Els estudiants catalans que estan d’Erasmus ja disposen d’una finestra a la xarxa. Es diu Blog Europa i és una iniciativa de Televisió de Catalunya que vol mostrar la realitat social europea a través de 14 estudiants de Periodisme i de Comunicació Audiovisual.

Aquests futurs periodistes, realitzadors i directors compten amb una càmera domèstica d’alta definició i, sobretot, amb una mirada molt personal per enregistrar tot allò que els crida l’atenció del seu país d’acollida.

Més tard, pengen en aquest videoblog aquests petits reportatges en primera persona sobre el dia a dia a les seves ciutats, que en aquesta primera temporada són Berlín, París, Lisboa, Milà, Londres, Praga, Brussel·les, Haarlem, Copenhaguen, Lodz, Jönköping, Cardiff i Lugano.

A més, el 33 emet un programa setmanal, els dimarts a les 00.55, amb algunes d’aquestes peces, algunes vegades amb reportatges proposats pels mateixos estudiants, altres amb un tema comú que es correspon a realitats diverses segons cada país europeu.