27/05/2011: Carquitast 2012

Escrit per: clubdecuines
CarquinyoliUn any més l'Espluga de Francolí es converteix en la capital del carquinyoli amb el Carquitast, una cita que arriba a la seva vuitena edició celebrant aquest dolç. La fira s'inaugura el dissabte 28 de maig a les 6 de la tarda, i a més de poder menjar, com no, carquinyolis, hi haurà demostracions com la de dissabte a la tarda i diumenge al matí, quan algunes cuineres de la vila ensenyaran a fer pastissos i dolços casolans "gairebé oblidats". També hi haurà tallers de cuina per als nens. Diumenge a les 10 del matí es fa un esmorzar popular, amb una coca de sucre de més de 100 metres de llarg que faran els pastissers de la població. Per acompanyar-la, xocolata desfeta. Al web de l'Espluga de Francolí podeu consultar el programa del Carquitast.
Categories: Agenda
Escrit per: clubdecuines
PoltreSi tens ganes de tastar la carn de poltre del Pirineu, l'associació Cuines de la Vall de Camprodon organitza unes jornades per promocionar-ne el valor gastronòmic. Hi pots anar aquest cap de setmana o fins al diumenge següent, el 29 de maig. Es podrà tastar aquesta carn en diverses modalitats: des de les més clàssiques com a la brasa o els rostits, fins a un tartar de poltre. Si vols saber els restaurants que hi participen oferint menús temàtics entorn del poltre, trobaràs la llista al web de l'associació.
Categories: Agenda
Escrit per: clubdecuines
Peix rocaDurant tot aquest mes de maig i fins al 19 de juny Begur reivindica el peix de roca. Tot i ser més habitual com a element per donar gust als caldos mariners, el peix de roca guanya aquí un merescut lloc protagonista. El funcionament és l'habitual d'aquesta mena de campanyes gastronòmiques: els restaurants adherits preparen menús especials, amb el peix de roca d'estrella de la funció. Al web de Turisme de Begur en podeu consultar el fullet. Si mireu els menús hi trobareu plats com amanida tèbia de peix de roca, suquet de peix de roca amb patates confitades o sarsuela de peix de roca i marisc.
Categories: Agenda
Escrit per: clubdecuines
Aquest cap de setmana, el 14 i el 15 de maig, a Tàrrega torna a celebrar-se el Firacóc, l'esdeveniment que celebra la recepta del cóc de recapte. El trobareu en diferents variants: escalivada, carabassó, samfaina o arengada. Com a novetat d'aquesta edició, hi haurà un tast de pans artesans, tots fets amb productes ecològics i produïts a les terres de Lleida. Hi haurà pa d'oli, el medieval d'espelta, pa de kamut o el pa de ronyó. Les fleques, a més de cócs i pans també ensenyaran productes que fan tradicionalment com panadons, orelletes, bunyols o rosquilles. Si hi aneu amb nens, hi ha organitzat un taller infantil perquè aprenguin a fer coques de sobrassada i formatge i llardons.

Al web de Tàrrega en podeu consultar el programa (en PDF).
Categories: Agenda

12/05/2011: Km 0 Costa Brava

Escrit per: clubdecuines
Aquestes jornades Km 0 Costa Brava neixen amb la voluntat de promocionar la gastronomia de l'àrea de la Costa Brava i dels productes que s'hi produeixen, els que són km 0. Per fer-ho, aquesta mostra de gastronomia, turisme i activitats musicals es traslladarà del 12 al 14 de maig al mercat de la Concepció de Barcelona, i d'aquí a dues setmanes (27 i 28 de maig), al mercat de Sant Cugat.

Al mercat de la Concepció hi haurà tast de vins i de plats. El llistat de propostes gastronòmiques és ben interessant: coca de fajol amb reducció de ratafia Russet, empedrat del Pla de l’Estany amb carpaccio de Vedella, mousse de mató de La Moxa amb mel de Setcases, caliquenyo de botifarra dolça o formatge fresc de Fonteta amb anxova i confitura de tomata.
Categories: Agenda

