Escrit per: clubdecuines
Tot i que es poden trobar pràcticament durant tot l’any -provinents d’importacions-, ara és la millor època de les maduixes. Les d’abril i maig són les més saboroses i dolces. Si t’agraden, et suggerim algunes receptes per gaudir-ne al Clubdecuines:

Mousse de mascarpone amb maduixes, unes postres ben exquisides que ens proposa l’anaori

Polo de maduixes, amb la firma del nandujubany

Pinxo de rocafort amb maduixa, per als amants dels contrastos, del josepbelmonte

Salmorejo de maduixes, un salmorejo diferent, de La Cuina de l’Isma

I si t’agrada la maduixa, prepara la teva agenda, perquè ben aviat -el primer diumenge de maig- té lloc a la Vallalta (Maresme) la festa d’homenatge a aquesta fruita. Més informació aquí.
Categories: Temporada de...
Escrit per: clubdecuines
Espàrrecs

Ara és el moment de disfrutar amb els espàrrecs de bosc i treure'n tot el profit a la cuina. Et donem unes quantes idees de receptes de les moltes que pots trobar al Clubdecuines!

Espàrrecs verds amb vinagreta de nyora: un plat ideal per picar, del jobosneg71.

Bastonets de pa amb espàrrecs: una combinació ràpida i molt fàcil de cookingdesign1989.

Crema d'espàrrecs amb ou escaldat, un primer plat per quedar molt bé amb els convidats, de petitacuina

Pizza d'espàrrecs: Una pizza amb tonalitats verdes, que va ensenyar el programa "Cuines".

Broquetes d'espàrrecs: més d'estil aperitiu, unes broquetes que ens va presentar el programa "Al vostre gust".

Magdalenes d'espàrrecs de bosc: una sorprenent preparació que ens presenta mcambrils: Quina bona pinta!


I ja que estem amb aquest ingredient, el proper cap de setmana -19 i 20 de març-, té lloc a Port de la Selva la tercera Fira de l'Espàrrec. Pots consultar-ne el programa al seu web: hi haurà des d'una exposició de receptes de plats realitzats amb espàrrecs de bosc fins a una mostra (amb degustació posterior) de com es fa el pastís d'escalivada amb espàrrecs.
Categories: Temporada de...
Escrit per: clubdecuines
Al març ja estaran amb força als mercats, però al febrer ja els pots començar a trobar. Si en compres, et suggerim algunes receptes que en tenim al Clubdecuines:

Morro de bacallà amb bolets i pèsols: que ens proposava el "Cuines".

Pèsols amb menta i salmó fresc: fantàstica combinació que ens va proposar l'anaori

Pèsols ofegats de Llavaneres: del "Bona Cuina", evidentment amb presentació de Jaume Pastallé inclosa.

Crema de pèsols: un plat ben fàcil que ens portava "La salut al cistell".

Risotto amb pèsols: una proposta ben bona i italiana del rsampere.

Sípia amb pèsols: una combinació fantàstica que ens va ensenyar a preparar el "Cuines" (que també pots provar en la versió de terresdelnord Sípia a l'estil de la iaia).

Mandonguilles amb sípia i pèsols: suculent plat de la Gastroteca

El mes de març, amb la pesolada de Caldes d'Estrac, es posa en marxa La cuina del pèsol del Maresme, una celebració d'homenatges a aquest llegum que s'allargarà fins a l'abril, en poblacions com Caldes d'Estrac, Cabrils o Mataró. Pots veure l'agenda d'actes al web del gremi d'hostaleria i turisme del Maresme .
Categories: Temporada de...

02/01/2011: Temporada de carxofes

Escrit per: clubdecuines
CarxofesUn clàssic de la cuina mediterrània que ja trobem de fa setmanes i que encara trobarem i disfrutarem uns mesos més! Al febrer, per exemple, li dediquen una festa i unes jornades gastronòmiques a Amposta. I justificades, perquè a la cuina es pot preparar de mil maneres (fregida, al forn, al vapor, al microones, amb arròs, d'acompanyant...). Segur que tens la teva preferida, però te'n suggerim unes quantes!

Carxofes al microones: una recepta fàcil, fàcil de la carminafm.

