Fa uns mesos uns anunciàvem que la plana de directes del tv3.cat havia patit una important millora. Doncs ara fem un pas més i posem en línia un lloc molt més adequat per oferir un bon servei. En primer lloc, el reproductor s'ajusta als estàndards de la casa i passa a ser panoràmic (16:9). Com sabeu, Televisió de Catalunya emet en aquest format des de l'1 de febrer.

En segon lloc, hem activat l'opció "zàping", que permet veure fàcilment què s'emet pels altres canals sense sortir de la plana, sense necessitat de recarregar de nou el reproductor. També, i això és la tercera novetat, estrenem un sistema de "now and next" que anuncia quin serà el proper programa amb drets per emetre per internet.

La quarta, no menys important que les anteriors, és que la tecnologia de reproducció ja no és Windows Media, sinó Flash Vídeo. Com sabeu, és l'estàndard actual a internet, tant en streaming com en vídeo a la carta (YouTube, sense anar més lluny).

La secció de directes del portal manté la possibilitat d'inserir comentaris, així com un núvol de "tags" (etiquetes) que permet fer-se càrrec amb un sol cop d'ull de quines són les principals temàtiques dels vídeos del 3alacarta.

S'inclou, així mateix, un accés ràpid al calendari de programes emesos i al cercador de vídeos, i un mòdul que recull els vídeos més vistos en les últimes 24 hores, set dies o 30 dies.