17/02/2011: Xatonades casolanes

Escrit per: clubdecuines
És època de xató! És tradicional menjar aquesta amanida a les xatonades populars de les comarques del Garraf i el Penedès, on es degusta acompanyant altres productes típics de la zona.

Al Clubdecuines et proposem gaudir del xató també a casa. Al nou canal Xatonades Casolanes hem recollit diferents variants de la recepta. Algunes, com el xató plusmarca, de “La cuina de l’Isma” (amb verdures i ous de guatlla) o aquest xató diferent, del “Cuines” (amb verat en lloc de bacallà i tonyina) suposen tota una innovació.

I perquè les teves xatonades casolanes siguin completes del tot, et suggerim també algunes receptes de truita per acompanyar el xató, com és tradició!

Bon profit!
Categories: General , Canals
Escrit per: clubdecuines
Petits cuiners
Avui estrenem al Club de Cuines el canal "Petits Cuiners" amb receptes senzilles perquè els més petits de la casa puguin fer de cuiners. És una activitat diferent per aquests dies que tenen vacances del cole i de la qual en poden aprendre moltes coses tot jugant! Estaran encantats amb la proposta d’ajudar a la cuina: galetes, pastissos, pizzes, amanides... són plats perfectes per preparar amb els més menuts de la casa durant les vacances de Nadal!

Recordeu que us hem preparat més canals perquè gaudiu del bo i millor de la gastronomia típica d'aquests dies de Nadal. Per als més tradicionals hem seleccionat els plats que mai podem faltar dins el canal "Una ració de tradició". Hi podeu trobar, per exemple, aquesta Escudella amb pilotetes o aquestsCanelons trufats. El canal "Un Nadal en temps de crisi" és perfecte per aquells que van justos de pressupost però que no volen renunciar a gaudir del Nadal. En aquest canal hi podeu trobar plats de festa a bon preu com els canelons de pollastre i carbassó o els Musclos amb vinagreta. No ens podíem oblidar dels postres, la cirereta de qualsevol àpat! Per això també vam preparar "El Nadal més dolç". De ben segur, els més llaminers de la casa es lleparan els dits amb receptes com el Flam de torró de Xixona o el Tronc de Nadal. Per últim, també us donem un cop de mà amb el darrer sopar de l'any amb "Idees per a Cap d'Any", on hem fet un recull de receptes innovadores per elaborar aperitius i tot tipus de plats per donar la benvinguda al 2011.

Bones festes, Bon Any i Bon profit!
Categories: Canals

29/10/2010: Cuina de castanyada

Escrit per: clubdecuines
castanyada

Ahir ja us parlàvem de panellets i avui tornem a enrecordar-nos d'aquestes petites delícies i molts altres plats típics de l'època. La Castanyada és una de les celebracions on el menjar juga un paper fonamental... La família es reuneix per assaborir tots plegats el millor de la tardor: castanyes, panellets, moniatos, codonyat, cabell d’àngel...

Al nou canal del Club de cuines "Castanyada a la cuina" hem preparat un bon recull de receptes entre les quals, de ben segur, trobareu la vostra. En tenim per a tots els gustos, des panellets elaborats de la manera més clàssica a versions més innovadores d'aquest típic dolç de tardor, passant per receptes renovades amb castanyes (puré de castanyes) o moniatos (caneló de moniato i fruit secs).

I ja ho saps, el millor maridatge per a totes aquestes delícies, com mana la tradició, és una mica de vi dolç, com mistela o moscatell!

Categories: General , Canals

07/10/2010: Cuina de carmanyola

Escrit per: clubdecuines
lasanya
Els que dinen cada dia a la feina saben com n'és difícil menjar variat a base de carmanyola. Per això hem preparat un nou canal farcit de receptes preparades per superar tots els reptes d'aquells que no poden menjar a casa a diari: l'elaboració el dia anterior, la conservació a la carmanyola i el pas final al microones. Hi hem inclòs amanides, pasta i entrepans, però també saltats de verdura, estofats de carn, plats de peix i tot un seguit de receptes que poden suportar ser preparades amb antelació. Estem segur que a partir d'ara seràs l’enveja dels teus companys i no podràs dir mai més que dinar de tàper és avorrit!
Categories: General , Canals

01/09/2010: Cuina a la fresca

Escrit per: clubdecuines
cuina a la frescaEn el nou canal de Cuina a la fresca trobaràs les millors receptes per a aquests dies en què els jardins i terrasses de les cases es converteixen en el millor lloc per passar el vespre tot sopant. Les temperatures de les nits d’estiu conviden a fer àpats a l’aire lliure mentre gaudim de la fresca. Amanides variades, truites, tapes, pintxos, torrades i tot tipus de plats refrescants i per compartir amb els amics són els protagonistes dels sopars d’estiu!