Xips de carxofa: Una solució diferent, per picar, aquestes xips del nandojubany

Suquet de carxofes amb gambes: una recepta que ens va presentar el "Cuines" i que està cridada a fer-te triomfar a la cuina!
Cors de carxofa amb foie fresc a la planxa i escuma d'espàrrecs: aquesta ens la van ensenyar a "Al vostre gust" i ens permetrà sorprendre els convidats amb una combinació guanyadora.

Arròs amb bacallà i carxofes a l'estil de la Marta: un altre plat guanyador, aquest que ens l'ensenya rsampere.

: el nandojubany també les combina amb l'arròs. Aquest porta carn, amb pollastre, conill i porc. I també sèpia. Complet, complet!

Timbal de peus de porc, carxofes, puré de poma i ceps: un segon espectacular de la betflorensa. La combinació ha de ser fantàstica!

Sèpia a l'estil de la iaia: una recepta de la iaia de terresnord on lliga molt bé el mar i la carxofa. I els pèsols d'acompanyants.

Macarrons amb carxofes i espàrrecs: també lliguen bé amb la pasta, com en aquesta deliciosa recepta de Cmalla.
Categories: Temporada de...

30/12/2010: Temporada de bledes

Escrit per: clubdecuines
BledesAquesta verdura és de temporada durant els mesos de fred, combina molt bé amb els llegums, com cigrons o mongetes, però té moltes possibilitats per treure'n partit a la cuina. I ajuda a menjar més verdures pels qui vulguin compensar excessos de les festes! Si vas a comprar i te'n portes cap a casa unes bledes, t'oferim unes quantes opcions per triomfar!

Caldós de cigrons amb bledes: una combinació molt repetida i amb motiu. Bona i sana! Ens la va presentar el "Cuina x solters"

Feijoada: la combinació bleda-llegum no és només d'aquí, com ho demostra aquest plat brasiler que ens va presentar el "Karakia"

Espinacs i bledes a la catalana: amb pinyons i panses, un clàssic, al "Cuines".

Farcellets de bleda amb múrgoles: una bona idea aquesta de "La salut al cistell". Ara no és època de múrgoles, bolet primaveral per excel·lència, però hi podeu posar qualsevol bolet, congelat, en conserva...

Farcellets d'ànec amb xips de formatge emmental: al "Cuines" també van proposar aquesta idea de les bledes com a matèria primera per fer farcellets. Aquests, amb ànec i formatge emmental.

Coques mallorquines: farina, aigua, oli, llevat, sal i a sobre el que ens digui la nostra imaginació. Aquí ens proposen, entre d'altres, una coca de verdures on la bleda és protagonista, ben acompanyada. Recepta vista al "Cuines"

Amanida de fulles variades: menys feina. No cal cuinar les bledes i simplement ben rentades les podem utilitzar en una amanida ben variada i completa com aquesta que ens proposava "Cuina bé amb Isma"
Categories: Temporada de...
Escrit per: clubdecuines
Bon moment ara per menjar cítrics com les taronges o les mandarines i complir amb les recomanacions de menjar fruita cada dia! A més de menjar les mandarines de la manera tradicional (pelar-les, separar-ne els grills i cap a la boca) us presentem algunes idees una mica més elaborades per treure'n partit a la cuina.

Carpaccio d'escamarlans amb mandarina i vainilla: per demostrar que aquesta fruita també té el seu paper abans de les postres, aquest fantàstic plat que porta una vinagreta de mandarines, del "Cuines"

Pastís de mousse de mandarina: una recepta per lluir aquests dies de festes, de catieu

Sopa de mandarines amb plàtan i pa de pessic: un postre deliciós del "Cuines"

Pastís de xocolata, gerds i mandarina: unes altres postres fenomenals, de betflorensa

Mandarines marinades: mandarines, sucre, menta, taronja amarga. No pot sortir malament! De "Cuina x solters"

Mandarines amb cobertura de xocolata: fàcil i deliciós, ens ho proposaven a "La cuina de l'Isma".
Categories: Temporada de...

05/11/2010: Temporada de... pomes

Escrit per: clubdecuines
PomaAra és un bon moment per comprar pomes que no hagin viatjat des de l'altre cantó del món i preparar-les per fer d'acompanyant o solista als plats. I no sempre a l'hora de les postres, que amb les carns lliguen fantàsticament.

Conill amb poma daurada i salsa de mostassa: bon acompanyant per al conill en aquesta preparació de la meritxellbr

Textura de botifarres amb pomes: un plat per nota, aquest del Cuines.

