàleg. Un compendi de coses que em vaig emportar a la boca durant l'any 2010. Tot el que vaig menjar. Segons plats? Sí. Una galeta? Sí. Un senzill festuc trobat al fons d'un bol? Tingue-ho per segur."

El William Rugen va fer un projecte curiós que era fotografiar absolutament tot el que menjava durant l'any passat i posar les fotos al seu web Consumed. És una experiència curiosa repassar visualment els menjars que es va empassar, que té classificats per mesos. És interessant clicar a l'apartat "Tags", on veiem un núvol de les etiquetes que ha aplicat a les fotografies i podem descobrir les que més es repeteixen per la mida. Les atmetlles, la xocolata o el porc són alguns dels ingredients fonamentals en la dieta del William!
Categories: Internet
Escrit per: clubdecuines
Alberginia

Un fotògraf, Uli Westphal, ha fet una sèrie d'imatges que ha titulat com a "Mutatoes". Que són fotografies de fruites, verdures i algun bolet, d'aspecte inhabitual, amb formes que no són les que tenen normalment i que els hi donen un cert aire mutant. Fotos sobre fons blanc, els protagonistes en tota la seva glòria.

Vist a Directo al paladar
Categories: Internet
Escrit per: clubdecuines
No paren de sortir noves aplicacions web per fer de tot i moltes relacionades amb el que ens interessa aquí, la gastronomia. Aquesta que us presentem és francesa i es diu Supermarmite (com la pasta de gust "curiós" que els australians unten a les torrades). La idea és senzilla però ben pensada. Tu cuines, fas racions de més i les ofereixes per vendre-les a través d'aquesta web. Els compradors podran localitzar amb una aplicació del seu mòbil quines opcions de venda de menjar casolà tenen a prop d'on es troben. De moment, aquesta pàgina comença a funcionar amb força a França, però és una idea ben exportable.

Es poden consultar algunes de les ofertes, per curiositat. Veiem per exemple un usuari que oferia ossobucco, explica com fa la recepta, el dia que la tindrà llesta i que ho ven a 4,50 euros la ració. Després, amb les votacions i comentaris que facin els que hagin comprat, es podrà saber en quins llocs el menjar és més suculent!
Categories: Internet
Escrit per: clubdecuines
Open KitchenUns quants blogs gastronòmics (alguns dels que tenen més nom a l'estat espanyol) s'han unit per publicar un llibre de receptes en format d'aplicació d'iPhone, amb tot el que això implica d'avantatges interactius sobre el format físic que hauria tingut un llibre. No sabem si és el naixement d'una tendència a l'hora de recollir receptes, però en tot cas, és una bona iniciativa que ha mogut l'autor de Por mis fogones i que inclou un parell de blogs en català entre els divuit que hi participen. Són La cuina vermella de la Txell i el Kike, un web que ja us havíem recomanat, i Coses de can Loi i altres herbes, un altre blog molt interessant que cuina una mallorquina que ens presenta unes receptes espectaculars. L'última, per exemple, un rellom de porc amb pomes al Pedro Ximenes.

L'aplicació es diu Open Kitchen i es ven a 1,59 euros.
Categories: Internet
Escrit per: clubdecuines
Una campanya publicitària que s'ha fet per a un restaurant de cuina francesa, convertint plats de la carta en quadres. El de sota, "Calamars a la manera de Còrsega". Vist a Ziritione.

Calamar
Categories: Internet
Escrit per: clubdecuines

Food about you - Annecy festival 2010 from Alexandre DUBOSC on Vimeo.Una divertida animació stop-motion que hem vist a Gastronomista
Categories: Internet