Escrit per: clubdecuines
PlatAquesta setmana, el “CUINES” rep la visita del xef Xavier Fabra, del Restaurant Quinta Forca, a Nulles, una petita població de l’Alt Camp, que ens prepararà quatre plats en què utilitza productes de proximitat, com és norma en els establiments de l’anomenada xara “ Km 0” .

Dilluns entrem en matèria amb unes patates braves fetes de una manera molt diferent. Dimarts augmentem la dificultat amb un Confit de bacallà amb maduixots, tirabecs i olives mortes, una nova forma de fer aquest peix – pescat tan lluny, però tan històricament arrelat al territori. Dimecres prepararem una Tupina i rostit de porc amb vi de nous i nyàmeres i, finalment, dijous podrem gaudir d’una sopa freda de poma i ametllons verds, una versió reinventada del conegut "ajo blanco".

A la secció de Cuina de Casa, la Maria Teresa Segú, mestressa de casa de la mateixa població, ens ensenyarà a preparar unes postres molt dolces que, a pesar del nom, són ben tradicionals en aquelles cases els dies de festa; la sopa anglesa.

El bon gust per la música també hi serà present, acompanyant aquests plats amb un recull de cançons del cantautor de referència Leonard Cohen.

Recordeu que el programa té una llista Spotify amb alguns dels temes que sonen cada setmana.
Categories: General
Escrit per: clubdecuines
Com a promoció del turisme, Espanya està fent diferents iniciatives comunicatives. Una d'elles molt curiosa són els vídeos Spain Timelapse Series, que es poden veure al Youtube. Són vídeos accelerats, amb moltes imatges fixes, que escurcen el que passa en un dia o diversos en un vídeo de pocs minuts. En el que han creat dedicat a la gastronomia hi podem veure per exemple la frenètica activitat al mercat de la Boqueria, la cuina al restaurant Arola Hotel Arts, A contraluz i Blanc-Hotel Mandarin o una visió del ferran Adrià i el servei a El Bulli.



Una altra iniciativa: per promocionar la gastronomia es fa a Texas el Pasaporte España, on a més de poder comprar productes i fer demostracions de plats (de les croquetes, a la paella, a la crema catalana), hi haurà la presència d'uns quants xefs que treballen a Catalunya, com Isma Prados, Adrián Martín (al Drolma i Petit Comitè), el Quim Marqués (Suquet de l'Almirall). També hi participa Daniel Olivella, un cuiner que té un restaurant de cuina catalana a San Francisco i que ha aparegut un parell de cops a "Els millors 20 plats d'Amèrica" del diari "USA Today".
Categories: General
Escrit per: clubdecuines
Robert Parker és el tastador de vins de més influència a nivell mundial. Ell escriu en una revista que es diu "The Wine Advocate", que amb les seves crítiques de vins pot ajudar que un vi és converteixi en un èxit o un fracàs. Un dels tastavins que ajuda el Robert Parker a puntuar referències de tot el món és Jay Miller, que va estar fa uns mesos de visita per aquí per conèixer vins i caves. Ara ha començat a definir la seva impressió del que va beure amb la primera part d'un article anomenat "Focus on Catalunya".

D'aquestes puntuacions el que destaca més és un vi, el Priorat Clos Erasmus, que arriba gairebé a la perfecció, amb 99 punts. I els caves també surten reforçats dels tasts que va fer Jay Miller. El Turó d'en Mota 1999, de les caves Recaredo, aconsegueix 96 punts. Bones notícies, doncs, per als vins i caves que han estat reconeguts amb puntuacions altes, perquè segur que els ajuda a fer-se més coneguts i augmentar-ne les vendes. El Ramon Francàs fa una anàlisi d'aquest article al seu blog Vi Franc: El Parker més efeverscent.
Categories: General
Escrit per: clubdecuines
Acabem de deixar enrere abril, i com ja és tradició al Clubdecuines, triem l’usuari destacat del mes que acaba. En aquesta ocasió, la usuària destacada és pambolixocolata.

Tot i estrenar-se a la comunitat fa només unes setmanes, ja porta publicades catorze receptes. A més, totes ben variades! Entre les seves propostes hi trobem algunes més tradicionals -com els iogurts o el mató casolans-, d’altres tremendament originals, com aquestes magnífiques tapes de botifarra d’ou o els vol-au-vent amb faves a la catalana, i també trucs molt útils, com aquests passos per coure els cigrons. Podeu consultar totes les receptes que ha compartit amb nosaltres al seu perfil d’usuari. I en teniu més al seu blog.

Remarquem el fet que aquest mes d’abril la participació al Clubdecuines ha estat de nou molt alta. Hem donat la benvinguda a tots aquests nous usuaris: suelaine, maiteplana, mariaguitarrista, gemidav, angelscuina@gmail.com, putxinelli, lapito, La.Francesa, Nuriaprat, rosajs, AnnaPedrosLafita, rpuentes, neusmpons, jorgecaballero, cboixader i martaprados.
Categories: General
Escrit per: clubdecuines
HamburguesaAquesta setmana, (la del 2 de maig) el “CUINES” ens acosta a La Cuina del Galvany, la botiga del Gabriel Paricio, situada al Mercat de Galvany de Barcelona, que ens mostrarà quatre dels seus plats estrella.