Magret amb poma caramel·litzada: la betflorensa incorpora la poma de suculent complement a un plat de carn

Pastís de formatge i poma: l'anaori ens presenta aquestes postres que lliga tan bé làctic i fruita.

Mousse de mascarpone i poma: una delícia per sorprendre, del Cuines

Pastís tatin de pomes: al Cuines ens van ensenyar a fer aquesta recepta tan clàssica i tan bona

Tortada de poma àcida i llima: la fotografia d'aquest plat del josepbelmonte ja fa venir ganes de devorar-la!
Categories: Temporada de...
Escrit per: clubdecuines
Amb la castanyada a punt d'arribar, és el moment de proposar alternatives per incorporar les castanyes al menú:

Crema de castanyes. Amb trompetes, calamarsets i botifarra negra, quina combinació! Del Cuines.

Conill amb castanyes: una recepta ideal per aquesta època, amb dues estrelles com les castanyes i els rovellons acompanyant el conill. Del Tapias variadas.

Vedella amb rovellons i castanyes: amb uns acompanyants semblants a l'anterior (també hi entren ceps aquí) i la vedella d'actor principal. De carminafm.

Secret ibèric amb castanyes i pinyons: entre els acompanyants, el secret, el brou i el conyac, una recepta fantàstica. Del Cuines

Menja blanca de castanyes: unes altres postres amb castanyes que tenen una pinta espectacular. De Cuina x solters

Pastís de castanyes: per acabar el trio dolç, de Cuines.

Castanyes garrapinyades: per donar-hi un toc dolç si tens la idea d'un menú temàtic de castanya :) De Salut al cistell.
Categories: Temporada de...

03/10/2010: Temporada de raïm

Escrit per: clubdecuines
Setembre, temporada de veremar el raïm. Per fer vins, però també per menjar-se'l i portar-lo a la cuina. Hem seleccionat unes quantes receptes perquè preparis a casa. Prepara el vinet per acompanyar-les!

Aperitius: raïm, formatge i nous: una recepta senzilla belga que van mostrar al "Karakia". Tres ingredients, gustos que lliguen.

Pa amb tomàquet, sardines i raïm: combinació interessant i fàcil de preparar que ens proposava "Cuina per solters".

Ajoblanco amb raïm i atmetlles: un clàssic de la cuina del sud d'Espanya. Vist al "Cuines"

Amanida de raïm i formatge en conserva: amanida refrescant per ara que encara no ha arribat el fred, de la betflorensa

Ànec mut del Penedès amb cava i raïm: aquí el raïm ataca en la versió fruita i en la versió amb bombolles. Una recepta del "Cuines"

Rodó de vedella amb raïm: un segon deliciós, que fa de dinar de diumenge, de lacuinadelanna.

Medallons de rap amb raïm: també lliga bé amb peix el raïm, una altra bona recepta del "Cuines"

Llobarro amb cava i raïm: un altre plat fantàstic per quedar bé, el vam veure a "Cuina per solters".
Categories: Temporada de...
Escrit per: clubdecuines
Coca de verdures amb rovellons
Enguany la temporada de bolets s'ha avançat i als boscos d'arreu del país ja en podem trobar. Es preveu una bona temporada i, a més, s'espera que durant aquesta primera quinzena de setembre caiguin més ruixats. El rovelló és un dels bolets de bosc comestibles més coneguts a Catalunya i un dels més apreciats gastronòmicament, ja que es pot preparar de moltes maneres i amb moltes combinacions. Us en proposem algunes de les que podeu trobar al Clubdecuines:

Canelons de rovellons: una manera diferent i boníssima de preparar el farciment dels clàssics canelons. Ens la proposaven a "Caçadors de bolets".

Coca de verdures amb rovelllons: Una proposta vegetal que combina rovellons, carbassons, patata i albergínia. Ideal per a un sopar informal i adreçada sobretot a aquells a qui no us agrada la carn. És una recepta de bernatolivart.

Capipota amb rovellons: Un plat ben contundent que vam poder veure a "Cuines".

Sopa de rovellons i arrels de tardor. En sopa els bolets també són molt saborós. Aquest plat és perfecte per entrar en calor durant els primers mesos freds. És una suggerència de "Cuina x solters".
Categories: Temporada de...
  Pàgina següent