Escrit per: clubdecuines


Ho ha comentat avui a Els Matins (ho trobaràs a la part final del vídeo). El cuiner Ferran Adrià ha anunciat que, aviat, ell i el seu germà obriran "un lloc a Barcelona on anar amb els amics i que la gent respiri l'actitud gastronòmica, que pot ser una croqueta o una truita d'ostres". Però no tindrà res a veure amb la filosofia d'El Bulli: "la cuina d'El Bulli mai més sortirà d'El Bulli".

En l'extensa entrevista que li ha fet el Josep Cuní a més d'aquest anunci i molts altres temes, ha clarificat també la conversió que farà el Bulli cap a una Fundació a partir del 2014.
Categories: Restaurants
Escrit per: clubdecuines
Serà la primera edició d'aquests premis que ha organitzat la revista "Time Out" per premiar els millors restaurants de Barcelona, aprofitant el dolç moment gastronòmic de la ciutat. Un jurat de 8 persones (5 d'ells crítics gastronòmics) premiarà diverses categories: cuina tradicional, cuina internacional, menú, carta de vins, servei, carta de postres i un premi especial. A més, hi ha una categoria especial premi del lector, que es resoldrà a partir dels vots online dels lectors a través de la web de "Time Out". Els premis es lliuraran el proper 2 de novembre.
Categories: Restaurants
Escrit per: clubdecuines
Carles Abellan
La xarxa d'hotels W Hotels Worldwide, amb 33 complexos arreu del globus, ha anunciat l'inici d'una col·laboració amb Carles Abellan, xef amb una estrella Michelin, i el seu nou hotel W Barcelona. L’edifici s'alçarà entre els comerços de luxe del passeig de la Nova Bocana, amb el Mediterrani com a teló de fons, i tenen la previsió d'obrir aquest octubre amb la cuina d'autor d'Abellan com a marca d'estil.
«És un plaer i un honor per mi entrar a formar part d’aquest projecte tan apassionant», n'ha dit el xef Carles Abellan. «Tenir la possibilitat de contribuir amb la meva visió en una ciutat tan dinàmica, en el marc del projecte arquitectònic de Ricardo Bofill, és un veritable privilegi. L’aventura que ens espera involucrarà tots els sentits i serà l’autèntic reflex de l’imaginari culinari català.»

Categories: Restaurants
Escrit per: clubdecuines
Des d'aquesta setmana i fins al 12 de juliol torna la cita anual amb la gamba de Palamós. Molts restaurants d'aquesta localitat i de Calonge s'ajunten (els de l'associació El plat blau) i ofereixen un mateix menú de la gamba. A 37 euros, i que inclou torrades amb anxoves, un plat -com no- de gamba mitjana, fideus rossejats, postres, vi i cafè. Ara que arriba el bon temps -tot i que a aquest any li costa més del normal- és una bona opció aprofitar el cap de setmana, fer una mica de platgeta i després disfrutar amb les gambes de la Costa Brava. Al butlletí en format PDF que tenen a la pàgina web de Palamós trobareu tota la informació sobre restaurants que segueixen la iniciativa i telèfons per reservar.
Categories: Restaurants , Agenda
Escrit per: clubdecuines
El restaurant de Ferran Adrià ha sigut considerat el millor restaurant del món per quart any consecutiu. I el seu perseguidor també repeteix, el britànic The Fat Duck (notícia per una intoxicació dels seus comensals). Cal destacar també el cinquè lloc d'El Celler de Can Roca.

Una llista, com totes, subjectiva. Però que dóna la prestigiosa revista anglesa "Restaurant". A la seva web es pot consultar la llista completa dels 50 primers (també es pot veure del 51 al 100). Es confirma el domini espanyol, amb 4 restaurants (amb els bascos Arzak i Mugaritz) en els primers 10 llocs. A part del domini català i basc, destaca també El Poblet, restaurant de Dénia (Alacant) que se situa a la posició 61.
Categories: Restaurants
Escrit per: clubdecuines
carn de cocodrilJa és sabut que del cocodril s'aprofita la pell, per fer bosses i sabates, i que la seva carn és molt apreciada en certs indrets del món. La sorpresa és poder-ne menjar sense haver d'agafar cap avió per fer-ho.

El restaurant Can Pica-soques, a la comarca d'Osona, ofereix aquest aliment tant exòtic: una carn molt saborosa i de textura agradable, no tan dura com la carn ni tan tova con el peix i amb un sabor que es podria descriure com una fusió entre el peix o el marisc i la carn de pollastre.

A més a més, es tracta d'una carn amb molts beneficis per la nostra salut ja que té un nivell de greix i colesterol menor que el de la carn de pollastre, conté proteïnes i aminoàcids rics d’alta qualitat, àcids grassos no saturats i una gran varietat de vitamines beneficioses pel cos humà. La carn de cocodril, a més de saborosa, enriqueix la sang, enforteix els muscles i els ossos i és un gran remei per a la tos, el reumatisme i la diabetis.

Restaurant Can Pica-soques
Avda. Onze de Setembre, 32-34
08553 Seva (Barcelona)
Tel. 93 884 01 09
www.canpicasoques.com
info@canpicasoques.com
Categories: Restaurants
Escrit per: clubdecuines
The Fat DuckAbans de res i de crear polèmiques, el titular d'aquest post no significa que ens posicionem a favor de la cuina científica i que no ens agradi la cuina tradicional. El que vol dir és que en la petita guerra que s'havia obert entre detractors i defensors d'unes i altres, arran de la intoxicació massiva al restaurant The Fat Duck, sembla que els científics han guanyat una primera batalla.
Les investigacions de l'Agència de Protecció de la Salut Britànica (HPA) donen la raó al xef Heston Blumenthal i confirmen que les 400 persones que es van sentir malament després de menjar en el segon restaurant més influent del món ho van fer a conseqüència d'un norovirus molt comú al Regne Unit a l'hivern.
S'acaben així els rumors que parlaven de mol•luscs en mal estat, de manca d'higiene o culpaven el nitrogen líquid dels plats experimentals de Blumenthal. Es tracta doncs d'una bona notícia, ja que si hagués passat el contrari, ara començaríem a mirar amb desconfiança els cuiners que experimenten als fogons.
El mateix cuiner es mostrava categòric i convençut que el problema no havia estat a la seva cuina. De fet, ja fa 5 anys que Blumenthal va contractar els serveis d'una empresa que controla la higiene i la salut a The Fat Duck i, encara més enllà, el xef va decidir tancar el local per evitar més complicacions i tafaneries. Un gest lloable per a un cuiner que ha hagut de defensar-se de les acusacions d'enverinament.
A casa nostra, Santi Santamaria, que es posiciona clarament contra l'ús d'additius i aromes industrials, s'ha guanyat l'enemistat dels cuiners més científics. En aquest cas, ha escrit una carta a Blumenthal per tal de defensar els seus ideals. En aquesta carta, Santamaria el defensa però també promou que la gent tingui a l'abast un major coneixement del que menja.
Aquí, a Clubdecuines, estem contents del desenllaç d'aquesta història sobretot pel fet que puguem seguir vivint experències úniques en el món de la gastronomia, sigui científica o no.