11/05/2011: El blog: Pan y Peter

Escrit per: clubdecuines
Recepta

Pan y Peter és un blog de receptes de cuina que té la particularitat que es presenten en versió il·lustrades, amb un cuiner i un ós de protagonistes. Tot just porta un mes de vida, però ja ha tingut temps per oferir unes quantes receptes. La primera, uns muffins, que ens explica com preparar-los d'una manera molt gràfica, entenedora i divertida. L'última, fàcil i molt estiuenca, una amanida de pera i formatge.

Fa exactament un any et parlàvem d'un altre blog que també combinava dibuixos i receptes: They draw and cook.
Categories: El blog destacat
Escrit per: clubdecuines
FalsariusEl Falsarius chef és un blog que fa gairebé quatre anys ofereix bones, fàcils i tramposes receptes al món. Es presenta amb tota una declaració d'intencions: "Per menjar bé no cal gaire temps, ni productes cars, ni saber cuinar. Ni tant sols nitrogen líquid, encara que sembli mentida. I no només es pot menjar bé, sinó que, a més es pot quedar com un príncep amb les visites, recorrent a una cosa tan senzilla com la impostura. Enganyar, això és el que aquí volem". Plats senzills i aptes per a totes les butxaques, i que semblin encara més del que són. Com el primer plat que va proposar amb el naixement del blog, unes mongetes amb cloïsses. Entre els ingredients necessaris per fer-lo, un pot de mongetes amb cloïsses!! També all, porros, ceba, pebre vermell i sal, que ajudaran a fer que aquest menjar preparat es converteixi en una cosa que coli com a plat excels.

També presenta aquestes receptes enganyoses en format vídeo, com amb l'estafat de llenties. Si li poses un parell de grans d'all sencers, ja cola més fàcil com a estofat completament fet a casa! El Falsarius ja ha publicat quatre llibres. Si vols remenar una mica pel seu blog, té un índex ordenat alfabèticament de les receptes.
Categories: El blog destacat
Escrit per: clubdecuines
Crema

Un dels blogs en català de cuina més concorregut, el cafè de nit, que combina les receptes amb altres apunts culturals (llibres, història o teatre). La part gastronòmica és molt recomanable: per exemple uns canelons de carxofa que ens proposaven fa uns dies, una solució diferent per a la preparació d'aquesta verdura ara que encara n'és temporada. Com ho és dels espàrrecs, per als quals ens suggereixen fer-los en forma de crema i amb una bona bola de mascarpone al mig. L'apartat de postres també és sucós: l'últim suggeriment és un pastís de formatge i xocolata blanca, on combinen les idees de dos blogs de què us havíem parlat aquí: La cuina de casa i Cuina per llaminers.

Aquest blog el van començar fa tres anys la Glòria i el Josep. Des de llavors han escrit un bon munt de preparacions. Per localitzar-les més fàcilment han preparat un apartat especial al blog amb totes les receptes per poder triar i remenar.
Categories: El blog destacat
Escrit per: clubdecuines
Bodega

"El Moviment de Defensa de les Bodegues de Barri neix amb la intenció de posar en contacte els qui ens agrada prendre una copa en un d'aquells locals amb caràcter determinat per la pàtina del temps i no pas pel disseny. Si vas sovint al cafè Di Roma, Starbucks, Dunkin Donuts, Frankfurts, Hamburgers, etc, probablement aquest no és el teu lloc." Aquesta és la declaració d'intencions del blog Moviment de defensa de les bodegues de barri, que revindica aquests locals on la beguda estrella és el vermut i que estèticament es mantenen com fa molts anys. Amb botes de vi a la vista i barra i taules de marbre.

En aquest web parlen de les que han anat provant per Barcelona i els seus voltants. Ens parla d'on són, de la seva decoració, de qui són els que les porten, de la qualitat del vermut que hi trobarem i del que hi ha per picar. Ja n'han comentat més de trenta. Ara toca visitar-les i a ajudar que es conservin!
Categories: El blog destacat
Escrit per: clubdecuines
Food is the new rock"Els xefs fan grups. Els músics tweetegen el que mengen. Els de relacions públiques. Els caçatalents comencen blogs de menjar. Els mànagers de les bandes obren restaurants. Els xefs són les noves estrelles rockeres. El menjar és el nou rock." Aquesta és la declaració d'intencions d'aquest blog, que es dedica a seguir totes les relacions entre música i gastronomia i que es va activar el mes gener passat.

Si el seguim podrem descobrir coses tan "premsa del cor" com que l'home de Mariah Carey tweeteja que ella està embarassada i cuina un munt de plats, començant per uns macarrons amb formatge i acabant amb unes galetes. També ens ensenyen quines són les xips d'albergínia que van fer plorar la Jewel. O descobreixen que l'M. Ward (cantant folk) i el Jim James (líder de My Morning Jjacket) han començat un blog sobre un plat, la "creme brulee". Vols saber quins són els hàbits gastronòmics de l'Slash?

Coneixes relacions curioses dels grups catalans i la gastronomia?
Categories: El blog destacat
Escrit per: clubdecuines
La recepta del 15En una d'aquelles iniciatives que neixen per diversió i amor a la cuina, dos recomanables blogs catalans -Els fogons de la bordeta i Xocolata desfeta- van decidir crear La recepta del 15. Una iniciativa semblant a l'Hecho en mi cocina, que en aquest cas consisteix en què tothom que hi vulgui participar pengi cada dia 15 de mes una recepta relacionada amb un tema concret que s'anuncia a la pàgina de "La recepta del 15".