Començarem la setmana amb unes originals minihamburgueses de pollastre. Dimarts podrem gaudir d’un plat molt complet pel que fa a aliments variats; estofat de cua de bou. Dimecres seguim apostant fort amb un bacallà a l’“ajoarriero”. Per acabar, aprendrem a fer un plat d’origen japonès que el xef revisa; el “tataki” de carn de bou.

Finalment, divendres rebrem la visita de la Rosa Maria Garcia, comercial de professió, que ens proposa unes Costelles de porc amb pomes i coulis de taronja per a la secció de Cuina de Casa.

D’altra banda, també gaudirem de la música de l’artista Sanjosex, autor de l’àlbum Al marge d’un camí, amb cançons plenes de referències al flamenc i al blues.
Categories: General
Escrit per: clubdecuines
Aquesta setmana tampoc hi ha emissió dels programes de la sobretaula de TV3, "La Riera " i " Cuines", que tornaran a partir de la pròxima, el 2 de maig. No us perdeu la setmana que ve les propostes que ens arriben de Barcelona, en concret del mercat de Galvany, de la mà del cuiner Gabriel Paricio, i una proposta domèstica que ens farà la Rosa Maria Garcia, comercial de professió.
Categories: General
Escrit per: clubdecuines
Un cop passat l'anunci de la llista dels millors restaurants del món que va fer la revista "Restaurant" i les celebracions dels qui van quedar primers, també hi ha hagut un bon espai per a la crítica. Força més dura que en edicions anteriors. Cosa lògica perquè cada cop la llista ha agafat més impacte mediàtic (i és una bona notícia per als que queden primers, que rebran més reserves als seus restaurants i, evidentment, menys positiva per als que no ho són).

Això de la crítica ho va fer al seu blog un dels cuiners més destacats del país, Martín Berasategui, amb un article titulat "El circo de Londres", on tornava a incidir amb un tema que ja era polèmic, el sistema d'elecció dels restaurants i el fet que molts dels que voten no haguessin trepitjat els restaurants guanyadors durant l'últim any i parlava que cada cop hi ha més veus que desacrediten aquest "vergonyós espectacle". Dos crítics gastronòmics com el Phillipe Regol o Jose Carlos Capel també posen en dubte des de les seves webs aquesta llista de "Restaurant". En el cas de l'últim, sent ell un dels que té vot en aquesta elecció. També des de l'àrea de la comunicació, la catalana Inés Butrón fa un bon resum de la situació al seu blog, acompanyat d'una bona càrrega de crítica sobre el món de l'alta gastronomia.

I encara ha anat més lluny la cosa: des de Lo Mejor de la Gastronomia van parlar dels "lobbys" gastronòmics que influeixen en aquests premis i acusaven amb noms i cognoms el president de l'Acadèmia de la Gastronomia, Rafael Ansón, i el cuiner Juan Mari Arzak, que fins i tot deien que els hi va trucar amenaçant-los després d'escriure aquest text. Aquset polèmic text ha rebut resposta per part de Francis Paniego, un cuiner que havia treballat amb l'Arzak.
Categories: General
Escrit per: clubdecuines
Ahir al TN van parlar d'aquesta cerveseria i de la cultura de la cervesa, que poc a poc va guanyant adeptes.

Categories: General
Escrit per: clubdecuines
A diferència de la resta de festivitats, per Sant Jordi no hi ha gaires plats típics. Però cada vegada més, hi ha qui també vol portar aquesta festa a la cuina i prepara tot tipus de receptes amb la iconografia típica de Sant Jordi (les roses, les quatre barres...) com a protagonista.

Així que al Clubdecuines hem decidit recollir totes aquestes receptes sortides de l’enginy dels nostres usuaris perquè gaudeixis d’aquest dia també en l’aspecte gastronòmic. Tenim de tot: roses de salmó, de xocolata, coques, llibrets i receptes per compartir en parella, en un sopar romàntic.

Algunes propostes són una molt bona idea com a regal, i també perfectes per preparar amb els més petits, com aquestes galetes de Sant Jordi que veieu a la fotografia. Aquí en teniu la recepta!
Categories: General
Escrit per: clubdecuines
La llista dels millors restaurants del món que elabora cada any a Londres la prestigiosa revista gastronòmica "Restaurant Magazine" conclou que El Celler de Can Roca és el segon millor restaurant del món.



Al web de la revista podeu veure'n la llista completa: 1-50, 51-100. A banda de Can Roca, hi ha més presència catalana: hi apareix el Sant Pau, de la Carme Ruscalleda, en la posició 93. El Bulli, segon l'any passat, desapareix en l'any del seu tancament.

Just avui, en el nostre especial de Sant Jordi, tenim la segona part, on hi ha la recomanació de Joan Roca, xef del segon millor restaurant del món, d'un llibre de cuina ("La buena cocina", Harold McGee). També hi participa Xavier Pellicer (El racó de Can Fabes), que ens parla d'un llibre molt comentat amb Santi Santamaria. I és el llibre del Noma, el que ha tornat a ser escollit com a restaurant número 1.
Categories: General
Pàgina anterior   Pàgina següent