Categories: General , Canals
Escrit per: clubdecuines
Si has seguit el web, deus haver vist que ja fa un temps que està en marxa el concurs Cuinar amb els productes de la nostra terra té premi. Els tres finalistes dissabte van presentar les seves receptes finalistes al programa "Tàpies variades", a Catalunya Ràdio. Les podeu votar fins al 15 de juliol. Al programa hi va anar el Joan Pallarés, que porta un dels millors blogs sobre vi, De Vinis. I al seu blog, va parlar de la seva visita al programa i del maridatge que ha ideat per a les tres receptes. Un blanc Vinya Selva del Mar 2008 de Mas Estela, per als raviolis de gambes i ceps, trompetes de la mort i gelea de tòfones, un rosat de trepat 2009 de Jordi Sanfeliu per a les faves a l'estil de casa i un dolç Mataró d'Alta Alella per a la coca de cireres. Al blog t'explica els motius de les seves eleccions.
Categories: Canals

15/06/2010: La revetlla, a taula

Escrit per: clubdecuines
Per Sant Joan, a diferència d’altres festes assenyalades del calendari, no hi ha un menú tradicional, però el sopar sempre es remata de la mateixa manera: amb un bon tros de coca! Ja fa dies que forns i pastisseries en van plens: des de les més tradicionals -de llardons, de crema i pinyons, de fruita confitada- fins a les de nova creació, com les de xocolata.

Potser ja tens un forn de pa o una pastisseria predilecta on, any rere any, vas a comprar les coques de Sant Joan. Però sempre és un plaer afegit menjar el que ha cuinat un mateix. Per això, al nou canal del Club de cuines, “La revetlla, a taula” et proposem un bon recull de receptes de coques de Sant Joan. Tria la teva!
Categories: Canals
Escrit per: clubdecuines
S’apropa l’estiu i molts comencem a tenir més interès de l’habitual a menjar sa i, sobretot, lleuger. Així que des del Clubdecuines hem creat el nou canal “Cuina baixa en calories”. Totes les receptes tenen un denominador comú: es basen en ingredients naturals i trien les coccions més saludables (vapor, brasa, papillota...).

Si el que et preocupa de la dieta és que els àpats siguin avorrits, no pateixis: aquí podràs trobar plats que et permetran cuidar-te sense renunciar a una alimentació saborosa i variada.
Categories: Canals
Escrit per: clubdecuines
Al Clubdecuines estem preparant un especial Sant Jordi gastronòmic, i volem que tu també hi participis amb les teves receptes.

Quin plat suggereixes per a aquest dia? Un pastís amb les quatre barres? Llibrets, sopes de lletres, plats amb pètals de rosa? O potser receptes per compartir en parella, en un sopar romàntic? Envia'ns les teves propostes de receptes pel dia de Sant Jordi! Pots fer-ho de la forma habitual, des de la web del Clubdecuines, indicant que es tracta d'una proposta per Sant Jordi.
Categories: Canals
Escrit per: clubdecuines
En aquestes dates en què la cuina és més important que mai, volem ajudar-vos a escollir el menú perfecte! Per això, després d’haver creat el canal de Cuina de Nadal, ara hem pensat a oferir-vos un canal d’idees per a Cap d’Any. Aquí hem recopilat receptes per a tots els gustos. Això sí, sempre festives i a l’alçada d’una nit com aquesta. Segur que hi trobes la teva! Inspira’t i inspira els altres: envia’ns les receptes dels plats que acostumes a preparar per Cap d’Any, i els anirem afegint al canal!
Categories: Canals
  Pàgina següent