Al gener, el protagonista va ser el calamar. I d'aquí en van sortir plats tan suggeridors com uns calamars amb romesco, del blog El cafè de nit, o uns calamars farcits d'espinacs sobre fetuccini de tinta i pesto d'all i julivert, del web El taller de cuina.

El 15 de febrer, el torn l'ha agafat la pizza i el nombre de blogs participants ha crescut moltíssim respecte al mes passat. Des de la focaccia calçotada, que la Bet ha penjat al Club de Cuines, a una sorprenent i divertida minicalzone piruleta del blog Le fabuleux destin du chocolat...

T'animes a participar-hi?
Categories: El blog destacat
Escrit per: clubdecuines
L'autor d'aquest blog, El nostre pa de cada dia, és Pere Sans, un dels gastrònoms de renom del nostre país, autor de llibres tan interessants i necessaris com el "Cuina catalana de veritat" (Editorial Comanegra), que recull anys i anys de coneixement gastronòmic català. Aquesta web diu que la fa segons la idea d'un amic i amb la idea d'explicar cada dia el que menja per sopar, amb receptes i de tant en tant fotos: "No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari, els nostres àpats casolans són sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui." Ja fa uns quants mesos, concretament des del setembre de l'any passat, que Pere Sans va explicant els seus àpats al vespre. El sopar que va inaugurar el blog va ser una escudella barrejada, amb arròs, fideus gruixuts i daus de patata, acompanyada de formatge ratllat i d'un bon vi negre!

Una bona font per anar aprenent receptes de tot tipus i de gastronomia en general. No només catalana! Fa uns dies, per exemple, el Pere es va fer sopar xinès. Amb un brou a base de tonyina seca, gambes seques i algues (tot picat), bullides en aigua amb oli de sèsam, miso, api, julivert i la part verda de la ceba tendra. També en clau oriental, aprenem que per depurar bé la panxa, hi podem afegir arròs bullit (que ell fa amb farigola i alls) una mica d'alga wakame, que ens comenta que és laxant.
Categories: El blog destacat
Escrit per: clubdecuines
Xocolata desfeta

Aquest és un blog nou molt interessant que va començar el novembre de l'any passat la Marina, d'Eivissa. Xocolata desfeta és un weblog de receptes del qual només de veure'l destaquen unes fotografies ben cridaneres i amb ganes de fer obrir la gana o de motivar anar cap a la cuina a fer les receptes. Ara que encara és temporada de carxofes, podeu provar els seus suggeriments: uns espaguetis amb gambes i carxofes o unes carxofes arrebossades. I sensacional la recepta que va presentar per acabar l'any, una coca de formatge amb nabius. Un altre bon blog en català per seguir! :)
Categories: El blog destacat

06/11/2010: El blog: Webos fritos

Escrit per: clubdecuines
Webos fritos

Aquest és el blog de la Susana Pérez, una cuinera aficionada de Conca que va començar a explicar receptes fa cosa d'uns tres anys. En aquest temps s'ha convertit en un dels blogs de receptes més llegits de l'estat espanyol i, recentment, guanyadora del premi al millor blog gastronòmic i del públic als premis Bitacoras 2010. A Webos fritos una declaració d'intencions és la d'"intentar incentivar el menjar casolà i mitigar les presses que portem tots, que a vegades fan que mengem molt malament i precuinat". També en destaca l'experiència de cuinar amb les seves filles i fer base d'afició per la cuina als més petits pel dia de demà.

Les receptes que ensenya al seu blog són senzilles, casolanes i amb presència dels plats tradicionals de la seva terra. Hi trobareu per exemple un Ajoarriero de Cuenca, unes Migas dos provincias o un homenatge a un manxec il·lustre: Espinacas del Huécar al estilo de Iniesta. L'última recepta que va fer abans de rebre el premi va ser la Bica a l'estil Trives, un pa de pessic que segur que alegra molts esmorzars.

Pels que pugeu receptes al Club de cuines o als vostres blogs, la Susana ha recopilat quatre articles ben interessants sobre com fotografiar menjar: escena, enquadrament i composició, el punt de vista, el focus (teoria i aplicació)...
Categories: El blog destacat
Escrit per: clubdecuines
La petita vegana paella de quinoaEl de la Laia és un blog molt interessant i que a més complirà les necessitats dels que segueixen una dieta vegana, és a dir, res de productes d'origen animal, ous i llet inclosos). De tant en tant apareixen aquests ingredients, com per exemple a l'última proposta, una quiche de porros amb formatge de cabra i dàtils, però dóna alternatives per fer la recepta vegana. En l'apartat de receptes del seu blog hi trobaràs una llarga llista de preparacions classificades i preparades per emportar a casa. Per exemple, una paella diferent, de quinoa i verdures, una truita de patates sense ou, diferents receptes per cuinar ingredients com el tofu o el seitan, o plats de cuines del món com l'hummus o el guacamole. A l'apartat de postres t'ensenya com preparar una crema catalana vegana o un pot de Nu-cilla!

Per als que seguiu l'alimentació vegana, té un text sobre nutrició al seu web, amb consells sobre com poder fer una alimentació equilibrada sense consumir productes d'origen animal.
Categories: El blog destacat
  Pàgina següent