05/05/2011: Lactium 2011

Escrit per: clubdecuines
Torna la cita formatgera de Vic, el Lactium, que tindrà lloc aquest cap de setmana, del divendres 6 al diumenge 8 de maig. Aquesta fira al voltant del món del làctic és d'entrada gratuïta i se celebra a la Rambla del Passeig, al centre de Vic, que s'omple de paradetes de productors de formatges i altres productes làctics. A més d'aquesta part fixa d'aparador (obre de 9 a 21), hi haurà més activitats que es poden consultar al programa del Lactium. Per als professionals, hi ha com els anys anteriors un concurs per escollir els millors formatges i xerrades per als productors. De cara al públic general, hi ha una carpa de degustació per tastar formatges artesans (tiquet: 6 euros) o unes sessions de cuina amb formatge artesà català, que impartiran els xefs Toni Sala dissabte i Nando Jubany diumenge (per a aquesta s'ha de reservar, en teniu la informació al programa). També hi ha ofertes més lúdiques com el concurs de munyir la vaca, que es farà dissabte.
Categories: Agenda
Escrit per: clubdecuines
PatataAquesta és una novetat al calendari de jornades gastronòmiques que es fan arreu del país (que no paren de créixer!). Té lloc a Sant Vicenç de Montalt i celebra les qualitats gastronòmiques de la patata, a més de promocionar la cuina local. S'ha iniciat el 28 d'abril i s'estendrà fins al 31 de maig. A la web de la població hi han penjat el tríptic de les jornades, on trobaràs la informació de tots els restaurants que hi participen i fan elaboracions amb aquest tubercle, tant en forma de plat com de tapa. Hi ha des d'un niu de patata amb bacallà i ous de guatlla fins a uns canelons de patata farcits de marisc estil mexicà. De regal al tríptic, una recepta: patates i ous sorpresa. Una preparació senzilla amb patata, ou, formatge, llet, pebre, mantega, oli i sal.
Categories: Agenda
Escrit per: clubdecuines
Fira viTorna una de les cites enològiques per excel·lència, la fira del vi de Falset, i ho fa amb aquest cartell tan treballat que destaca les dues DO de la Comarca: Priorat i Montsant. La fira comença el 30 d'abril i s'allarga tres dies fins al dilluns 2 de maig. La quantitat d'activitats relacionades amb el món del vi (tastos, jornades, conferències, exposicions, concerts...) és tan gran que han incorporat un cercador a la seva pàgina web, a l'apartat del programa, per localitzar el que més t'interessi. Hi trobaràs des d'un tast de vins blancs del Priorat, fins a una cata nocturna de garnatxes o un tast de carinyenes a Porrera. El diumenge 1 de maig hi ha el concurs "La cuina del vi" a Falset. A més de l'opció en línia, també tens l'opció de descarregar-te el programa en PDF. A través de la web també pots reservar tiquets per fer tastos de vi i guanyar de premi una copa Riedel.

Entre les activitats, el dissabte es fa una trobada enològica a Gratallops, el Tast amb llops, que va començar l'any 2007. Hi participen els principals cellers de la població de Gratallops, al Priorat, entre ells noms com Alvaro Palacios, Sara i René Viticultors, Celler Cecilio, Saó del Coster o Clos Figueras. A la seva web hi ha el llistat de cellers que hi participen, tant del Priorat com de fora.
Categories: Agenda
Escrit per: clubdecuines
MaduixaPots descarregar el programa a la web del Consorci de Promoció Turística Costa del Maremesme. A més de tota la informació de les jornades, de regal unes quantes receptes: un tiramisú de formatge Idiazabal amb maduixots del Maresme, un pastís de fruites silvestres, unes maduixes "pájaro" farcides de crema catalana i cobertura de xocolata negra o una gelatina de maduixes que ens proposa el Sant Pau, el restaurant de la Carme Ruscalleda.
Categories: Agenda
Escrit per: clubdecuines
brunyolAquesta setmana se celebren un parell de fires a l'Empordà amb aquest dolç de protagonista. Per un cantó, la XIV fira de la garnatxa i el brunyol de l'Empordà, que va del 21 al 23 d'abril i es farà a Garriguella. A la seva web hi trobareu el programa, que inclou un concurs de brunyols (amb premis per al millor i per al més innovador) i un de tast de garnatxa. Del 22 al 24 d'abril, a Sant Feliu de Guíxols hi ha el mercat del Brunyol, on es podrà tastar aquesta delicia i comprar productes artesans de tot tipus. Com a Garriguella, també es farà un concurs de brunyols. Trobareu totes les activitats al programa, on a més del llistat del que s'hi farà hi ha tres bones receptes. La del brunyol de l'Empordà, la del brunyol de triangle de Sant Feliu de Guíxols i la més sorprenent, de brunyols farcits d'espàrrecs de marge.
Categories: Agenda
  Pàgina següent